18. – 20. mai 2007 Landslagssamling

Da var det tid for ny landslagssamling og denne gangen også med rekruttene. Og det ble en begivenhets- og lærerik helg.

Vi reiste nedover på kvelden den 17. mai da vi skulle begynne treningen allerede kl. 10.00 den 18. mai. Vi ble innlosjert på 4-manns rom, og siden Victor i utgangspunktet skulle vært med, fikk Kjetil og jeg eget rom. Victor var overlykkelig over å få være igjen hos mormor og morfar sammen med fetter Oskar – den store helten 🙂

Man kan ikke akkurat si at været var det beste på fredagen – ble en del skifting da regnjakken til stadighet ble gjennomvåt 😦 Veldig glad for at jeg hadde med mye klær og flere regnjakker. Nok om været. Landslagstroppen hadde to instruktører som skulle pushe oss hele helgen – Petter Nordlien og Ann Karin Jacobsen, og troppen ble igjen delt i to – liten/mellom på en gruppe og stor på en gruppe. Det viste seg at jeg skulle finne ut at jeg hadde mange flere muskler enn jeg trodde denne helgen – vi startet med oppvarming, en 20 minutters jogge-/løpetur! Husker ikke sist jeg løp sålenge, ble jo ikke oppvarming for meg, men en treningsøkt. Var helt skjelven i bena når jeg var ferdig med løpingen. Så var det bygging av bane og  briefing. Vi gikk en hoppkombinasjon og en agilitykombinasjon, og fokus var på det å gi full gass på første forsøk, tørre og trøkke til! Ikke på 2., ikke på 3., ikke på 4. forsøk, men på 1. forsøk! Og selvfølgelig gå feilfritt! Jeg husker ikke alle detaljene på fredagen, men det var helt klart fire ting som jeg må (fortsette 🙂 ) å jobbe videre med;

 • slalåminnganger
 • stigefeltet ned
 • kontrollert armbruk – ikke «veive» med armene
 • full gass fra start til mål!

Kombinasjonene var kjempe artige å gå og ved hjelp av instruksjon fikk Obe og jeg fart på oss og korte tighte svinge. Var også i helgen veldig fokusert på å variere det å bruke target på stigefeltet. På fredagskvelden var det felles middag og så et veldig bra foredrag med Rune Huseby om konkurransepsykologi og det å skape vinnere.

Lørdag morgen startet vi med trening igjen og nå var det kjempe fint vær. Først selvfølgelig oppvarming 10 – 15 minutter, så var det briefing, så agilitytrening. Igjen var Obe veldig bra til å følge meg, men slalåminngangen sleit vi med – dessverre så ble jeg litt frustrert en runde så Obe nølte mer og mer. Jeg sa til Ann Karin at jeg ville ta en pause til hodet mitt sluttet å koke, men den gang ei 🙂 Startet fra slalåmen med en enkel inngang – roste Obe masse 😀 – og kjørte så resten av kombinasjonen ut og Obelix var like blid 🙂 Neste runde var det tid for felthindre igjen – ønsket å prøve først uten target på stigefeltet. Ba Petter si i fra hvis det ble feltfeil på stigen, men jeg skulle likevel ta to hindre etterpå slik at det ikke ble negativt for Obelix. Ble feltfeil 😦 . Fikk Kjetil til å legge target der uten at Obelix så det og da blir selvfølgelig feltene veldig bra. Lot target ligge der resten av den kombinasjon. Så var det lunsj og tid for foredrag med Petter – hvordan han så for seg en tenkt agilityekvipasje, dette var kjempe interessant! Så var det tid for ny 10 – 15 minutters oppvarming og ny treningsøkt. Mer artige kombinasjoner og fy søren for en fart jeg klarte å få på Obelix og det som var ekstra morro var at jeg klarte å avverge et par «disker» bare vei å beinfly til riktig hinder 🙂 – Obelix korrigerte seg selv. Hadde jeg gjort som «i gamle dager 🙂 » , nølt litt, hadde Obe fortsatt feil vei! Beate FLINK 😀 Og en ting til som hjalp – jeg fikk låne en så «ikke løfte armer -greie» av Ann Karin og Obe var ikke i tvil om hvor han skulle så lenge jeg ikke handlet fulgene 🙂 Skal søren meg lage meg enn sånn, trenger bare to svette bånd og en strikk. Og på agilitybanen hadde Obelix knallfine felt på stigefeltet ned, han løp helt ned 😀 Og på møne hadde han alle fire potene på nedfeltet 😀 Befestet likevel feltene en gang før jeg avsluttet. Jeg var rimelig høyt oppe når vi avsluttet denne treningsdagen. På kvelden var det grilling, utlodning og utdeling av årets t-skjorte med en presentasjonsrunde av alle som var tilstede. Jeg vant både en bitteliten hundesele og en gigantisk hundeleke, så vi fikk oss en god latter. Hundeselen håper jeg å kunne bruke på valpen som jeg forhåpentligvis får til sensommeren, og hundeleken fikk Jørn.

Søndag morgen startet vi med et foredrag av Rune Huseby, oppfølging av fredagen. Dette var også veldig interessant. Så var det tid for siste treningsøkt i strålende sol, men først selvfølgelig 10-15 minutters oppvarming. Veldig fornøyd både med agility og hopp kombinasjonen, og vi fikk skryt for at vi virkelig trøkket til på første forsøk 😀 . Hadde et lite «uhell» på stigen, så jeg fikk litt panikk et øyeblikk – Obelix datt av stigen midt på, men landet heldigvis på bena, og raste over når vi prøvde igjen. Så var det tid for lunsj, utsjekking og så en avsluttende konkurranse tilslutt, både for rekrutt og landslagstropp. I og med at Obe hadde hatt litt «ups and downs» erfaring med slalåmen denne helgen, bestemte jeg meg for ikke å fokusere på konkurransen, men å avslutte med en positiv opplevelse for Obelix å «safe» slalåminngangen. Det var en hoppbane vi skulle gå og det var med en vanskelig slalåminngang for oss. «Safingen» gikk nesten bra, men jeg kom i litt stor fart og var utålmodig – hørt det før? 🙂 . Slalåmen var hinder 7 og hinder 1-6 gikk som en drøm, Obe hadde virkelig bra fart. Bommet som sagt på slalåminngangen, men Obe nølte ikke på andre forsøk. Kom også greit videre med stor fart og Obe føyk inn i pølsa, men så var det slutt. De som så på sa at det så ut som om Obe kom ut av pølsa i god fart, men så var det mer eller mindre «slutt på batteriet» rimelig raskt og nesa var limt i bakken. Som noen sa etterpå – «..der ble løpet ditt ødelagt, Obelix var helt borte.» Fikk han igang igjen, men da var jeg helt ute av det så han løp forbi noen hindre, bestemte meg da for å kjøre en «vinner» innspurt 🙂 Disket oss ved å gå tilbake et hinder og kjørte de 5 siste hindre med fullt trøkk!! YES! Vi avsluttet med en positiv opplevelse.

Konklusjon for helgen: KNALL BRA! Fått bekreftet at vi er på rett vei når det gjelder treningsmessige og at vi kan virkelig fått til knall bra løp!!  PS! Så jentegæren som Obelix er, så er jeg kjempe stolt at han jobbet så bra hele helgen med 4 løpske tisper i flokken.

6 kommentarer

Filed under Agility trening

6 responses to “18. – 20. mai 2007 Landslagssamling

 1. Dette høres helt supert ut ! skulle gjerne ha vært med der gitt !

 2. Kari O

  Dette virker bare mer og mer lovende!!

 3. Jeg gleder meg til å se dere i aksjon!

 4. Katrine

  Så bra! Synes jeg så bilde av «kjendis Beate» i Hundesport jeg 😀 Nå er det ikke lenge igjen før OHS.. 🙂

 5. For en flott helg du må ha hatt! Venter spent på å få se nye takter på treningene!

 6. Hei og takk for en knallmorsom helg. Det er bra at man lærer nye ting, og at man får en bekreftelse at man er på riktig vei:) Dere er flinke. Vi sees i helga, og da skal vi «trøkke til»!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s