Holmestrand/Torp, 18. til 20. august

På onsdag skulle jeg ut i lunsjen og jeg satt i bilen og funderte fælt på dette med felttrening og hvordan jeg skulle trene det for å slippe og være så avhengig av hva jeg gjør og heller la Obelix jobbe mer selvstendig. Obelix er jo 6 år så jeg følte ikke for å begynne med noe helt på scratch.

En plan hadde formet seg i hodet mitt så når jeg var på vei tilbake til jobben ringte jeg Solveig for å høre om hun var enig i tankegangen – og det var hun 😀 For å gjøre en lang historie kort, jeg har bestemt meg for å prøve å overføre den «touch» treningen jeg har gjort hjemme med Obelix til felthindrene – i hvert fall stigen, det er jo der jeg «ødelegger» mest 😦

Så denne helgen var det «touch» trening for å se om Obelix fortsatt husket det. Jeg begynte og ta frem godbitene på fredag kveld når jeg var på campingplassen utenfor Holmestrand. Det resulterte i at Obelix var på meg som en klegg :-). Vi prøvde først litt ute på gresset og første forsøk så var han så fokusert på meg at han ikke så at jeg la ned dipp-lokket. MEN gjorde mye, satte seg, la seg ned, så på meg, gikk slalåm mellom bena mine, rygget litt – ja det var helt utrolig morsomt å se. Så jeg hjalp han litt med å flytte blikket mitt til lokket – SMAKK – snuten touchet lokket. Gjorde så det en 4-5 ganger, og ja Solveig, jeg husket å belønne mens snuten peket nedover OG jeg varierte antall godbiter hele tiden 😀 Så strakk jeg det litt lenger før jeg ga meg, jeg fikk Obelix med meg bort fra lokket med den siste godbiten, men så fort den var spist opp – føyk han tilbake til lokket og touchet med snuten – YES!!!! Glemte å si at jeg brukte klikkern når han touchet lokket.

På lørdagen gjorde jeg det samme inne i camingvognen og Obelix var kjempe ivrig, han føyk tvers igjennom hele campingvognen for å touche lokket.

Søndag formiddag var det i gang igjen i forteltet og neimen gikk det ikke der også. Klarte nesten ikke å legge ned lokket før han stupte på det :D. Jeg klarte jo ikke å gi helt slipp etter at jeg kom hjem heller så det ble en liten økt på veranden også 🙂 Og Obelix satt nesten limt fast til lokket – jeg skulle jo være flink å belønne BÅDE i riktig retning og med nesen ned så det var ikke langt jeg klarte å få han unna lokket før han touch’et igjen. Skulle nesten hatt det på film……… Det endte med at jeg måtte bære Obelix 3 meter unna for så å sette han ned og han løp tilbake til lokket. Blir spennende å se hvordan dette fungerer på trening i morgen. Skal se om jeg får det til der også.

1 kommentar

Filed under Agility trening

One response to “Holmestrand/Torp, 18. til 20. august

  1. Du og du som du har trent denne helgen!!! Blir spennende å se lokket er like morsomt på treningen idag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s