Nordisk Mesterskap, 8 – 10/12-2006

Nordisk Mesterskap er over og gjett om jeg er stolt av Kjetil! Han kom inn som reserve og

vant TO sølvmedaljer 😀 BÅDE individuelt og lag! Kommer bilde og video av gubben etterhvert. Tilbake til fredagen.

Fredag

Kl. 07.00 reiste vi hjemme fra til Hellerudsletta hvor vi skulle møte de andre og bussen. Gledet meg skikkelig! Ny buss og ny bussjåfør denne gangen – mannen til Inger med Yasmin skulle kjøre bussen. Turen ned til Danmark gikk kjempe greit, Cesar var kjempe flink i buret sitt. Vi var fremme ved hotellet i Roskilde i 20-tiden. Etter mye om og men ble det også mat til oss på hotellet.

Lørdag

Vi dro til Ølstykke hallen kl. 09.00. I dag var det vanlig konkurranse for både klasse 1,2 og 3. Vi kom akkurat tidsnok til å se Eddie og Jan Egil sin briefing i hopp klasse 2 stor. Eddie hadde forøvrig vunnet agility 3 løpet dagen før og han vant hopp klasse 2 i dag. Det var en mye mindre hall en jeg trodde og vi satt på samme nivå som banen å så på, ikke på tribuner. Vi var kun 1meter unna banen så her skulle vi virkelig få med oss detaljene. Konkurransen i dag var en fin måte for alle de norske deltakerne med tanke på å teste underlaget, det var visstnok et teppe som man virkelig fikk feste på og hundene skle ikke i det hele tatt. Kjempe bra i følge de som kunne konkurrere, men andre ord – jeg fikk ikke testet det 😦 Jeg husker dessverre ikke alle sine resultater så for ikke å skuffe noen så nevner jeg bare Kjetil her – han fikk 3. plass i hoppløpet og disket i agility.

På kvelden møttes alle deltakerne på hotellet vårt og så var det loddtrekning på hvilken rekkefølget landene skulle gå. Hvis ikke jeg husker helt feil ble resultatet som følger: LITEN laget skulle starte som 3. lag, mellom laget som 3. lag og store laget som 4. lag. Alle deltakerne fra hvert land skulle gå etter hverandre.

Søndag

Så var det tid for Nordisk Mesterskap og det ble virkelig spennende. Det utrolig var at jeg klare å filme NESTEN alle løpene enda så spennende det ble OG Kjetil deltok. Alle tre løpene som skulle gås var agility løp, de to første talte som lagresultat og ut i fra de ble lagplassering avgjort. Ut i fra de to første løpene ble også de 10 beste fra hver klasse plukket og fikk så få en siste agilityløp for å kåre de individuelle mestrene. Igjen så husker jeg ikke alle detaljene så de med små og store hunder må bare unnskylde meg hvis jeg skriver noe feil. Mener at alle små hundene (Ørnulf m/TT, Bente m/Ine, Aina m/Quanta og Elisabeth m/Tequila) gikk feilfritt første runde og la seg på en 3. plass. Så var det mellom laget sin tur, her ble det 10 feil og tre feilfrie (Kjetil gikk feilfritt 🙂 På store laget gikk Merete m/Jigma, Kari F. m/Saga, Karoline m/Kera og Geir m/Bårdie. Hvis jeg ikke husker helt feil ble det en disk + en med 10 feil og de la seg på 4. plass. I andre runde startet de bakfra slik at de som lå på 4. plass startet først. Det ble en disk, et riv og to feilfrie på lille laget – noe som resulterte i BRONSE! OG de hadde den beste tiden totalt 😀  Individuelt så gikk Ørnulf og Aina videre, de lå nå på henholdsvis 4. og 3. plass. Så var det mellom laget sin tur, her ble det en disk og tre feilfrie (Kjetil gikk nok en gang feilfritt 😀 ) Dette resulterte i SØLV! Individuelt så gikk Kjetil og Bodil videre, de lå nå på henholdsvis 3. og 4. plass. På det store laget ble det dessverre to disk og de endte på 4. plass. Individuelt så gikk Merete videre, hun lå nå på 3. plass.

FINALE 🙂

Her startet de også bakfra så den som lå på 10. plass gikk først. Klasse liten var det kjempe spennede. Aina og Ørnulf gikk flotte feilfrie løp og så var det 2. plass sin tur, hun gikk også feilfritt og med bedre tid gikk hun opp i ledelsen foran Aina. Så var det lederen, dessverre for henne så fikk hun 5 feil, noe som resulterte i SØLV til Aina m/Quanta og BRONSE til Ørnulf m/TT 🙂 Så var det mellomklassen sin tur. Det lå en kromi fra Finland på 9. plass så den måtte jeg filme i tillegg til de 5. beste. Så var det Bodil m/Tiril sin tur og hun gikk et veldig bra feilfritt løp og gikk opp i ledelsen. Så var det tid for Kjetil, jeg var nå så nervøs at jeg var kvalm og hadde vondt i magen. De fikk en fin start og så løp Kjetil langs ett nesten rett rør og da fikk jeg hjerte i halsen, Cesar kom ut raskere enn Kjetil hadde trodd og løp mot høyre, men de skulle mot venstre! Heldigvis snudde Cesar raskt og de ble feilfritt!!! Jeg hylte, skrek og tårene fosset! Kjetil gikk opp i ledelsen med to ekvipasjer igjen. Nå skalv jeg som bare det og alle smilte «rart» til meg, jeg så nok lekker ut med grinefjeset mitt, hihihi…. Så var det tid for foreløpig 2. plassen, en dansk jente med sheltien Chester, Danmark sin mest stabile mellom ekvipasje og hun klarte å komme seg gjennom feilfritt og gikk opp i ledelsen. Så var det tid for lederen, en jente fra Finland , hun fikk fem feil – dermed ble det pall plass på Kjetil og Bodil!!!!!! Kjetil tok SØLV og Bodil BRONSE 😀 Jeg tutet ringte til flere, tutet og sendte SMS, kysset Kjetil, fikk gratulasjoner og klemmer. Jeg holdt på å sprekke av stolthet! Jeg klarte nesten ikke å følge med på de store hundene, så beklager Merete, jeg fikk ikke filmet løpet ditt, med det gjorde heldigvis noen andre. Merete disket dessverre, men hun endte på en flott 8. plass. Så var det innmarsj og premieutdeling – bilder kommer! Vi reiste fra hallen kl. 17.00 og låste oss inn hjemme kl. 03.00 på natten. Dette kan anbefales på sterkeste – være med som supporter på store agility mesterskap 😀

7 kommentarer

Filed under Agility konkurranser

7 responses to “Nordisk Mesterskap, 8 – 10/12-2006

 1. Oj for et referat – du er flink 🙂 Og igjen – masse gratulasjoner til Kjetil! Venter spent på film!

 2. Og jeg fikk tårer i øynene av å lese referatet ditt 🙂

 3. Utrolig gøy å lese! Masse gratulasjoner til Kjetil! 😀

 4. Aileen

  Kjetil fortjente dette så innmari……Gratulerer til hele familien, og tusen takk for at du var så flink til å oppdatere meg fortløpende på sms i hele helgen. JIPPPI:)

 5. Spænnande læsning. Massor av gratulationer till Kjetil! 🙂

 6. Gratulerer til Kjetil !! Kjempegøy å endelig kunne lese litt fra mesterskapet !

 7. Marit

  Hei Beate og Kjetil. Dette har dere fortjent. Gratulerer så mye til deg Kjetil. Hilsen fra det glade vestland – Marit

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s