Agilitykurs 28/10, Fredrikstad

Det var bare 14 minutter å kjøre til ridesenteret fra svigermor, så vi dro ikke før kl. 08.30. Var litt skeptisk med tanke på været fordi det var minus 1 grad når jeg kom frem og jeg kjørte med sommerdekk.

 

Luftet Obelix ved ridehallen da det er litt enklere enn Fredrikstad sentrum. De fleste hundene var inne i ridehallen på tribunen i bur, det var god plass der. Det var heldigvis ikke så kaldt inne i ridehallen som ute.

 

(Banetegninger kommer) 

Første kombinasjon – før lunsj

Denne kombinasjone var det en gruppe som hadde tegnet. Vi startet med klasse 1 varianten. Var altfor slapp i starten og hadde ikke kontakt med Obelix i det hele tatt før jeg startet, ble bare tull. Tok en ny start og det gikk ikke så verst, gikk feilfritt. Paula nevnte at Obelix ikke søkte rett på slalåmen så jeg skulle si ”slalåm” enda tidligere. Det gikk kjempe bra, fikk tilbakemelding om at det var bra fart i slalåmen og han hadde tett fine svinger. Så skulle vi gå klasse 2 varianten. Fikk beskjed om alt var veldig bra og det var kun over og rundt et hoppehinder hvor Obelix var usikker/nølende. Kjørte derfor tre gjentakelser bare på den for å ”lære” Obelix hva jeg var ute etter. Kjørte så en full runde som ble kjempe bra 😀

Andre kombinasjon – før lunsj

Så var det tid for den banen som vi hadde diskutert føringen på kvelden i forveien. Jeg gikk som jeg hadde sagt kvelden i forveien, fikk et riv og det ble mye ”snubling” da det er uvant underlag, men vi kom oss gjennom. Prøvde litt forskjellig varianter på 3-4-5 (to hinder i 180 graders vinkel og så tilbake på det første igjen), men konklusjon ble at jeg burde gjøre ”svingen før svingen” på hinderet før denne kombinasjonen for å være i konstant bevegelse og Obelix fikk en knall fin linje. Og som Magne sa – og som jeg har konkludert med tidligere – det ideelle for Obelix og meg er at Obelix er 1 til 1,5 meter foran meg, da går det knall bra. Avsluttet med å gå hele kombinasjonen kjempe bra.  Kort kommentar om lunsjen: Det sto ENKEL lunsj på programmet, men det var karbonader, eggerøre, laks, egg, salat, skinke osv. osv. Lurer på hva IKKE ENKEL lunsj er 🙂 

Tredje kombinasjon – etter lunsj

En gruppe hadde også tegnet denne kombinasjon. Fikk Yvonne til å hjelpe meg her så hun sto på nedfeltet på stigen med klikkeren for å klikke når Obelix touchet targeten med snuten. Jeg følte at det gikk litt tregt rundt hinder 3 (siste hinder på en stjerne) da jeg sto igjen og tok han i mot før jeg løp videre mot hinder 4 (stigen). Det morsomme var at Obelix føyk over stigen og stupte ned mot targeten og touchet den med snuten 😀 Yvonne synes det var kjempe bra. Og igjen nevnte Magne noe som jeg har planlagt – gjøre targeten mindre og mindre helt til den blir borte. Fra hinder 5 (røret etter stigen) og ut gikk det rimelig greit, men jeg fikk en litt stor sving mellom 8 og 9 (samme stjerne som starten). Magne ville at jeg skulle prøve to varianter fra 1 til 4 også skulle han ta tiden på meg – først gikk jeg som jeg hadde gått – tid 4,4 sekunder. Så gikk jeg som Magne anbefalte, snurret foran hinder 3 (siste i stjerne) OG snurret også for å hente Obelix og sende han mot stigen – tid 4,1 J. Nok et føringstips som gjør at jeg kan spare tid J. 

Fjerde kombinasjon – etter lunsj

Denne var kjempe spennende. Gikk veldig bra på hinder 1-4, men så var jeg for sent med kommando til røret så Obelix var på vei mot pølsen på andre kombinasjonen J. Tok starten en gang til og det gikk kjempe bra frem til hinder 8 (hoppehinder før slalåm). Hadde briefet å snurre foran slalåmen for å få bedre vinkel til hinder 10 (hoppehinder), men det ble litt knot foran slalåmen, tapte tid. Men Obelix hadde en perfekt sving rundt hinder 10. Paula foreslo at jeg kunne snurre foran slalåmen, men det fungerte ikke noe særlig bra da jeg ikke kan løpe fra Obelix i slalåmen og jeg var rimelig ustødig med en så rask snurr på det underlaget. Endte med å kjøre venstre slalåmen og brukte begge hender for å få han rundt hinder 7 – en aeroplane – gikk knall bra 😀 Nevnte for Paula at jeg synes at Obelix virket veldig nølende ut av røret (hinder 6), og fikk da tips om å snakk til Obelix når han var midt i røret. Gjorde det to ganger og jeg skal si han kom ut som en prosjektil og spurtet mot neste hinder og videre J.

 

En kjempe vellykket dag – gleder meg til i morgen.

2 kommentarer

Filed under Agility kurs

2 responses to “Agilitykurs 28/10, Fredrikstad

  1. Så gøy med kurs! Supert at Obelix har blitt så flink på snute-touch! 😀

  2. Veldig gøy å lese fra kurset ditt, høres veldig morsomt ut. Sees på kurs 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s