26/8-08 Østbygda ++

Jeg synes det er ganske morsomt å kunne skrive at jeg nå har trent både Obelix og Démi, ja faktisk også bitte litt med Cesar. Selvfølgelig ikke på det sammen, men likevel – alle tre er trent 🙂

Når jeg tenker meg om så jeg har jeg jo også trent Zara 🙂 .

Starter med det eldste først. På mandag morgen kl. 10.00 var Kjetil og jeg på Østbygda for å møte en journalist fra Rakkestad Avis. Jeg hadde ringte avisen for å fortelle litt om Kjetil og NM medaljene + at han skal til VM. Jeg snakket jo selvfølgelig litt om det jeg driver med og firmaet vårt, og det ville de skrive om. Så det ble en del prating og hun tok noen bilder. Det skal komme i avisen på fredag, så det blir spennende å se hvordan det ble. Jeg må jo også fortelle at Démi oppførste seg eksemplarisk 🙂 . Jeg hadde vært en liten tur i skogen og kom gående over fotballbanen. I mot oss kom da journalisten med kamera i hånden. Démi hverken bjeffet eller var redd, hun tasset bort til journalisten og snuste på henne uten en lyd! Ikke var halen nede eller noen annen tegn til engstelse – kult! Etter at Cesar hadde gått litt og Démi hadde vært ute en stund, tok jeg ut Obelix. Tenkte Obe skulle få ta bittelitt agility – det sto hopp, rør, hopp i svak bue. Jeg satte på mikrolavt og gikk mot første hinder. Obelix er hoppende glad og raser opp på vippa 😦 ! Heldigvis nøler han litt på midten og snur og går ned igjen – puh….. Får han til meg og sender over det som var planlagt. For en fart!!! Obe rett og slett fyker av gårde, overlykkelig for å få gå litt agility igjen. Gjentok det samme tre ganger før jeg ga meg med en tåre i øyekroken……. Han liker nok agility mer enn jeg tror.

I går var det trening på Østbyga. I og med at Victor går på håndball på tirsdag og Kjetil er hjelpetrener, bestemte jeg meg for å bli med dit fordi det er kortere å kjøre fra håndball til Østbygda enn hjemmefra. Tenkte at jeg kunne trene litt med Démi på et eller annet 🙂 . Hele familien dro avgårde til Degernes hallen. Når vi kom frem var jeg såpass flink at jeg tok ut Obelix først. Jeg bestemte meg for å trene litt lydighet. Ja, du leste riktig – lydighet, det lille vi kan da 🙂 . Det var sitt og bli, innkalling med på plass og gå fot. Obelix var kjempe flink, og det var en stor trøst at han nå viste like mye iver til å trene dette som agilityen i går. Så var det Démi sin tur, hadde ikke helt bestemt meg hva jeg skulle trene på, så jeg tenkte litt miljøtrening. Og snakk om flaks – akkurat da var det tre gutter som syklet frem og tilbake, hoppet over noen sand hauger og holdt på. Jeg spurte om det var greit at jeg sto der og trente? Det var bare hyggelig sa de – det var vel en 9 – 10 år. Forklarte at Démi gjerne vil løpe etter sykler, men det får hun ikke lov til. Har trent på det når vi møter syklister så dette skulle bli spennende. Vi stilte oss rett ved der gutta kjørte forbi og Démi satte seg ned og så på. Første gutt syklet forbi, Démi sitter helt stille, ser på han i det han passerer og ser så på meg – YESSS – DÉMI FLINK 😀 !!! Det samme skjer ALLE gangene gutta syklet forbi. Mens jeg står der kommer en gutt på moped! Hva skjer?! Jo, Démi ser på mopeden og ser så på meg 😀 . Det hadde jeg aldri trodd! En av sykkelgutta spør om å få hilse på henne og jeg sier ja, men han må stoppe litt på avstand. Démi går selv bort og snuser, ikke hopper men går rolig bort. Etter dette ga jeg meg med Démi – flinke jenta 😀 . Tok også ut Cesar en tur og trente litt på kontakt og innkalling, før jeg gikk inn å så på Victor trene håndball.

Så dro vi alle til Østbygda for å trene agility. Tilstede var Hilde og Solo, Lise og Hera + en 9 uker gml sheltievalp, Bodil med Tiril, Zara og Eros + familien Harms. Både Eros og Obelix er jo pensjonerte, men de fikk være med de også. Første kombinasjon var denne (vi gikk to variasjoner) – fra et Cleanrun blad. Vi byttet ut bordet med et hoppehinder;

Tegning 2: Første runde gikk bra inklusiv blindcross mellom 3 og 4, men så skulle jeg prøve å tighte inn på svinger mm og da ble det rot. Må også passe på at Zara ikke tjuvstarter for meg, hun har faktisk begynt å gjøre det, og det er bra i mine øyne – da er hun ivrig.

Tegning 3: Her slet vi litt med 5 til 6. Jeg ble litt passiv og Zara fikk stor sving der. Prøvde litt forskjellig, men det beste var å vise tidlig svingen, si Zara når hun satser på hinder 5 og vise tydelig inngangen til slalåmen.

Vi bygde også en feltkombinasjon, men den tok Kjetil fra hode så jeg har ikke banetegning. Zara gikk kjempe fint på den også med godbitskål på feltene, men jeg oppdaget at jeg må helt klart hente henne ut av pølse hvis det er flere alternativer ved utgangen, i dette tilfelle vippe og møne. Hun søker meg med en gang og det er lett at vi løper i hverandre. Trente også start på denne kombinasjonen og hun var kjempe flink til å vente 🙂

Trente litt start med Démi også, bortenfor agilityhindrene. Jeg varierte mellom og la henne starte og å gå tilbake og belønne for at hun ble sittende. Hun klarer det ikke hver gang, men det må selvfølgelig trenes på. Føler at hun har en start med bra akselrering, men det skal bli enda bedre.

Ellers så har vi trent bittelitt hjemme på dette med starttrening, nosetouch, handtouch og selvfølgelig gå pent i bånd og ikke rase mot folk som går forbi. Og det skal vi fortsette med. Har også kjøpt masse bøtter jeg skal bruke, Kjetil hadde en takrenne i garasjen som nå er delt opp slik at jeg kan begynne å trene hoppeteknikk med Démi. Dette blir spennende fremover 🙂

7 kommentarer

Filed under Agility trening, Annen trening

7 responses to “26/8-08 Østbygda ++

 1. Takk for fin trening i går 🙂

 2. Så du kjøpte bøtter allikevel 🙂 De kan jo kanskje komme godt med til alt det andre vi ikke har lyst til å gjøre også 🙂 Obelix liker nok å trene han også, og da er det akkurat det samme hva slags trening det er, bare det utdeles belønning (hilsen Candy).

 3. Elin og Thera

  Det blir spennende å lese avisa når jeg kommer til dere på fredag, veldig bra PR når dere skal starte noe for dere selv. Så flink du er til å sosialisere Dèmi, hun blir jo veldig bra oppdratt av en flink eier. Det er morsomt å se at Obelix kan gå litt agility ennå.

 4. …jeg kjenner godt til den tåren du fikk …

 5. Gro

  Det var da voldsomt til trening på deg da……… Så flink du er til å trene med Demì, hun kommer nok til å bli ett prakteksemplar

 6. Snakk om aktiv! 🙂 Skikkelig flinke er dere!
  Håper du får mulighet til å scanne artikkelen å maile eller no. Kanskje ta med et eksemplar til Fredrikstad så jeg får se?

 7. Hei Beate,

  tusen takk for filmklippene fra NM, kjempe gøy å se seg selv.

  Har lagt inn den ene på hjemmesiden min.

  Klem
  Lise

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s