Torp, 30/8-2006

En helt vanlig ettermiddagstur trodde jeg, men det ble litt av en treningstur – på det å oppføre seg når vi møter andre hunder.

Victor og jeg + Obelix og Cesar skulle gå en tur til en kamerat av Victor. Victor syklet og jeg gikk. For en gangs skyld dro jeg med meg godbiter på tur, vet ikke helt hvorfor, men jeg har liksom alltid glemt det tidligere så nå husket jeg det og tok det med. Etter å ha gått 200 meter ser jeg en dame med barnevogn og to vorstere komme mot oss på fortauet. Jo nærmere de kommer jo mer brysker vorsterne seg og damen begynner å se mer og mer fortvilet ut. Jeg tar med meg Obelix og Cesar på andre siden av veien fordi Cesar begynner også å bryske seg – dessverre! Så oppdager Victor hundene og får panikk da jeg har gått på andre siden av veien og han hopper av sykkelen og fyker over veien mens han sier: Mamma, de kan bite meg. 😦 Han er helt klart blitt redd etter episoden i Danmark i fjor og den som var i år – dessverre! Så kom jeg på at jeg hadde godbiter i lomma. Drar de frem og ber Obelix og Cesar å sette seg, ikke helt vellykket, men halvveis i hvert fall. Vorsterne passerer oss og vi går tilbake til fortauet.

Så går vi 4-5 meter til og jeg ser en svær Schäfer komme i mot oss. Bestemmer meg for ikke å skremme Victor igjen så jeg stopper opp, ber Obelix og Cesar sette seg + bli kommando og drar frem godbiter. «Mamma, en hund til», sier Victor og jeg ber han bare stå stille, det er ikke så god plass på fortauet. Jeg har bitte små godbiter i hånden og småmater Obelix og Cesar, mens schäferen kommer nærmere og nærmere og faktisk helt til den har passert :-)) De reiser seg hver sin gang underveis, men ingen av dem går mot schäferen. Belønner masse både tobente og firbente, og går videre.

Etter 10 meter til kommer det ENDA en hund, samme prosedyre igjen og BEGGE hundene blir sittende helt til den har passert – det var en setter denne gangen.

Vi får knapp nok begynt å gå igjen før det kommer ENDA en hund, en setter til! Det som skjer nå er at både Obelix og Cesar ser hunden, ser på meg, jeg stopper, og BEGGE hundene setter seg ned og venter på godbit! De lærte fort. Denne hunden er veldig nysjerrig på hva jeg driver med og kommer nesten helt bort til Cesar, men han sitter fortsatt – bare snur på hodet og ser på hunden!

Jeg var så stolt som bare det etter disse kort meterne og som Victor sa: «Mamma, ingen av hundene bjeffet» 🙂Så gikk vi videre og nå gikk det vel nesten 1 km før vi traff en ny hund og det var faktisk Anita sin mann, Lage, som gikk tur. Det oppdaget jeg ikke før jeg var nesten forbi fordi jeg gikk med godbit i hånden og prøvde å gå forbi hunden som kom. «Skal du ikke hilse», spurte Lage. Hvor på jeg svarte at jeg trente på å passere hunder og det skjønte han faktisk 🙂

Kommentarer er skrudd av for Torp, 30/8-2006

Filed under Annen trening

Kommentarer er stengt.