29/1-08 Trening i Fredrikstad

Nå trodde jeg virkelig at jeg skulle klare å huske veien helt frem. Var så fornøyd med det at jeg kjørte feil i siste rundkjøring 🙂 , men vi kom frem! Vi var 9 stykker (11 – 12? hunder) på trening i dag.

Jeg var på gruppe med Yvonn, Bodil, Kristine og Lise. Vi startet på hoppkombinasjonen hvor det var mye fart og morro. På trening så prøver jeg alltid å først teste handling som jeg lurer på om fungerer og ikke den som er «safe»/jeg vet fungerer. Grunnen til det er at når jeg prøver «nye» ting først 3. -4. gangen jeg går en kombinasjon så vet jo Obelix (nesten alltid) hvor han skal. Det er derfor jeg liker de «Backyard Dogs» kombinasjonene så godt 🙂 Tilbake til treningen!

På hoppkombinasjonen trente jeg på to ting, fart og det å handle mellom to hindre. Obelix var i dag som forrige tirsdag veldig ivrig så jeg måtte virkelig jobbe med han. Han hadde bra fart i starten og stupte inn i røret. Jeg «hentet» han ut av røret og vi hadde bra fart videre på de neste hindrene, så skulle jeg handle mellom hindre og det jeg ville teste var om jeg kunne sende han mellom og over hindre uten å måtte selv gå mellom hindrene. Første runde gikk det ikke, jeg var foran han og da måtte jeg stoppe for ikke å kræsje i vingen og da stoppet Obelix også. Skulle tatt et skritt frem så hadde han greid det, men da hadde jeg revet vingen. Det gikk greit når jeg «ble med» bitte litt mellom hindrene, men Obe bremser liksom opp før han hopper. Tok så hele kombinasjonen på nytt med den handlingen jeg vet fungerer, holde armen uten, løpe langs hindre og ta en front cross. Som de på sidelinjen sa: «Det der var mye bedre løsning for dere.» 🙂

Så var det tid for feltkombinasjonen og her var det også et par hindre som gå litt utfordring. Det var hjul, så 90 grader mot venstre, hopp, rett frem nytt hopp, så ikke helt 90 grader og litt skrått mot høyre et nytt hopp og så tilbake inn i røret – sikkert ikke forståelig 🙂 I hvert fall, jeg fant to løsninger som jeg ville prøve, og når Lise hadde gått ble det tre jeg ville prøve 🙂 Tok først hele kombinasjonen med belønning og stopp på feltene – alle feltene satt :-). Så kom vi til utfordringen og jeg prøvde først det som Lise gjorde, krysset bak Obelix etter å ha passert de to hoppehindrene som var rett frem og han svingte fint mot høyre og hoppehindret før vi skulle tilbake til røret 🙂 Så prøvde jeg den jeg hadde valgt som første valg, krysset bak mellom de to hoppehindrene rett frem og det funket også greit. Testet så det samme en gang til for å se om jeg kunne stoppe tidligere, men da trakk jeg Obe med meg, dvs han tok ikke hindre. Prøvde så å snurre etter hjulet men de gikk absolutt ikke, jeg rakk det ikke 🙂 Jeg har alltid ment at Obelix ikke vil gå helt ned på stigefeltet hvis ikke jeg følger helt med ned og det stemte. Stoppet jeg før stigefeltet ned, stoppet Obelix etter et par skritt og lurte på hvor jeg ble av. Hvis jeg skal strebe etter å kunne være etter Obelix må jeg virkelig begynne i det små, men det får jeg se om jeg kommer til å bruke tid på. Det må i tilfelle bli hvis jeg kjøper meg egen stige ellers er det nok annet vi trenger å trene på og så lenge jeg klarer å løpe ganske fort er det jo «bare» å  løpe til enden på alle feltene ( + litt) og stoppe så tar Obelix feltet 🙂 Prøvde faktisk å ikke si noe på vippa, bare løpe og stoppe akkurat som jeg gjør på stigen og Obelix stoppet, men ikke helt nederst på feltet, men han stoppet på feltet og satte seg ned 🙂 Dette blir spennende å jobbe videre fremover med.

5 kommentarer

Filed under Agility trening

5 responses to “29/1-08 Trening i Fredrikstad

 1. Åh jeg kunne tenkt meg noen raske sprintben altså! For jeg henger alltid etter, fnis..
  Så gøy at du får trent så mye 🙂

 2. Utrolig mye dere trener for tiden! Gøy å lese 🙂 Men jeg vil se banetegninger!! 😛

 3. Takk for hyggelig ettermiddag! Etter å ha fått dette tegnet og forklart, måtte jeg lese det en gang til, og DA skjønte jeg 😆

 4. Banetegniger hadde vært fint ja 🙂
  Gøy at dere trener så mye 🙂

 5. Kari O

  Gleder meg til Moelv!! Da kan vi skravle høl i huet på hverandre en hel helg!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s