Trening, uttak, trening – okt’07

Ja, ja, dagene flyr nok en gang, så jeg blogger flere dager i et. Vi starter først med treninng.

Jeg tenkte jeg skulle trene litt hjemme for en gangsskyld, og hvorfor ikke på soverommet? Hihihihi……. Jeg satt stigenedgang mot sengen og kastet Obe opp i sengen 🙂 . Ja, Obelix har vært helt overgiret siden jeg hentet klikkeren og tok frem nedgang. Det var rett ned på feltet, satte seg med to på / to av 😀 Han husket! Så var det en gang til med meg på andre siden. Obe er fortsatt usikrere med meg på høyre side. Ventet litt med å klikke da han satte seg på feltet uten to på / to av og hva skjer? Jo, Obe legger seg ned med to på / to av og jeg blir så overrasket at jeg klikker. Ja det var det med å være konsekvent da 🙂 Repeterte et par ganger til og Obe gjør som han skal. Dessverre så er ikke soverommet vårt langt nok så jeg får ikke trent på «Release» kommando.

UTTAK

På søndag var det uttak til nordisk. Vi skulle gå tre agilitybaner og Harald Schjelderup skulle være dommer. Banene var kjempe fine, men jeg trenger virkelig å få trent på å håndtere Obelix når han er så ivrig! Første runde startet greit, mønefeltet var bra, Obe fulgte meg fint og så var det siste hinder før stigen og jeg skulle liksom spurte avgårde, men jeg får ikke feste! SØREN! Fikk ikke handlet som planlagt, feltfeil på stigen 😦 Vippepasseringe er ok og vi kommer oss fint videre, så kommer slalåmen med en for oss vanskelig slalåminngang – Obe klarer det 🙂 Har trent endel på å øke fart i slalåm, men jeg tok nok litt mye i, Obe gikk ut av slalåmen 😦 Så var det runde to og da er det bare kommentar – YEESSSS 😀 Alle feltene satt, Obe hadde korte svinger og slalåmen gikk også som en drøm! Tredje runde, vi kom oss fint forbi hinder tre som flere andre både store og små disket på 🙂 så skjer det igjen, jeg er ikke for sein til å løpe men jeg klarer rett og slett ikke å stoppe skikkelig – stigefeltfeil 😦 Kjører optimistik på videre, går bra en stund også klarer jeg søren meg å gjøre det samme i slalåmen igjen – presser for mye på og Obe går ut……….. Ja, ja, vi kom oss i hvertfall gjennom alle tre banene, det var det flere andre som ikke gjorde OG jeg fikk bevist for meg selv på runde to at vi kan!!! Dessverre kom vi ikke med, ikke som reserve en gang 😦 !

TRENING PÅ SKUI

En solfylt formiddag møttes Elin, Gro og jeg til trening på Skui. Jeg kom først og nå åpnet jeg bommen helt alene! Ingen tær knakk 😀 Ingen av oss hadde tenkt ut en bane, men jeg hadde sett litt i siste CleanRun blad og foreslo et par kombinasjoner for de andre. Vi ble enige om å trene serpentiner, både å føre mellom og ikke føre mellom. Det var et buet rør i enden og en serpentin ved hver utgang + et hoppehinder i enden. Vi satt inn slalåmen også da fordi den ønsket vi alle å trene på. Jeg hadde med meg både Cesar og Obelix i dag for jeg skal gå med begge to på Nes stevnet – Kjetil er bortreist. Startet med Obelix og det gikk faktisk ganske bra 🙂 Obelix følger kroppen min veldig bra og når jeg klarer å styre den en sjelden gang, går det toppers! Så var det Cesars tur og det var ikke fullt så lett. Startet med at jeg sendte han inn i feil rørinngang. Viste seg at Kjetil har trent Cesar til å ta den rørinngangen Kjetil står ved 😀 Når jeg skulle ha Cesar mellom hindrene måtte jeg bruke armen mye mer enn med Obelix, og når jeg sa «Cesar» brå snur han! Det var gøy!! Det morsomste er jo at når han ikke skal i mellom går det bare av seg selv, jeg følte at jeg ikke gjorde noe annet enn å løpe 😀 Så kom det største utfordringen på denne treningen og det var når vi speilvendte kombinasjonen, og med meg som er skjeivhendt gikk det riktig ille, ikke lett…………… Men etter litt frustrasjon trakk jeg pusten dypt og skjerpet med 100%  og DA gikk det 🙂 Jeg lærte en ting med Obelix der og det er at det hjelper absolutt ikke å slenge ut en arm i riktig retning hvis resten av kroppen peker i en annen retning. Så var det Cesar sin tur igjen, og hva skal jeg si – når jeg klarte å henge med gikk det veldig bra. Må være mye mer «bestemt» i armbruken med Cesar enn med Obelix. Her er to av bildene som Gro tok av Obelix og meg – er ikke helt fornøyd med plasseringen min, men det funket.

obe_okt8_01_01.jpg

obe_okt8_02_02.jpg

Konklusjon: Trene mer på kombinasjoner speilvendt, evt kombinasjoner som er «feil» for meg som er skjeivhendt. Fart i slalåm må trenes mer på, ikke gå for fort frem.

2 kommentarer

Filed under Agility trening

2 responses to “Trening, uttak, trening – okt’07

  1. Sol på Skui – det er det lenge siden jeg har sett…. Er ikke misunnelig i det hele tatt 😦

  2. Vi agilityførere er egentlig fantastisk flinke; tenk det – det er ikke mange som klarer å løpe fort både fremover mens man ser til siden, sidelengs og ikke minst løpe fort baklengs… alt innemellom hindre… uten å falle… 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s