VM i agility på Hamar sept 2007

Ja nå sitter jeg hjemme i sofaen og lurer fælt på hvor VM dagene har blitt. Er veldig sliten, men det har vært utrolig morro. Det hele startet allerede tirsdag kveld.

Jeg kjørte Kjetil til landslagsbussen også bar det oppover i egen bil, Obelix og jeg. Jeg fant greit fram til hotellet og hotellrommet var kjempe fint.

ONSDAG

Kl. 10.00 var det oppmøte i hallen og tid for første jobbe dag. Jeg fant greit fram til hallen og etter å ha inspisert antrekket jeg skulle bruke resten av uken, var det bare å skifte og sette i gang. Jeg skulle så vakt ved deltakerinngangen og passe på at det ikke kom noen hunder inn. Veterinærsjekken var ikke før torsdag. Kl. 14.00 var det tid for pizza og kl.14.30 fikk jeg avløsning. Så var det tid for å finne ut hvor de forskjellige tingene skulle være m.m. I fem tiden tror jeg det var, var det tid for å ha gjennomgang av innmarsjen og avslutningssermonien, og så trening på dette. Tilslutt bygde vi de kombinasjonene som skulle trenes på på torsdagen.

TORSDAG

Møtte kl. 07.00 i hallen for å ha veterinærsjekk på Obelix. Det viste seg at det ikke var før kl. 08.00 så Obe og jeg tok oss en tur. Kontrollen gikk greit og Obe fikk lov å komme inn. Så var det tid for frokost og se litt på treningen. Yvonn og jeg skulle ikke begynne å jobbe før kl. 12.00. Under treningen skulle Yvonn og jeg mfl passe på at det ikke ble gitt godbiter på andre steder en «godbit-matten». Skal si det var slitsomt å stirre på hender og lommer fra kl. 12.00 – ca. 17.30, men vi klarte det 🙂 De fleste var veldig flinke til å følge reglene, men noen måtte snakkes til.

FREDAG

Så var dagen endelig her 😀 ! Møtte opp kl. 07.00 og hadde nok en kjapp gjennomgang av innmarsjen. Husker når vi startet innmarsjen, men jeg skulle i hvert fall gå inn med første land som var Argentina. Det var kun en deltaker, en kjempe søt jente som het Sylvina og hunden hennes Maja. Jeg må si at jeg fikk gåsehud når innmarsjen startet – tror det gikk bra, var i hvert fall kjempe artig 😀 Det var taler og underholdning, og så var det tid for banebygging – den første av mange! Det gikk kjempe bra, skikkelig proffe følte vi oss. Det var like artig hver gang vi var ferdig med å legge ut markørene, hadde tatt sammen målebåndet og snudd oss – ferdig bane 😀 Midt ut på dagen var det tid før et annet spennende oppdrag – Obe og meg som prøvehund 🙂 Vi var begge overraskende rolig og Obe brydde seg ikke om all lyden eller alle folkene. Vel, vi disket på banen, men Obe fulgte meg kjempe fint og var skikkelig ivrig 🙂 Så var det å gi Obe til Kjetil og så sette meg på plass som banebygger. Jeg dro vel fra hallen i 20-tiden.

LØRDAG

Ny dag, nye muligheter! Kl. 07.00 på plass i hallen. Bygget baner og var banemannskap. Obe og jeg gikk også to «prøvehund-løp» i dag. Først var det agilitybane og her skal jeg si deg det gikk unna 🙂 Var kjempe fornøyd med starten, mønefeltet satt flott og Obe reagerte ikke i det hele tatt på pipingen på bordet 🙂 Det ble en disk, men med så stor entusiasme Obe hadde kan jeg ikke klage. Jeg kunne selvfølgelig vært enda mer på hugget, men jeg skulle inn å jobbe rett etterpå så jeg var nok ikke 100% med, men knall gøy var det! Hopp lagbanen var kjempe knall og Obe var så tent at han tjuvstartet og stupte inn i tunnelen, skulle vært litt senere men men. Det var kjempe artig å gå, og spesielt med egen heiagjeng 😀 Så var det tid for jobbing igjen og nå skulle jeg være båndbærer med klype, kneet hadde nemlig begynt å svikte så jeg ville helst slippe å rette pølse som jeg gjorde i går.

SØNDAG

Tid for finale! Oppmøte – ja, ingen bombe 🙂 – kl. 07.00. Banen ble bygget med glans og det var tid for å kåre første individuelle verdensmester! Jeg hadde fri på liten og mellom klassen, men jeg måtte jo selvfølgelig se på 😀 Så var det tid for å bygge stor, siste banebygging i dette VM – tiden hadde gått så alt for fort. Var også båndbærer nå. Glemmer helt å fortelle at vi «måkte» ut også, etter hver briefingen. Vi opplevde ingen sure miner fra deltakerne ved «utmåking» – bare hyggelig folk 🙂 På siste «feiring» sto banemannskapene x 2 langs enden av banen og klappet! Da kom Torill Vik og ga oss alle «High five» for bra innsats, det gjorde også Jon G. Olsen. Så kom den svenske landslagssjefen og gjorde det samme – kjempe koselig! Hyggelig å bli satt pris på . Så var det tid for avslutningsseremoni og jeg fikk igjen tid til å prate med Sylvina. Nå viser det seg at det er hun som er ansvarlig for «Agility in motion» og at midlertidig bor i USA. Hun synes det var kjempe stas at jeg kjente til det. Hun fikk sjokolade i premie fra Latvia så på slutten sto vi og gomlet sjokolade og snakket om at vi håpet vi så hverandre i Finland neste år 😀 Kjempe hyggelig jente! Glemte også å si at når de frivillige var inne å mottok applaus hadde noen av landene byttet om landskiltene slik at når Kjellaug, Aileen, jeg ++ kom tilbake til plassene våre, fant vi ikke riktig skilt. Litt kaos med en gang, og landene våre fikk seg en god latter 😀

Da var VM 2007 over og jeg satte meg i bilen i 19.30 – tiden hjemover. Var veldig sliten, men fy søren for en opplevelse!!! Norge klarte å arrangere ett agility VM og det på bare halvparten av tiden som man vanligvis får til planlegging! Et kjempe vellykket arrangement 😀

7 kommentarer

Filed under Agility, Agility konkurranser

7 responses to “VM i agility på Hamar sept 2007

 1. …og det var veldig veldig bra 🙂 …og ikke minst så skal du være stolt over innsatsen din som «prøvehund»!!

 2. Takk for noen supre dager ! Det var gøy å være blandt de grønne på banen 🙂

 3. Tror jeg skulle hatt en uke fri etter det opplegget der, men dere var SÅ flinke – både til bygging, rydding og som prøvehund 🙂

 4. Kjempe gøy å se deg gå prøvehund, jeg går ut i fra at du hørte oss 😛

 5. Lene

  Det var en fantastisk helg med en utrolig stemning!
  Så gøy å se deg og Obelix på banen :-)!

 6. Kari O

  Ingen tvil om at dette var vellykket!! Skulle jo ikke tro dere hadde gjort annet! Og du og Obelix kledde virkelig å gå på en VM bane!!

 7. Hærlig helg!! Kul att se dig dær. 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s