Bjerkåsholmen, 3/3-2006

Nå har jeg endelig klart å frigjøre litt tid så jeg får lest andre sine dagbøker og skal si de er ivrige! Det er jo nesten noe trening hver dag. Vel, jeg tenkte jeg fikk prøve jeg også da selv om jeg egentlig «bare» har agilityhunder og ikke noen ……hverken triks eller lydighetshunder. Dette blir nok kjedelig lesing for mange, men jeg synes nå Obelix og Cesar var flinke likevel, og ja, jeg «trente» begge to samtidig.

Har lest at folk utfordrer hundene både med godbiter og pipedyr, men jeg fant ut at det var best å legge lista MYE LAVERE hvis jeg skulle få suksess med sitt og bli. 

Starten sier bare litt om hvor mye jeg trener lydighet; jeg kommanderte begge hundene i sitt, og dette skjer………Obelix setter seg, og så legger han seg like etter, og jeg må kommandere han opp i sitt 🙂 Cesar ser lenge på meg som om han sier «Må jeg?» før han setter seg. Når sant skal sies så kokte jeg leverbiter på kjøkkenet samtidig som jeg begynte å trene.

 Jeg tok tre variasjoner med sitt og bli;

  1. Obelix og Cesar satt i sitt og bli på kjøkkenet og jeg gikk ca. 4 meter bakover og tilbake igjen – HURRA de satt rolig.
  2. Obelix og Cesar satt i sitt og bli på kjøkkenet og jeg gikk ut i gangen, ut av synet bare et lite øyeblikk – HURRA de satt rolig
  3. Obelix og Cesar satt i sitt og bli på kjøkkenet og jeg gikk ut i spisestuen, ut av synet i ca. 1 minutt, Kjetil overvåket de fra sofaen – HURRA de satt rolig, men med veldig lange halser etter meg.

Konklusjon; de kan da litt i hvert fall :- 

Litt senere på kvelden tenkte jeg at jeg skulle prøve å begynne å lære Obelix sikksakk mellom bena, men det var ikke lett med leverlukt i hele huset. Obelix var fullstendig overgira og prøvde å gjøre «alt» det han kunne på 10 sekunder. Klarte å lokke han til å gjøre riktig et par ganger, men skulle gjerne hatt han til å tenke litt selv. Får nok prøve igjen når det ikke lukter godbit i hele huset.

PS! Til og med Kjetil ville prøve å lære Cesar sikksakk mellom bena fordi han syntes det så så morsomt ut når Obelix og jeg prøvde.

 

2 kommentarer

Filed under Annen trening

2 responses to “Bjerkåsholmen, 3/3-2006

  1. Neimen så flink du har vært – og så være borte et helt minutt!!!! Jeg skulle gjerne sett Obelix prøve å gjøre alt han kan på 10 sekunder……

  2. Det er enkelt å forestille seg Obelix gjør alt han kan på 10 sekunder – sitt, ligg, sitt opp, ligg , søke blikket mitt, søke hånden min, snurre, går rundt osv… Ser du det ikke for deg?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s