Norgesmesterskap agility 2007

Tid for nytt NM, ingen tær brukket og ingen andre skader. YES, jeg skulle få anledning til å starte i NM for andre gang med Obelix 🙂 I 2005

disket vi på andre løpet og kom ikke til noen finale, så det hadde jo vært gøy hvis det gikk i år.

Kjetil og jeg reiste oppover på torsdag ettermiddag etter mamma hadde kommet hjem for å bo hos oss til fredag. Victor skulle jo på skolen. Vi skulle bo på Mjøsa ferie og fritidssenter i en leilighet sammen med Bodil og Yvonn. Bodil valgte å stå over NM med Tiril så vi ble bare tre. Leiligheten lå bare 13 minutter fra Vikingsskipet.

Lørdag morgen sto vi opp tidlig for å slippe unna kø. Vi var framme ved Vikingsskipet kl. 07.15, og hovedinngangen var stengt. Vi gikk inn en sideinngang og det er to grunner til at vi slapp inn, 1) vi gikk veldig bestemt, 2) vi hadde ikke med oss hunder 🙂 Det var kun de som skulle jobbe der og også. Det var utrolig deilig å bare sette seg og slappe av, og bare vente på at arrangementet skulle starte. Dommere under NM var Nina Rødsjø (ind. fredag og lag lørdag) og Peter Kindle (lag fredag og ind. lørdag).

Første runde var hoppbane. Meget vanskelig slalåminngang for oss, men jeg bestemte meg for å kjøre på å håpe på det beste. Flere hunder hadde tatt et hoppehinder istedenfor slalåm, og jeg hadde ikke lyst til å diske på det. Trodde jeg løp Obe rett inn i inngangen, men det ble pinne to. Presset Obe for å få best mulig tid noe som resulterte i et riv = 1. runde, 10 feil og 21. plass. Ja, ja – vi skulle fortsatt gå to løp til og Obelix hadde veldig bra fart. Neste løp var kvalifisering til lag finale, Obelix gikk knall bra, var litt for anspent ved stigen noe som Obe merket så det ble feltfeil, MEN vi slo Kjetil på tid – ikke med mye, men vi slo han = Obelix kan løpe fort 😀 Så var det tid for 2. runde for å kvalifisere seg til finalen individuelt, agilityløp. Ikke F og jeg skulle få feltfeil på stigen – og det fikk jeg ikke heller 😀 MEN så begynte jeg å kløne, skulle til å endre handlingen min ifht briefing, men det gikk ikke – vegring – så var det bare å gi gass de 3 siste hindrene, men Obe løp forbi 3 siste hinder, må ikke glemme disse armene mine! = 2. runde, 10 feil og 16. plass. Ja, ja farten var bra og jeg fikk ikke felt feil 🙂 men det ble ingen finalerunde. Kjetil gikk feilfritt så jeg var veldig spent på om han fikk stort CERT og dermed ble champion. Sjekket resultatlisten og han fikk 3. plass – YESSS 😀 Kjetil og Cesar ble agilitychampion!!! Sjekket også finalelistene for å se hvem som kom med, leste nedover fra 1. plass….., 12. plass, 13. plass, 14. plass – Beate Harms og Obelix – WHAT??!! Kom jeg med til finalen med 20 feilpoeng ?! Jepp, gjorde vist det. Ikke egentlig mye å være stolt av, men jeg kom jo til finalen og fikk gå to løp til 😀

Søndag var det først hopp. I og med at vi tok med oss resultatene fra fredag var det liten sjangs å komme noe høyt opp på listen, så jeg hadde ingen ting å tape kun noe å vinne – satset friskt 😀 Hoppbanen var veldig fin og det gikk egentlig veldig bra, Obelix satset friskt fra start han også 🙂 Men vi klarte å dra på oss feil her også, av en eller annen merkelig grunn tok jeg et taktomslag i gangen min når Obe var i slalåmen og det endte med at jeg dro han ut av slalåmen 😦 Knotet litt med å korrigere så det ble en del tidsfeil = 13. plass sammenlagt og 9,01 i feil. Så var det lagløpet og det gikk veldig bra for meg, kun 5 feil. Kunne selvfølgelig gått feilfritt, men likevel et ok løp. Dessverre så disket laget, men vi kom tross alt til finalen. Så var det tid for siste løp i dette NM og det var agility. Igjen satset vi friskt og skulle sjanse litt et par steder. Første «sjansingen» gikk veldig bra, og jeg løp med Obe inn i slalåmen. Hei vent litt – Obe må jo få ligge først, Oooppss – bommet på slalåminngangen. Så kom vi til nesten «sjansing» og det gikk ikke, vegring og jeg endte på helt feil side for videre handling. Feltfeil på stigen og vegring på røret da jeg var helt galt plassert, tok en u-sving og disket meg selv. Ingen vits å fullføre når jeg var SÅ ute og kjøre. Ingen verdig avslutning på NM, men likevel en ok dag – Obe har vært kjempe tent og har hatt bra fart, men jeg derimot – et hårsbredd fra stryk-karakter. Endte totalt på 14. plass av 39 ekvipasjer så det er fremskritt fra i fjor.

6 kommentarer

Filed under Agility konkurranser

6 responses to “Norgesmesterskap agility 2007

  1. Det var kjempe moro å se deg og Obelix gå i dag 🙂 Synd med slalåminngangen, men sånt skjer 🙂

  2. Ikke vær så hard mot deg selv, det var da mye bra i løpene dine! Takk for hyggelig selskap i helgen………

    Gro

  3. Og hvor kommer du til å ende hvis du trener litt før NM også…. Det finner vi sikkert ut neste år!!!

  4. Allt i allt så førstår jag att ni har haft en bra helg. 🙂

  5. Elin og Thera

    Jeg synes dere er kjempeflinke, mye flott å se i løpene dine.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s