Kongsberg stevne, 5. og 6. august

Da var det tid for første konkurranse etter Jutlandia Cup. Var egentlig litt sliten og ikke helt motivert, men vi dro nå avgårde.

Lørdag

Hadde oppmøte kl. 12.00 i BEGGE ringer, men de skulle starte med klasse 3 stor i hopp og vi skulle starte med agility. Agilitybanen så grei ut, men var ganske «trang», dommer var Arild Berntsen. Var ikke helt fornøyd etter briefingen da jeg ikke klarte helt å bestemme meg for starten. Bestemte meg rett før start hvordan jeg skulle gå og det funket faktisk akkurat, som Kjetil sa «Obelix holdt på å gå bak ryggen din, men du klarte det akkurat». Hadde en kjempe bra vippepassering, og de neste hindrene var bra, men når vi så skulle over møne stoppet jeg så fint rett ved siden av ned-feltet, men dessverre kun med underkroppen. Overkroppen lente jeg forover og Obelix skøt fart inn i røret flink som bare det, men dessverre i feil rørinngang. MEN jeg er kjempe stolt av oss begge for jeg ropte «Obelix» for å begynne og korrigere, men han stupte bare videre inn (LES: OBELIX FLINK – fart i buet rør 🙂 og jeg sa ikke noe mer bare tok han i mot ved utgangen av røret og tok 4 hindre i fint flyt ut ( LES: BEATE FLINK!) Hoppbanen var rake motsetning, kjempe åpen og masse fart, men hva skjer igen? Feil rørinngang! Hadde helt klare planer om hva jeg skulle gjøre, men Obelix var mye raskere enn jeg trodde så når jeg så på feilrørinngang (LES: BEATE IDIOT!) for så å plassere meg og føre Obelix inn i riktig rørinngang, var Obelix allerede inne i feil rørinngang. Igjen var jeg flink og bare fortsatte som ingenting, med full gass! Hørte flere tilrop fra bla Christina og Kjetil – «Kom igjen, Beate». Morro at folk heier på oss selv om vi har disket 🙂 MEN Obelix hadde en utrolig bra fart!Lagbanen var helt grei den også og jeg stoppet som jeg gjør på trening ved nedfeltet på stigen, men av en eller merkelig grunn så istedenfor for å stoppe på feltet hoppet Obelix mot meg??!! Synd løpet ikke ble filmet, skulle gjerne vist hva som egentlig skjedde der…… Var en vanskelig slalåm inngang så jeg jobbet virkelig for å føre Obelix til slalåmen, men han gikk inn i 2. pinne 😦 Begge lagvenninne mine fikk feil på samme sted – slalåmen. Ny dag nye muligheter i morgen søndag.Søndag

Jeg var ikke helt sikker på om jeg skulle starte med Obelix i dag fordi han hadde stjålet TRE kotelett ben fra kjøkkenbenken i går kveld, kastet opp i morges og var litt løs i magen når vi gikk tur. Var litt frem og tilbake om vi skulle starte med hopp eller agility, men det ble nå hopp. En veldig åpen bane med mulighet for fart. Obelix tjustartet for meg og det rare var at istedenfor å tenke det, sa jeg høyt «Du skulle ikke tjustarte nå! 😀 Som vanlig når Obelix tjuvstarter kommer jeg på etterskudd, han tok en fin slalåminngang (tredje hinder og skråvinkel), rakk ikke å snurre foran slalåmen, Obelix var for rask :-). Det gikk på halv tolv hele veien, men det var bra fart. Tok en litt annen løsning enn alle andre og det resulterte i at Obelix beholdt farten de 3-4 hindrene før innspurten. «Bruk beina dine» – skrek Kjetil fra sidelinjen og det skal jeg si at jeg måtte gjøre! Veldig fornøyd med løpet og det resulterte i feilfritt og 3. plass. PS. Det var tre eller fire feilfrie etter meg 😀 Kjetil vant.

Agilitybanen var også helt ok, litt krappe svinger, men ellers ok. Hadde en «Obelix fientlig» start, hinder 2 og 3 var ved siden av hverandre (180 grader) og hinder 4 var tilbake på hinder 2 igjen. Det er drepen for oss. Jeg klarer ikke å finne en løsning der som gir konstant tempo. Når sant skal sies så så det ikke ut som så mange av de andre klarte det heller. Skulle kappe svingen mellom 2 og 3 noe som resulterte i at Obelix rev nr. 2. Og stige før rør er noe vi må trene på i vårt felt-treningsopplegg. Jeg stoppet selv, sa «stå» og enda som hoppet han av feltet og stupte inn i rørinngangen. LES: Obelix flink med tanke på fart i buet rør :D. Men som jeg sa til en eller annen, kanskje feltene hadde sittet litt bedre hvis vi hadde trent litt. Hihihihihi………..noen som har hørt den før? Vel nå skulle Obelix inn i røret så det ble ingen disk, men derimot et feilfritt løp resten, og noe annet som jeg er kjempe fornøyd med var at jeg sendte Obelix inn i slalåmen og krysset bak OG HAN TOK INNGANGEN LIKEVEL og hele slalåmen uten feil :D. Det var IKKE planlagt, men som vanlig er Obelix raskere enn jeg tror så jeg rakk ikke og snurre foran møne. Endte med 10 feil og en 6. plass.

Det var kjempe varmt i dag også og jeg slet virkelig i varmen og det ga seg helt tydelig utslag i lagbanen. Dessverre var det bare 3 på laget så jeg ødelag fullstendig, men sånn ble det nå en gang 😦 Obelix hadde nok en gang en knall start (selv med diare rett før start……..), hadde flotte svinger og flott vippefelt. Farten var det ikke noe å si på og heller ikke mønefeltet. MEN når vi skulle videre fra møne så sto dommeren i veien!! Hva huleste står han der for tenkte jeg og løp bak, og viste Obelix til feilhinder……. «Og jeg som attpåtil sto i veien» – sa dommeren med et smil. Jeg ble kjempe lei meg da jeg visste at vi bare var tre på laget så jeg forsvant til skogs med Victor i hælen med kommentaren (han gjentok det flere ganger) «Mamma, hvorfor sa du faen?» Jeg sa jeg ikke hadde sagt «Fae…..» (hvit løgn). Så spurte han om jeg var sinna på Obelix, hvorpå jeg svarte at jeg var sinna på meg selv. LES: Obelix fikk godbiter og masse ros når vi kom i mål før ordet «Fae….» kom. Skal si deg Victor får med seg mye jeg ikke er klar over 🙂 Victor trente litt sitt med Obelix inne i skogen – de var kjempe flinke begge to, og så bar det tilbake igjen. Det var disse fem minuttene vet dere :-).

9 kommentarer

Filed under Agility konkurranser

9 responses to “Kongsberg stevne, 5. og 6. august

 1. Gratulerer med flere flotte løp i helgen, så hoppløpet deres og der var det bånn gass fra start til slutt 😉

 2. Da tror jeg vi stryker «fart i buet rør» fra listen over det du skal trene på 🙂 Du må vise meg hvordan du løser denne «Obelix-fiendtlige starten» når du kommer på trening, noe som helt sikkert ikke er lenge til 🙂 Tre kotelettbein + diaré – for en oppskrift på kjempefart!!!

 3. Så hoppløpet deres på søndag, og det var jo superbra!! Full fart hele veien 😀

 4. Det høres ut som du har hatt en flott agilityhelg Beate 🙂

 5. Thomas

  Awesome site! Design is great! Would you please also visit my homepage?

 6. Edwin

  Good site, nice design! Please also visit my site:

 7. Elisa

  Thanks bro! Real good work! Visit my sites, please:

 8. This site is very nise and helpfull!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s