Jutlandia Cup – juli 2006

Nå sitter jeg på Hou camping litt syd for Århus i Danmark og tenkte at jeg skulle skrive litt om hvordan det har gått i Jutlandia Cup. Jeg kan ikke si at jeg husker alle de 15 løpene jeg har gått, men jeg skal prøve å lage et referat fra hele uken.

Fredag kveld ankom vi Vingstedsenteret og det var det ikke mange folk – kun campingvognen til Jørn og Aileen var å se. Og når jeg så på andre siden av grusveien vi kjørte på ja så skulle jammen meg agilitybanene være der! Snakk om kort vei – kun over en grusvei. Iløpet av helgen kom alle de norske som skulle bo i nærheten av oss Hege med familie, Eddie med familie og Bodil med familie. Vi satte vår campingvogn mot Bodil sin og lagde en innhejning rundt slik at Tiril, Sara, Cesar og Obelix kunne løpe fritt sammen. Det gikk kjempe fint.

Det var selvfølgelig flere norske der, men de bodde enten på selve Vingstedsentret eller campingen som lå ca. 500 meter unna. Jeg husker nok ikke alle og er heller ikke flink med navn, men her er noen; Rune Monsen med familie, Marianne.., Beate Vermedal med familie, Vigdis og Nils, Sissel(?), Jan Erik, Harald og Vigdis, Wenche og Tor, Jorid, søster med foreldre + Camilla(?), Julie med foreldre, Bjørnar med familie, Ellen Christensen med familie (fra Bodø!), Hans med frue + et ungt par fra Follo som jeg nå ikke klarer å huske navnet på. De gikk med en flatcoated retriever på deling. Det er et par til som jeg ser for meg, men jeg husker ikke hva de het – hun gikk i hvert fall med en sheltie. Jeg ser også for meg en dame med langt lyst hår, men jeg husker heller ikke hva hun heter. Nok om deltakerne – her kommer litt om agility uken.

På tross av at det var veldig varmt (glad vi har aircondition i campingvogna) så må jeg si at Obelix oppførte seg eksemplarisk – det var kun 2 av 15 løp som han var helt av nett! MEN med iherdig jobbing fikk vi nå gjort litt. I og med at jeg ikke finner noen resultater på www.jutlandiacup.dk, får jeg bare ta resultatene på husken – og det blir ikke lett 🙂

Først veldig kort om banene; det var klart noen gjengangere denne uken, 180 grader svinger, rundt hoppe hindre og hopp ut i intet. Alle banene var kjempe artige å gå, det var en dommer som er kjent for å lage ulogiske baner, men det gikk også greit – måtte bare jobbe enda mere.

Jeg vet i hvert fall at disk % var mye lavere i år enn i Dania cup i fjor. Jeg mener at jeg «bare» disket 4 løp av totalt 15, men jeg er ikke helt sikker. Mener også å huske at jeg gikk 3 eller 4 feilfrie løp og det er jeg meget meget fornøyd med :D. Når det gjelder feltfeil så var jeg litt slapp de to første dagene, men det bedret seg betraktelig etter dette. Det var ikke mange feltfeil jeg fikk, men heller riv 😦 Jeg skulle absolutt ha så korte svinger at jeg glemte å gi Obelix tid til å passere hoppepinnen slik at han rev med bakbena. Det somer så fint når man går konkurranse i Danmark, i hvert fall på disse cup’ene, er at man får lov til å gå hele selv om man disker uansett klasse! Så sant man ikke trener i banen eller overstige standardtiden da. Med andre ord – hvis man er så uheldig å diske i starten kan man fortsette og ta hele banene. Skulle man være så uheldig at man bruker over standardtiden, blåser bare dommeren på nytt i fløyten og ba ekvipasjen om å forlate banen. I Dania cup i fjor, brukte tidtakeren en andefløyte som vedkommende blåste i når standardtiden var ute. Når sant skal sies så kom jeg aldri over standardtiden de «få» gangene jeg disket – hihihi.

Hver kveld, ca. kl. 18.30 – 19.00 var det premieutdeling etter dagens øvelser og jeg som ikke får premie så ofte hadde bare SÅ lyst til å bli ropt, men gjett om jeg hadde uflaks. Første eller andre åpen konkurranse kom jeg som nummer 7 av 44 og var kjempe stolt! MEN tror du ikke at de tok opp kun 6 stykker og det verste var at alle de resterende åpne konkurransene tok de opp 7 stykker. Første dagen fikk jeg en 6. plass i hopp 3 og da tok de opp 5 stykker! Må bare nevne at de norske i klasse 3 mellom fikk i dette løpet 4,5,6,7,8 og 9. plass – det var vel 22-23 i klassen. MEN SÅ LYKTES DET!!!! Siste konkurransedag fikk jeg 3. plass i hopp 3 og jeg kom på pallen!!! Gjett om jeg var stolt. Var ikke så mange med, men jeg slo 2 eller 3 stykker som også gikk feilfritt. Kjetil fikk også en 3. plass siste dagen, men det var i agility. Skal legge inn en link til bilde når jeg kommer hjem og får lagt det inn. Må si at jeg egentlig er veldig fornøyd med uken selv om det ikke har vært uten disk og bare feilfrie løp, men det har vært veldig mye bra likevel og Obelix har vært rask til å være han – har fått flere kommentarer på det + at flere utenlandske fører har sagt at de synes Obelix var så fin 😀 Mannen til Bodil har også tatt mange fine bilder av Obelix in action som jeg kommer til å legge ut på hjemmesiden til Obelix.

PS: Et løp gikk jeg med Cesar – agility 3 – og jeg kom igjennom 😀 og INGEN feltfeil, kun 5 feil i slalåm – uvant med en som stormer fra meg og inn i slalåmen når jeg sier slalåmen – og en vegring, Cesar skjønte ikke hva jeg ville. Marthine (13 år), datteren til Bodil gikk med Obelix og hun gikk knallfint, men det holdt bare en 10 – 12 hinder så ble savnet av mor for stort og Obelix løp til meg, men Marthine var kjempe flink. Og det beste av alt nesten alle 15 løpene er filmet – og her er det jeg skal trene på videre;
Slalåm – inngang, fart, høyre/venstre og hindersikkerhet, rør – FART!, spesielt i buet rør, 180 graders vendinger – gi Obelix tid slik at han ikke river, men likevel får korte svinger og til sist og minst like viktig: FELT OG FREMADSENDING.

Det blir ikke Dania Cup i 2007, men i 2008. Mulig at det blir noe på Fyhn neste år, men det er ikke sikkert. Informasjon om dette vil etter hvert komme på følgende hjemmeside – www.daniacup.dk

5 kommentarer

Filed under Agility konkurranser

5 responses to “Jutlandia Cup – juli 2006

  1. Det var jamen godt du kom på pallen 🙂 Synd du ikke skrev dagbok ifjor – skulle vært moro å sammenligne – har en liten følelse av at vi ville se en enorm fremgang! Da må jeg titte litt på banene som jeg skjønte var lagt ut….

  2. Det ser ut som du kan ha all grunn til å være fornøyd med prestasjonene!! SÅ mange løp i den varmen og Så bra resultater!! You are the champions! og SÅ gøy å komme på pallen!! ( meg misunnelig!!)
    Ser ut til at vi skal trene på det samme fremover…

  3. Så deilig at du er fornøyd med resultatene! Men nå er det vel på tide at du begynner å trene litt også:-) Vi savner deg på trening!

    Gro

  4. Høres kjempegøy ut 🙂 Grattis med bra resultater!

  5. Så bra Beate. Det høres ut som om du har hatt en flott uke med mye god agility 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s