24/4-2007, Trening Skui

Tid for trening igjen – jeg har jo tross alt erfart at trening hjelper 🙂 og regn var ingen hindring. Vi var kun

tre stykker på trening i dag, Solveig, Karine og jeg. Karine hadde ikke bil så jeg hentet henne og Fenris. Kjekt med burplass til fire hunder i bilen 🙂 Jeg hadde nok en gang satt opp en liste i forkant av trening på hva jeg skulle trene på i dag;

 • Slalåm; fart, selvstendighet, innganger
 • Fremadsending
 • Felt
 • Stusshopp

 

Jeg hadde tenkt å starte med å trene stusshopp, men først ville jeg teste ut noe med layering. Egentlig mest for å bevise for meg selv at jeg har rett i en konklusjon jeg har tatt, nemlig at Obelix krever bruk av motsatt en del steder for å ikke trekke mot meg, blant annet ved layering. Startet med nummer 1 også skulle jeg ta 1x (svart). Første forsøk brukte jeg ikke motsatt arm, Obelix tok 2, andre forsøk brukte jeg motsatt arm – Obe tok 1x (svart). Er så knall når konklusjoner man har tatt stemmer 🙂 Kunne selvfølgelig lagd sving for svingen slik at Obelix fikk rett vinkel mot 1x (svart), og så sagt frem så 1x (svart) virkelig var frem for han, men tror jeg vil tape tid på det. Finner selvfølgelig også andre løsninger, men det går jeg ikke inn på nå. Så var det videre på vippa og det gikk bra, med fine felt. Må huske på å få Obe helt frem før jeg sier stå. Så var det de berømte stusshoppene. Jeg hadde bestemt meg for at stusshoppene skulle være litt mindre enn 3 meter mellom hver, så vi satte dem på ca. 2,5 m. Og det skjedde et «mirakel» – Obelix stusset 😀 YESS!! Da er det «bare» å jobbe seg fra 2,5 til 3 meter gradvis, hvis ikke det stemmer da at noen hunder rett og slett ikke klarer å stusse når avstand blir for stor medtanke på høyde og lengde på hunden, MEN jeg tror det ikke før jeg ser det 🙂 Så var det tid for litt slalåmtrening, tok tre varianeter, 2 og slalåm, 1(svart) og slalåm, 1 slalåm – Obe søkte fra meg og tok inngangen alle tre gangen + at han hadde god fart 😀 Prøvde til og med å løpe litt fra på venstre og det gikk bra 🙂 Prøvde også løpe fra på høyreslalåm, men det gikk ikke fullt så bra men det kommer 🙂 . Avsluttet med fremadsending med godbitskål i en enden og det går så det griner.

Neste økt var det trening på stigefelt. Tok fram target og Obelix gjør som han skal – toucher target med snuten. Prøver å trene felt med hinder foran felthindre slik at Obe og jeg kommer i fart og det resulterer ofte i at rompa til Obe detter av feltet, han tar feltet men får ikke touchet to ganger. Med litt hjelp fra Karine og Solveig fikk vi belønnet masse for snutetouch og at Obelix satt på feltet. Tok så to runder hvor det ikke var target etter feltet, Obe tar to fine felt, men jeg gjør litt annerledes føring med kroppen så nå er det viktig at jeg er veldig bevisst på hva jeg gjør. Solveig, Karine og jeg snakket litt om felttreningen og det var kjempe bra! Vi kom også frem til at jeg må huske og også bruke godbitskål / target midt inne i banen også for å få bedre fremadsending inne i banen og ikke bare på slutten – ut i intet – hmmm har jeg ikke nevnt det før tro? Bare det å huske det da. Skal også hjem å trene Doggie Zen (tips fra Karine) for å få Obe til å «fryse» i riktig posisjon og ikke hverken gå av eller se opp på meg mellom hver touch. Trente også nå  litt slalåm og nå krysset jeg til og med bak Obelix og hvem tar slalåmen korrekt – OBELIX !! YESS – for en hund 😀 Avsluttet nok en gang med fremadsending og det er helt klart at en ting til jeg vet om Obelix er sann – mennesker har bedre godbiter enn godbitskåler 😀 Obelix løp rett forbi godbitskålen og til Solveig 🙂

Dette var bare en så knall bra trening og jeg håper det ikke blir lenge til jeg skal trene med min firbente stjerne igjen! Hihihihi – gjett hvem som skal trene i morgen på Rykkinn ? 😀 PS! Tusen takk for masse fin hjelp idag Solveig og Karine.

3 kommentarer

Filed under Agility trening

3 responses to “24/4-2007, Trening Skui

 1. Liste før trening over hva du skal trene på – dette blir bedre og bedre!!!! Så det var derfor drev du med layering – morsomt! 11 smiletegn har du idag 🙂 Stemmer veldig bra med min oppfatning av treningen også!!!

 2. Jeg er imponert over hvor strukturert du virket. Tenk stusshopp også, kan det bli bedre?

  Gro

 3. Hei Beate!

  Jeg vet nå at jeg må få være med deg og dere å trene litt i sommer! Virker som du har sakene i orden!

  Marius

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s