14/3-2007 Tur med Malin og co, og hjemmetrening

Møtte Malin, Enzo og Pelle ikke så langt fra Dælivannet for å gå tur, og skal si deg det ble en tur med mye rart. Til og med noen som fikk vondt – ikke sant, Malin og Cesar 😦 ?

Det var behagelig temperatur og vi startet med friskt mot, alle samme friske og raske og Enzo, Cesar & Obelix fikk gå løse. Pelle er en skikkelig jakthund så han gikki flexi line og det var bra, for han fikk skikkelig teften på noe flere ganger og «prøvde» å sette til skogs. Det var litt glatt midt på stien så vi holdt oss i snøen på kantene. Vi skravlet i vei og Malin fortalte at her møtte hun sjelden noen på dagtid – og først møtte vi en Toller. Gikk litt videre også kom det en stor dobberman. Så skjedde det eller annet med den ene fingeren til Malin, hun sa ikke annet enn «Au! Det var vondt» og så sa hun ikke mer. Men jeg fikk en telefon tidligere i kveld og det hadde visstnok vært mye vondere, men hun syntes ikke at hun kunne klage over en FINGER! Det hadde nå jeg gjort for Malin har vært hos legen vakten og fingeren var sprukket innvendig, eller hvis jeg forsto riktig så hadde benet i fingeren delt seg ytterst ! 😦 Og det skulle ikke Malin klage over underveis på turen ?! Neste gang får du hyle Malin så drar vi rett på legevakten! Tilbake til turen, midt inne skogen så vi to barnehagetanter som hadde røykepause, vi så ingen barn, men vi hørte dem…….. og ja jeg glemte den bilen vi møtte på en smal skogsvei 🙂 Cesar har det med å ALLTID forelske seg i en hund når vi går på tur og denne gangen var det Pelle! Cesar hang etter han som et slips og det var da det skjedde, båndet til Pelle surret seg rundt pelsen på halen til Cesar og Cesar hylte til. Og det hjalp ikke å snurre opp båndet en gang, vi måtte dra pelsen til Cesar fra hverandre og dra ut båndet! Så neste gang jeg skal på tur blir det med førstehjelpsskrin og saks!!

Over til hjemmetreningen. Mine foreldre er heldigvis friske nå, men Victor har en stygg hoste og etter 3 ukers sykdom så var det ikke fristende for mine foreldre å få et hostende barnebarn på besøk, så i dag ble det Kjetil som dro på trening. Det er ingen hindring fra å trene så det var frem med klikker godbiter og target – nå har jeg vært på første klikkertrener kurshelg så nå skulle jeg få fremdrift på target treningen. Jeg var flink å satte meg kriterier for hva jeg skulle trene på – Obelix skulle touche targeten med snuten TO ganger før jeg klikket. Tok først bare et touch og klikk x 3. Gikk kjempe bra 🙂 Så var det tid for TO touch før klikk, Obelix touchet, jeg ventet litt, og jammen så hev Obelix seg ned og touchet igjen og jeg klikket 🙂 Jeg repeterte dette MANGE ganger og jammen touchet Obelix to ganger før jeg klikket hver gang 😀 – 😀 Han hev seg ned så han ble liggende, men det gjør jo ingenting – da er han jo i hvert fall på samme sted = ikke hopper av feltet ! Etter en liten pause så var tid for å teste touchingen på feltet. Obelix begynte å pipe når jeg gjorde klart godbitene……………….. Hentet frem (fra dvalen) nedgangen på stigen som jeg har lånt av Solveig, og satte den opp mot en krakk slik at den ble en liten nedoverbakke. Måtte løfte opp Obelix for han spant som en villmann rundt bena mine. La ned targeten, satte Obelix øverst på nedgangen og han gikk rett ned touchet targeten to ganger, jeg klikket og han fikk godbit. YESS 😀 Var dette tilfeldig?! NEI – det var det ikke, Obelix gjentok det samme både når jeg var på høyre side og når jeg var på venstre side. Første touch da sitter han på feltet og andre touche deiser han i bakken og toucher targeten, mens han ligger! Kjørte ny runde med både venstre- og høyreføring og det gikk kjempe bra! Håper jeg får kjørt dette litt hver dag, og så skal jeg teste det i ridehallen på neste trening. SPENNENDE!

3 kommentarer

Filed under Agility trening, Diverse

3 responses to “14/3-2007 Tur med Malin og co, og hjemmetrening

 1. Her var det mye å kommentere … God lesning 🙂
  – stakkars Malin
  – stakkars Cæsar
  – teit at så mange andre skal være på tur sånne steder hvor det aldri er andre på tur
  – og klikker er gøy 🙂 !!

 2. Gro

  Hvordan er det dere går tur da? Sprukket beinet inni fingeren? Hvordan får man til det? Tror nok det er best med førstehjelpsskrin og telefon når dere går tur! God bedring Malin og Cesar!

 3. Jeg gir meg ende over…..er veldig spent på hvordan det går når vi skal begynne å pusse opp bua på Skui…hihi!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s