Landslagssamling – Stevne Hønefoss, august 2007

Da var det tid for siste landslagsamling. Vi reiste oppover til Hvalsmoen (Hønefoss) på torsdag kveld.

I tillegg til to campingvogner på gressletta ble vi møtt av mygg, masse mygg. Godt jeg hadde pakket myggspray! Det ble litt middag og skravling i bobilen før vi tok kvelden.

FREDAG

Kl. 10.00 var det tid for trening. Landslagstroppen ble delt i to grupper; liten/mellom og stor. Petter og Ann Karin var instruktører. Vi gikk to agilitybaner og to hoppbaner. Alle feltene satt, Obelix hadde korte svinger og var sjelden i tvil om hvor han skulle. Det som er litt komisk er at Obe og jeg nesten alltid knoter der ingen andre knoter og visa versa 🙂 Slalåminnganger er jo vår 1. prioritet på trening for tiden, så jeg trente på ting vi ikke kan når det gjelder slalåminnganger. Kjempe gøy når jeg fikk det til 🙂 Testet også å krysse bak etter at Obe har tatt inngangen på slalåmen og jeg bokstavelig talt jublet gjennom hele slalåm, vi fikk det til – JA, det andre lo av meg 😀 Gjennom hele dagen satt alle feltene og Obe hadde en bra fart, men vi skal bli enda raskere. Var rimelig sliten når treningsøkten var over, ikke bare hadde vi løpt med 100% fokus, vi hadde også løpt i høyt gress. Det var et kjempe interessant foredrag med Petter etter treningen. Det handlet om en tenkt landslagsekvipasje + at han snakket også en del om hvordan han mener (i grove trekk) man bør legge opp treningen fra valp til konkurranseklar agility hund. Pluss tips til hvordan han mener vi nå burde trene. På kvelden ble det grilling sammen med Yvonn og Bodil utenfor bobilen.

LØRDAG

Lørdag skulle VM troppen ned til Kalvøya og før avreise kom Per med en knall kul informasjon! De skulle ta med seg en til i troppen, en reserve, en mellom – det var da jeg tenkte: «Jeg fikk rett 🙂 Kjetil kommer med». Har trodd det helt siden uttaket, og hvem fikk rett?! JEG! Vi som da ikke var i VM troppen ble slått sammen til en gruppe og siden Petter var blitt dårlig, dro Ann Karin til Kalvøya så vi skulle instruere oss selv. Vi bygget først en hoppbane som vi gikk på to forskjellige måter. Her fikk jeg igjen testet ut både fart i buet rør, og jobbet videre med fart i slalåm (takk for hjelpen Christina 🙂 ) og slalåminnganger (takk for hjelpen Harald 🙂 ) . Obelix gikk bare bedre og bedre 😀 Så var det tid for agilitybane og hvem kliner til med feilfritt på første runde? OBELIX 😀  Kjempe morsomt 🙂 Etter lunsj var det tid for oss langslagsutøvere og instruere rekruttene. De gikk samme agilitybane som vi hadde gått, og så bygget Christina og Harald to hopp kombinasjoner hvor det skulle trenes på korte svinger, handling m.m. Tror nok jeg skal teste ut i hvert fall en av de på trening. Vi byttet på å instruere og det var kjempe gøy, spesielt når man gir noen tips også funker det 😀 Da vi avsluttet for dagen kom VM troppen tilbake fra Kalvøya og vi var alle samlet til foredag med Rune Huseby. Jeg måtte opp å stå i «giv akt» et par ganger som eksempel på både det ene og det andre 🙂 Etter foredrag ble det felles grilling – masse godt mat og drikke, skravling og latter 🙂 🙂

SØNDAG

Jeg våknet tidlig på søndag og kjente at jeg var skikkelig sliten – har blitt mye de siste ukene. Skulle bli godt å komme hjem i kveld. Siden Kjetil skulle til Kalvøya og jeg skulle til Helgelandsmoen på agilitykonkurranse og banebyggingstrening til VM måtte vi splitte oss. Kjetil tok med seg Victor i og med at det var Barnas Festival der og jeg skulle stort sett gjøre noe hele tiden. Jeg var så heldig å få sitte på med Aileen bort. Først så fikk vi litt informasjon om hvordan bygging av bane vha koordinator skulle gjøres, også øvde vi litt utenfor banen. Jeg hadde ansvar for 1 – 7,5 meter. Så skulle vi øve oss på byggingen «live» på agility klasse 1 stor. Det var knall kult 🙂 Vi brukte bare 6 minutter og det var første gang! Når banen var bygget, briefingen var ferdig skulle vi «skuffe» folk ut fra briefingen! Det morsommet var at i Sveits under VM i fjor var vi flere som så dette og det første Yvonn og jeg sa var at «det vil vi jobbe som neste år» – og hva øvde vi på i dag – «skuffing!». Vi bygget også banen til lag stor – og nå gikk det enda bedre, når vi var ferdig med å legge ut hoppepinner, brikker for de andre hindre og hadde rullet sammen målesnorene – når vi snudde oss var de andre ferdig med å sette på plass hindrene 🙂 Da var det bare å få opp nummerskiltene og så siste kvalitetssikring! Dette blir bra til VM! Hei, jeg glemmer jo helt å fortelle om løpene mine i dag, de gikk ikke så knall bra resultatmessig, men likevel mye bra. Hoppbanen var det full fart, ikke vanskelig, men når jeg løper med fullt trøkt glemmer jeg is i magen før slalåmen og presser Obe forbi inngangen – 5. feil. men resten var veldig bra, korte svinger, fin fart i buet rør og det virket som om Obe virkelig tok i 🙂 Han har jo vært helt overgiret i helgen. Bjeffet som en gal på samlingen når andre hunder gikk agility – det har ALDRI skjedd før 🙂 På agilityen skjer det samme, det var akkurat samme slalåminngang og jeg presser han forbi – for en talentløs fører. Fikk også feltfeil på stigen, første på flere måneder. Tilsutt var det lagløpet, jeg fikk bare briefet to runder fordi vi skulle bygge bane, men kom meg likevel greit igjennom – 5 feil. Var så heldig å få sitte på med Gro hjem til mine foreldre hvor Kjetil var. Tusen takk Gro 🙂 En kjempe fin, men slitsom helg og ENDELIG kan jeg begynne å glede meg til morgendagen da Victor skal starte på skolen!!

6 kommentarer

Filed under Agility, Agility konkurranser, Agility trening

6 responses to “Landslagssamling – Stevne Hønefoss, august 2007

  1. Det høres ut som du har hatt noen slitsomme men morsomme dager. Du er utrolig flink med å lære i fra deg, så jeg vil gjerne lære litt jeg også f.eks møne.

  2. Hjelpes, jeg ble jo nesten sliten av å lese alt dere har vært gjennom de siste dagene 🙂
    Det er er fornøyelse å se deg og Obe jobbe sammen!

  3. Tro jag det att du var sliten. 🙂 Ses imorgon!

  4. Høres ut som en super helg ! Nå gleder vi oss til VM 🙂

  5. Kari O

    Fryktelig dårlig medhjelper du har som glemmer før du har telt til 3, men det var veldig hyggelig å være sammen med deg i går!!

  6. Høres veldig slitsomt ut! Lurer på hvordan det blir under VM, da – skjønner det ikke blir tid til do-pauser under banebygging engang 🙂 «Siste landslagssamling» – hvordan skjer uttaket til nordisk, da, tro – det forteller du sikkert!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s