Fionia Cup, juli 2007

Vår årlige agilitytur til Danmark er over  (3. året) og fy søren for en opptur 😀 . Ja, jeg hadde kjempe fremgang i fjor, men dette var enda bedre! Det er første gang uttrykket «Bedre og bedre dag for dag» har virkelig stemt 😀

Vi reiste mot Danmark tirsdag 10. juli. Fionia Cup skulle ikke starte før mandag 16. juli, men vi hadde bestemt oss for å bruke god tid nedover og ha noen dager bare vi tre, og gjøre det Victor ville. Det ble bading, tur til København med Tivoli, tur til Bonbon land m.m.

Lørdag 14. juli ankom vi Ringe og campingområdet til Fionia Cup. Vi var de første norske som ankom og etter litt om og men fant vi ut hvor vi skulle parkere camingvognen. Det var helt ytterst og likevel bare ca. 50 meter til agilitybanene, snakk om luksus. Utover lørdagen og søndagen ankom resten av de norske vi skulle bo sammen med. Så var det tid for agility og jeg må si det var mange artige baner og til tider veldig utfordrende baner. Det var dommere fra Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland;

MANDAG

Først ut var agility klasse 3. Fikk en vegring i slalåmen da jeg presset litt for mye. Fikk 5 feil og endte på en 5. plass. Så var det åpen agility og her ble det feltfeil på stigen. Fikk 5 feil og endte på 8. plass. Tilslutt var det hopp klasse 3 og dette ble en litt merkelig opplevelse. I følge de som så på, snublet Obelix før okseren og rett og slett hoppet rett inn i begge pinnene og hylte til. Han skulle 180 grader tilbake til meg, så han rakk og hoppe tilbake før jeg fikk stoppet han. Han så ut til å gå på tre bena så jeg handlet han litt frem og tilbake mellom to hindre og ropte til de som satt på sidelinjen «Halter han?». Fikk et rungende «Nei» tilbake, så jeg fortsatte. Tenkte det var greit å sjekke før jeg bestemte meg for å gå videre – kjedelig hvis han skulle ødelegge seg på første dag. Heldigvis gikk det bra, det ble totalt 10 feil og vi endte på 11. plass.

TIRSDAG
Nå var dagen jeg VIRKELIG skulle trøkke til for å få skikkelig fart, men det ble ikke helt vellykket. Prøvde oss først på agility, og det resulterte i en vegring og to riv – stakk nok «litt» for langt fra Obe. Det ble 15. feil og 10. plass. Bestemte meg for å ikke løpe så langt fra Obelix på hopp åpen og det ble feilfritt og 6. plass 🙂 Så var det hopp 3 og det endte med et riv og 5. plass. Ble ropt opp på premieutdelingen pga 6. plass i åpen hopp.

ONSDAG

Startet igjen med agility og her ble det feilfritt og 5. plass. Så var det tid for agility åpen – feilfritt og 4. plass 😀 Tilslutt var det hopp, fikk en vegring – 5 feil og 6. plass! Åpen klassene var grunnlaget for å komme til finalen på lørdag og jeg må si at jeg var litt stolt når de satte opp lister etter endt løp på onsdagen og jeg sto som nr. 1 😀 Med en fjerde, sjette og en åttende plass = 18 poeng, ledet jeg! Ble ropt opp på premieutdelingen pga 4. plass i åpen agility.

TORSDAG – fri dag!

FREDAG

Etter en hvile dag var det bare å trå til igjen. Som vanlig var det agility først, feilfritt 😀 – endte på 3. plass 😀 Ganske morsomt løp egentlig for jeg skulle føre Obe inn i motsatt rørinngang, men jeg mistet han et øyeblikk, men jeg turte ikke å snu på hodet for tenk om han tok feil rørinngang. Den som så kommer på innsiden av benet mitt – mellom meg og riktig rørinngang er Obelix 😀 Som noen sa etterpå «Det er godt Obelix kan agility når ikke du kan» Så var det tid for hopp åpen, fikk en vegring. Fikk 5 feil og 16. plass. Så var det tid for hopp og her ble det feilfritt 😀 – endte på 3. plass! På premieutdelingen ble jeg ropt opp TO ganger for 3. plassene i agility og hopp. PS! Ligger nå på 3. plass ifb med hvem som skal gå finale på lørdag.

LØRDAG

Agility ble det dessverre 5 feil, var litt for treg med å vise Obe et hinder og han løp forbi – vegring. 5 feil og 6. plass. Så var det agility åpen – feilfritt 😀 og 4. plass! Tilslutt var det hopp og her ble det tjuvstart på Obe og jeg var ikke med – første disken på hele uken! Alle var opptatt av hvem som skulle gå i finalen, og jeg også – HURRA – jeg lå fortsatt på 3. plass, dvs at jeg skulle starte som nr. 8 trodde jeg, men istedenfor for 10 finalister i mellom, tok de 12 – jeg skulle starte som nr. 10. Folk satt tett i tett rundt ringen og etter å ha sett Kjetil starte som nr. 9 og fått 5 feil, var det min tur. Hørte de norske ropte navnet mitt og heiet på meg – kjempe artig 😀 Obelix tjuvstartet, jeg sa «Fa… heller», men satte avgårde – det ble feilfritt, på nok en agiltybane 😀 I det jeg kommer i mål hører jeg over høytaleren at jeg går inn på foreløpig første plass! To ekvipasjer igjen. Start nr. 11 er i gang, går også feilfritt – slår meg med 0,82 sekunder. Så er det start nr. 12, går også feilfritt – slår meg med 1,34 sek. Så går det opp for meg – jeg har fått 3. plass i finalen 😀 !! Her har 45 ekvipasjer fra 6 forskjellige land kjempet om finaleplasser over 5. løp. Jeg lå på 3. plass før finalen – etter fem løp og klarer å gå feilfritt i finalen – jøss, Beate flink jente – Obelix fantastisk!!! Ja det må jeg virkelig si, Obe har bare gått bedre og bedre for hver dag som går!

Konklusjon: KJEMPE FORNØYD. Totalt 16. løp, kun 1 disk, 7 feilfrie hvorav 5 er agility!! Ikke vært på pallen hver dag, men fått premie 4 av 5 konkurransedager 😀 !

8 kommentarer

Filed under Agility konkurranser

8 responses to “Fionia Cup, juli 2007

 1. Dette var herlig å lese Beate 🙂

 2. Tusen takk for oppdateringen mens jeg var på ferie! Utrolig morsomt at det gikk så bra med dere!! Dette er rått!!

 3. Det var vel fortjent Beate, nå går det virkelig bra med dere.

 4. Takk for oppdateringene underveis – dette var spennende! Som jeg sa da: Obelix og du er helt utrolige!!!

 5. Fantastiskt Beate! 🙂

 6. Kjempegøy at det klaffet for deg, det fortjente du virkelig! Jeg gleder meg til det løsner for meg også:)
  Grattis igjen – SUPERT!!!!

 7. Gratulerer!! Dette går jo bare bedre og bedre! Gleder meg til å lese hvordan det går på VM uttaket, jeg er nemlig på hytta da så du får holde meg oppdatert på sms 🙂

 8. Elin og Thera

  Dere er jo så utrolig flinke begge to. Gratulerer, vell fortjent.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s