22/5-08 Veterinærtermografi kurs

Da har jeg kommet hjem etter kurs i veterinærtermografi på hund, og det var utrolig spennende! Dette er jo bare utrolig bra 😀 !

Først skal jeg bare forklare kort hva termografi er (hentet fra Nordisk hundemassasje sin intenet side);

Termografi er studie av molekylær bevegelse i overflaten på et objekt. Denne bevegelsen lager varmebølger som kameraet ser, og lager et bilde av. Utstrålingen er naturlig, og skjer i alle objekter med en temperatur over det absolutte null punkt (-273°)

Termografien vil gjenspeile tilstanden på muskler, senere, skjelett, høver og ledd. Vi kan med dette visualisere og bekrefte problemer og smerter hunden har, som ikke synes på røntgen og har dermed en unik mulighet til å bekrefte smerter, skader og respons på behandling.

Det som også er veldig bra er at kamera er passivt, det sender ikke ut noe energi, bare tar inn den naturlige strålingen.

Vel nok teori! Det som er så utrolig bra, er at når man tar bilder av f.eks. hund, hest, mennesker eller hva det måtte være så kan du se hvor eventuelt problemet ligger. Bare se på det bilde her, det er ikke vanskelig å se hvilket ben som er mest plagsomt for denne hunden (rød/lilla) er varmest 🙂 ?

 

Tenk deg så flott at man med kamera kan se hvor problemet er! Da kan jeg vise det med et bilde ikke bare kjenne det selv. Tenk så bra at man også kan se eventuelle påbegynnende skader før hunden viser tegn til smerte?!

Det var et knall bra kurs og kjempe hyggelige kursdeltakere. Démi oppførte seg også bra, fikk lekt masse med hunder i alle aldre og størrelser 🙂 Veldig bra trening for henne, og hun ble så sliten at det var helt ok å sove i bur i bilen alene. Hun sov også alle nattene uten å måtte ut :D. Var ikke fullt så kult å komme hjem for hverken Obelix og Cesar ville leke med henne.

Nå er det bare å vente på termografi kamera som jeg har bestilt, og som jeg «får» i midten av juni! Gleder meg 😀

7 kommentarer

Filed under Diverse

7 responses to “22/5-08 Veterinærtermografi kurs

 1. Høres ut som ett «billig» kamera ! 🙂

 2. Nå skjønte jeg litt mer av hva dette kameraet kan brukes til 🙂

 3. Oj Beate detta var ju superspännande!! 🙂

 4. Nå gleder jeg meg veldig til å bli tatt bilde av!

  Gro

 5. Dette høres veldig spennende ut.

 6. monica

  Såg på film av Demi på Solveigs blogg. Så stor hon har blivit på två veckor!!! Här går de undan! 🙂

 7. Hvis du er på jakt etter kurs i nærheten av der du bor finner du det på kursagenten.no. Der finner du kurs i agility, dressurkurs, valpekurs og masse annet.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s