Agilitykurs 29/10-2006, Fredrikstad

Ny dag, mere morro og flere utfordringer. Første kombinasjonen vi skulle gå i dag hadde min gruppe laget. Vi startet med klasse 1 varianten.

Glemte å si at vi avsluttet med fartsrunde i går – kjempe morro! 

Det eneste utfordrende på første kombinasjonen var to hindre som sto ved side av hverandre på linjen og så skulle man over det første (det til venstre), så mellom hindrene og ta det neste. Var nok ikke helt på nett i starten så Obelix tjuvstartet og hvorfor jeg da gikk i gang kan man jo spørre seg om, for jeg hadde ikke sjans til å rekke frem. Det ble bare tull. Paula lurte på hvorfor jeg lot Obelix tjuvstarte og jeg forklarte at jeg synes alltid det var et godt tegn fordi da vet jeg at han er ivrig og at det kommer til å bli bra fart. Paula syntes jeg ikke skulle tillate han og tjuvstarte – for det første var det innlysende at jeg ikke ville rekke frem og for det andre i konkurranser får man jo bare en sjanse. Uten tjuvstart gikk det bra.

Så var det tid for klasse 2 varianten og her gikk vi feilfritt på første runde 🙂 Paula sa det var veldig bra, vi hadde fine tette svinger. Hun ville så teste ut om jeg var stabil, og ba meg gå en gang til – like bra som første – late som det var første runde. Satte igjen Obelix som sist og satte avgårde, er nok ikke helt stabil for Obelix rev første pinne, men alt det andre gikk knall bra! Paula forklarte meg at jeg hadde startet Obelix tidligere andre runden enn første runden, og da ble han stresset og fikk plutselig dårlig tid – derfor riv. Alt i alt en bra runde 🙂

Ny kombinasjon – her var det mange muligheter med tanke på føring og det gjør det ekstra spennende. Starten gikk bra, mellom hinder 3 og 4 skulle man 270 grader rundt (utvendig) og jeg ble stående igjen for å ta i mot Obelix over hinder 4, men det ble ikke bra. Prøvde da den andre varianten hvor jeg fulgte med Obelix forbi hinder 3, snurret foran hinder 4 og sendte han over det og videre, ble KNALL bra 😀 Prøvde både høyre og venstre føring på vippen, layering fra hoppehinder til vippe og alt gikk veldig bra. Prøvde også blind cross etter pølsa da jeg bare ville teste det, men det frarådet Magne meg fordi Obelix kom ut av pølse og så ryggen min og han ble veldig usikker. Snurret så etter pølsen, tok i mot Obelix – førte videre med layering og avsluttet med kjempe bra vippe 🙂 Magne synes at jeg skulle bruke target på vippe også fordi Obelix har utrolig fart mot target!

Hadde en fartsbane til slutt før lunsj og det gikk ganske bra, bedre enn i går. Håper det blir det på alle innetreninger i vinter. Kjempe lærerikt for både hund og fører.

Første kombinasjon etter lunsj

Dette var en kombinasjon hvor vi skulle få mest mulig fart og «presse på» mest mulig. Magne tok tiden. Gikk feilfritt første runde og ok tid. Prøve å presse litt mere på i andre runde, kun små endringer i tid. Skulle prøve å presse enda mer på tredje for å få enda bedre tid og da kom den fatale feilen som jeg IKKE må gjøre – jeg kom for langt unna Obelix og han løp forbi et hinder. Korrigert ikke, men bare løp videre. Konklusjonen etter denne banen: trene fart i buet rør og få Obelix foran meg, det er der han trives best. Det ideelle er 1 – 1,5 meter foran meg.

Neste kombinasjon var det blant annet møne så da var det frem med targeten igjen og klikkerhjelper Yvonne. Sa i fra at jeg bare ville ta hopp -møne en gang før jeg startet på hele kombinasjonen. Telte til tre mens jeg holdt igjen Obelix og vi satte avgårde begge to. For en fart over mønet 😀 Han touchet targeten med snuten og Yvonne klikket. «BRA» hørte jeg fra Paula. Vi gjorde det en gang til og Obelix var like flink. Vi fortsatte fra mønet for å ta resten og med «press på» fra forrige kombinasjon «jaget» jeg på så Obelix stupte inn i røret og kom ut som en prosjektil 😀 Men så ble det for mye press, neste hindre var hjul og så 180 grader til venstre på et hoppehinder. Jeg hadde briefet å løpe med Obelix å snurre foran hoppehindret for så å skyve han videre. Det ble en KJEMPE sving fra hjulet og videre. Jeg måtte faktisk føre sånn som de med stor hund, stå igjen (ikke stoppe) på sats siden av hjulet mens jeg beveget meg mot hoppehindret for så å snurre og ta i mot Obelix når han landet etter hoppehindret. Det gikk knall bra! Pølse og hoppehinder var slutten og jeg hadde satt godbit skål etter, men jeg løp alt for fort så jeg kom før Obelix i mål og løp forbi godbitskålen og han fulgte etter meg!! Tok så hele kombinasjonen med stopp og klikk på mønet og det gikk knall bra.

Siste trening var en bane som vi skulle gå alle sammen. Og vi fikk beskjed om å kjøre på og noen tok det litt for bokstavelig, inkludert meg selv 🙂 Kom oss greit i gang og hadde fin fart mot og gjennom rett rør, tok slalåminngangen kjempe bra, ble så litt ustø i en snurr så jeg sto i veien for Obelix så han fikk et riv. Sendte han i et buet rør og så gjør jeg AKKURAT SAMME feilen som jeg gjorde på «tidskombinasjonen» hos Magne – løper fra Obelix når han er inne i et buet rør, Obelix gjør også som sist, tar det første hindret etter røret, men løper forbi det neste, i dette tilfellet pølsa. Dumme meg stopper opp, men jeg bestemmer meg for å gi f i «konkurransen» – girer Obelix skikkelig opp før pølsa med å telle til 1-2-3 og vi spurter sammen resten av banen og MASSE gotteri til slutt!

Etter å ha ryddet banen var det tid for tilbakemeldinger til hver og en. Det ble tatt i plenum og jeg fikk følgende tilbakemelding – Fortsett å tren felt som du gjør, Obelix er kjempe bra på target. For å få mer fart på Obelix (etter eget ønske), bruk target som en overraskelse rundt om i banen, med sånn motivasjon som Obelix har på den kommer det til å bli kjempe bra! Halen hans gikk hele tiden når han løp over mønet mot target. Da vil også Obelix bli flinkere til å være foran deg som er det ideelle for dere. Søk landslaget neste år, du har noe der å gjøre.

Så tilslutt noen stikkord fra teorien på fredag;

Tørr ting i konkurranser. Test ut ting, spesielt hvis man allerede har fått flere feil enn at resultatet kan gi et napp. Ikke mist hodet hvis det går feil i en konkurranse, få treningskamerater til å rope til deg: «Fortsett å jobb», «Ikke gi deg», «Fortsett». For å beholde farten, kjør ferdig! Ta noen hindre på vei ut.

Tør masse forskjellige på trening så har man masse med seg i ryggsekken på en konkurranse. Selv om det holder på å få feil på trening -FULLFØR! Blir det ikke perfekt, kan man likevel gå feilfritt.

Vi må være motivert som fører på trening!

Pass på vekten til hunden, tren den utenom agility. Hunden bør være like godt trent som en friidrettsutøver. Skogsturer og svømming er veldig bra.

På briefing – tør å tro på deg selv, ikke følg etter andre fordi du tror de er er flinkere. De har ikke din hund, de kan trene annerledes. Brief ut i fra hvor hunden er, ikke hvor du er. Planlegger du å svinge ved hinder 3, så kanskje du er ved hinder 2 når hunden er på hinder 3.

Da var et kjempe artig og lærerikt helgekurs slutt! Paula og Magne Alden kan virkelig anbefales som kursinstruktører 😀

2 kommentarer

Filed under Agility kurs

2 responses to “Agilitykurs 29/10-2006, Fredrikstad

  1. Wow, så spænnande kurs! En lærorik helg førstår jag.

  2. Du er utfordret 🙂 Se bloggen min for mer info…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s