Agilitykurs Skui, 7. og 8. juli 2006

Ja at agiity er som en berg og dalbane – det går opp og ned – visste jeg, men at det kan svinge SÅ mye hadde jeg egentlig ikke trodd. Nei, nå er det påtide at jeg begynner å trene litt og ikke bare konkurrerer. Tilbake til helgens kurs eller skal jeg si berg- og dalbane….

Tilstede: Kari O., Monica, Katrine, Karine, Aileen, Inger Esther og meg. Solveig og Gro var også innom en tur.

Instruktør: Roger Abrahamsen 

Lørdag

Første kombinasjonen var en artig bane med litt utfordringer både her og der. Obelix kan jo ikke slalåminnganger, men jeg tenkte jeg skulle prøver likevel, men det gikk heller dårlig – medtanke på å sende han inn, hjelper jeg han går det greit, men ikke ellers. Hoppet derfor over første hinder (hopp) og startet rett på slalåmen (tegninger kommer). Det å gå rundt et hinder og ta det fra baksiden har vi heller aldri trent på, men det har stort sett gått greit på konkurranser, men nå var Obelix litt for kjapp for meg. Men når jeg så overdrev føringen veldig gikk det veldig bra. Er SÅ gøy at jeg bare kan styre han med kroppen uten å si noe som helst 🙂 Klaget litt på farten i slalåmen så Roger ville jeg skulle prøve med godbitskål etter lengde som sto etter slalåmen. Etter 3 mislykkede forsøk ville jeg gi opp (har tidligere lært at man ikke skal mislykkes mer enn 2-3 ganger før man går inn og hjelper). Roger ga seg ikke – og på 5 eller var det 6 forsøk uten å ha fått godbit på godbitskålen, økte Obelix tempo i slalåmen OG gikk HELE før han løp videre :D.

Tips etter første kombinasjon: Tren slalåm med godbitskål for å øke fart, trene innganger til slalåmen og gi Obelix plass.

Neste kombinasjon skulle jeg hente opp Obelix rundt et hinder han hadde tatt og forbi dette til neste (tegning kommer). Det har vi kun gjort i konkurranse og ikke på trening så det var veldig artig å få trent på det også. Litt usikkerhet både på meg og Obelix, men vi fikk det til. Mye bra, men aldri bra på første forsøk. Andre runden på samme kombinasjon derimot var knall! FØRSTE runde satt perfekt 😀 Kjørte da bare en gang og jeg gikk av banen med et smil om munnen. Og det som også er kjempe gøy å se er at jeg er blitt mye flinkere til å styre Obelix når jeg nå ligger bak han. Tidligere var han jo aldri foran meg, kun på siden av meg, men ikke nå lenger.

SØNDAG

Første kombinasjonen i dag startet ikke så verst. Litt rust i begynnelsen med å si kommando til riktig tid, men når bare jeg klarte å time riktig gi det veldig veldig bra. Brukte godbitskål på stigen og det fungerte kjempe bra – Obelix klarte å ta stigen på 1,52 sekunder 😀 Når sant skal sies så sto tidtagersystemet litt inn på stigen i begge ender så det var ikke hele stigen, men dog – han var rask! Ellers så gikk både føringen mellom hindre, krysse foran Obelix, snurre foran vippa veldig bra. Og ikke minst det å styre Obelix når jeg ligger litt bak gikk knall fint selv om de siste hindrene ut ikke var på linje. Det er vi blitt gode på 🙂 Obelix er bare blitt raskere og raskere siden Oslo Hundeshow.

Andre kombinasjonen i dag tror jeg at jeg skal glemme fortest mulig. ALT gikk galt 😦 Roger skulle ha meg til å gjøre en vending som jeg ikke var enig i fordi hvis denne kombinasjonen hadde vært midt i en bane hadde jeg aldri rukket det. Ville gjerne prøve å starte samtidig med Obelix da slike slalåminnganger ofte er i klasse 3. MEN jeg fikk et slag i ansiktet – Obelix finnes ikke sikker på slalåmen hverken som enkelt hinder eller, nei, i hvert fall ikke på innganger. Jeg ble skikkelig oppgitt. Prøvde å gå resten av banen etter slalåmen, men hodet var i «fortvilet» modus over hvor lite Obelix kan når det gjelder slalåmen, at jeg bare gjorde vondt verre. Sa til Roger at jeg tok timeout. Heldigvis merket ikke Obelix noe. Jeg tok meg 5 minutter spasertur alene som jeg pleier når jeg er skuffet/fortvilet. Denne tok litt lenger tid og komme over……. Jeg fikk heldigvis avsluttet med en ok fartsrunde og Obelix var fornøyd og sliten etter endt treningshelg. Jeg derimot er ikke helt fornøyd selv om det var veldig mye bra. Er aldri gøy å se resultatet av dårlig grunnarbeid fra min side 😦

3 kommentarer

Filed under Agility kurs

3 responses to “Agilitykurs Skui, 7. og 8. juli 2006

  1. BEATE! Du er HERLIG,ENESTÅENDE,MÅLBEVISST OG DYKTIG!!!

    DERE ER CHAMPIONER!! ( og det er ikke uten grunn!!)

  2. Bare ett hinder dere virkelig kan ha mye igjen for å jobbe mer med – dere er heldige – OG flinke!!!!

  3. Nu fick jag inte sett så mycket av er før du var precis føre mig och Tyra. MEN så mycket ros som du fick av Roger!!! Du ær æven vældigt flink på att uppmuntra oss andra. Hærligt att høra dig komma med uppmuntrande kommentarer nær man ær på banan.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s