7.1 – 8.1 Trening Rakkestad og Fredrikstad

Utrolig men sant. Jeg har trent tre ganger de fire siste dagene 🙂 !

Lørdagen har jeg allerede skrevet egen blogg om, så her kommer mandagen og tirsdagen.

Mandag

Bodil, Kjetil og jeg har fått tilgang til en ridehall her i Rakkestad som jeg har nevnt tidligere. En kollega av Bodil trener hunden sin i ridehallen på mandager sammen med noen flere. Det går mest på hverdagslydighet og sosialisering, men de ønsket «forstyrrelser» og hva er vel bedre da enn fire sheltier som går agility 🙂 ? Vi satte to forskjellige kombinasjoner i løpet av treningen, med vanskelig slalåminngang, muligheter for å «hente opp» hindre, variasjoner i rørinngang mm. Synes igjen slalåminngangen var litt for vanskelig for Obelix og meg så jeg fokuserte litt på å trene start og det å gå i fra. Det gikk overraskende bra enda det var masse unghunder i hallen (to rottweilere, en schäfer, en labrador og en mastiff type valp). Jeg gikk helt frem til tredje hinder (rett frem) flere ganger 😀 Obe flink!! Og når jeg kan gå helt dit er ikke slalåminngangen (hinder 4) noe problem 🙂 , Da er det jo bare å hjelpe Obe! Neste runde trente jeg på å «hente tilbake» Obe etter et rett rør, motsatt rørinngang, hente opp et hinder og hva skal jeg si – kjempe fornøyd med alt 😀 Vi avsluttet med en fartsrunde hvor vi byttet på alle hundene og til og med datteren til de som eier gården og ridehallen gikk med alle fire hundene en runde, til og med Cesar! Kjempe gøy! Det ble også litt double og trippel agility, hihihi…..

Tirsdag

Da var det tid for første trening sammen med Moss og omegn hundeklubb. De trener i en ridehall i Fredrikstad vinterstid så det er litt lenger å kjøre. Jeg satt på med Bodil, og vi møtte Yvonn en halvtime før trening for å varme opp hundene – flinke jenter 😀 ! Det var totalt 5 hunder på min gruppe (BC, sheltie, blanding og lundehund). Første kombinasjon var en hoppkombinasjon med mye mellom hindre og en vanskelig slalåminngang. Første runde var feilfritt, men en veldig dårlig inngang til slalåmen. Hørt det før ?! 🙂 Prøvde både venstre og høyre føring inn mot slalåmen for å teste litt. Obe går bra så lenge jeg er veldig bestemt og ikke minst tidsnok i føringen. Andre runde på denne kombinasjon jobbet jeg kun med slalåminnganger, og igjen -timing er dødsviktig, spesielt når jeg må hjelpe han så mye. Jobbet også en del med selvstendig inngang og fart. Det gikk ikke så verst. Andre kombinasjonen var en kombinasjon med alle felthindrene – yes, det trengs 🙂 Det var 14 hindre og med felthindrene akkurat passe plassert ble det akkurat passe hindre mellom hver belønning 😀 Bra Yvonn! Mønefeltet var felt, men ikke bra nok. Tok det en gang til, brukte klikker. Vippefeltet var knall bra og jeg feiget ikke ut på en litt krevende sving hvor jeg først måtte trekke Obe til meg for så å skyve han fra meg igjen, alt på kort tid. Stigefeltet var jeg også fornøyd med, men jeg var der…… 🙂 Gikk fint inn i motsatt rørinngang og jeg var så fornøyd med å klare å forflytte meg over til andre rørinngang for å ta han i mot at jeg bare sto der 🙂 , og hvem kommer ut som en prosjektil (veldig uvanlig) og fyker over møne – OBE ! 😀 Prøvde slutten en gang til hvor jeg istedenfor å skifte side ved røret, sto igjen, sendte Obe frem og så krysset jeg bak – YESS! det funket 😀 ! Avsluttet med en fartsbue hvor Bodil gikk med Obe og jeg gikk med Tiril 🙂 Kjempe fornøyd med treningen.

4 kommentarer

Filed under Agility trening

4 responses to “7.1 – 8.1 Trening Rakkestad og Fredrikstad

  1. Moss Hundeklubb – er det ikke noe nærmere – eller kanskje gjelder det bare for innetrening? Utrolig så mye du har begynt å trene etter at du flyttet!!!

  2. För några träningsmöjligheter du har! Hoppas du inte glömmer oss på Skui…. 😉 Nej det gör du nog inte för jag förstod på dig att du skulle komma på torsdag. 🙂

  3. Kari O

    Dette høres jo lovende ut for oss som har savnet deg på trening! Det er luksus med egen ridehall ja!! Vi har jammen vært heldige med treningssted lenge!! Høres ut som du får god hjelp også! Godt noen har klart å gi deg agilitymotivasjonen tilbake!!

  4. Høres fint ut å bo i Østfold ja 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s