29. – 31. aug’08 – WOW for en helg!

Ikke nok med at jeg gledet meg kjempe masse til å få masse overnattingsgjester, agilityen gikk kjempe bra også 😀 !

Det var tid for agilitystevne i Fredrikstad og Malin, Carl-Victor, Elin og Gro skulle overnatte hos oss. Utover ettermiddagen, kvelden på fredagen kom den ene etter den andre til Rakkestad etter å ha hvert på harry-tur i Sverige 😀 . Etter kylling fajitas, vin og skravlings var det tid for køya. Kl. 08.00 reiste vi i samlet tropp til Gressvik og Fredrikstad hundeskole hvor stevne skulle være. Vi satte opp teltet til Gro og benket oss ned i et strålende vær. Det ble bare varmere og varmere utover dagen. Jeg hadde vært så heldig å få låne Zara av Marthine, og jeg skulle gå hopp 3 liten og agility 2 liten. Først ut var det hopp 3, med Petter Nordlien som dommer. Det var en kjempe fin bane og jeg var fornøyd med briefing og var klar for start. Det morsomme med Zara er at hun virket så uinteressert helt til ekvipasjen foran startet, da hoppet hun fremover og bjeffet 🙂 . Godt jeg holdt hardt i båndet hennes 🙂 . Jeg satte Zara ned foran første hinder og hun var VELDIG klar for å starte. Jeg husker faktisk ikke banen, men jeg mistet Zara et par ganger men var heldigvis smart nok til å bare peke på riktig hinder eller si gjennom og hun tok det 🙂 . Kom ikke fra den siden jeg forventet, men pytt pytt… Endte på 6. plass med 0 hinderfeil, men 1,07 i tidsfeil – veldig fornøyd 🙂 .

Så var det tid for agility 2, også med Petter som dommer. Banen var igjen kjempe fin og jeg hadde bestemt meg for å stoppe ved feltene som jeg gjorde med Obelix. Zara var igjen ivrig, tjuvstartet for meg, men heldigvis er jeg ganske kjapp til beins så jeg hang med. Hadde mer kontroll nå enn på hopp løpet og det endte med feilfritt og seier 😀 OG siste agilitynappet til Zara. I og med at jeg skulle gå agility på søndagen også, fikk jeg beskjed om at det var bare å rykke opp i klasse 3!

Vi var tidlig ferdig på stevne og i og med at Victor egentlig skulle på kino med farmor, tok Kjetil med seg Carl-Victor og ble med på kino. Jeg satt på med Malin og vi jentene dro hjem til Rakkestad. Det ble tid til skravlings og en kald øl i solen før middag. Jeg kommenterte at det røyk veldig nede i sentrum og sa at det så ut som det brant, men røyken ga seg etterhvert, og vi tenkte ikke mer på det. Elin og Gro lagde en deilig middag – Bali kyllinggryte, og det skjedde et eller annet rundt denne blomkålen, men jeg har ikke helt fått tak på hva det var. Uansett maten var kjempe god. Litt senere hørte vi at det brant i sentrum (over Kiwi) og jeg gikk ut på verandaen for å se, og flammene sto langt over hustaket. Skikkelig ekkelt. Vi var rimelig slitne alle sammen, så vi satt ikke lenge opp, men vi tok en luftetur med hundene nedom sentrum og det var skikkelig guffent å se hvordan flammene steg opp fra taket, og glør som føyk langt opp i lufta. Det var langt unna huset vårt, men man får litt å tenke på – flammer er skummelt. Nok om det, over til søndagen.

Bodil skulle også konkurrere i dag, så jeg satt på med henne for hun var ikke sikker på hvor det var. Det var litt mer overskyet i dag, men perfekt agilityvær. Vi startet med hopp, men nå var det Magne Alden som var dommer. Banen var kjempe fin, en skikkelig jobbebane. Zara tjuvstartet for meg, så at vi fikk til «boksen» før slalåminngangen er et mirakel 🙂 Jeg klarte å «presse» Zara over lengden for så å «presse» henne inn i slalåminngangen og for en fart. Jeg hadde igjen planlagt å krysse foran et rør som jeg ikke rakk, men Zara gikk som en drøm 😀 Endte med en 3. plass og 0,57 i tidsfeil, kryper stadig nedover, antall tidsfeil 😀

Så var det tid for debut i agility 3! Magne Alden var dommer her også og dette var i mine øyne en krevende jobbebane. Mye feller – nedfeltet på stige og så rett i rør, men du skulle til venstre, flere steder hvor det var hinder rett frem for hunden – som ikke skulle tas. Det er første gang jeg ikke fikk banen «i kroppen». På briefing pleier jeg alltid å gå banen for meg selv i et hjørne, men selv om jeg prøvde flere ganger klarte jeg ikke å huske hele, måtte heve blikket for å sjekke. Jeg måtte være litt streng for å klare og holde igjen Zara i starten (må trenes på!). Var litt trippete i føringen min da banen ikke «satt i hodet mitt», men Zara sviktet absolutt ikke 🙂 . Vi fikk kun en vegringen i slalåmen, jeg sa slalåm og følte at jeg pekte riktig, men det så ikke ut som Zara så den, hun så litt til høyre og litt venstre før hun passerte inngangen. Fikk henne tilbake og nå var jeg forberedt på at jeg ikke skulle rekke å krysse foran på en nesten 180 graders sving så jeg ble stående og Zara fikk en perfekt sving over hindrene og inn i et rør! Alle feltene satt og Zara hadde kjempe bra fart 🙂 Endte på en 2. plass med 0,34 i tidsfeil og det er ikke dårlig med tanke på en slalåmvegring – vi hadde klart standardtiden uten vegring 🙂 Ble bare slått av Elisabeth og Tequila som også fikk 5 feil, men ingen tidsfeil, og det på vår debut i klasse 3! What a weekend 😀

Tusen takk til Elin, Gro, Malin og Carl Victor for en kjempe hyggelig weekend, og takk til Zara som gjorde at helgen ble perfekt ikke bare sosialt sett. Kan ikke klage på 1., 2., 3. og 6. plass 😀 !

10 kommentarer

Filed under Agility konkurranser

10 responses to “29. – 31. aug’08 – WOW for en helg!

 1. Du og Zara jobber godt sammen Beate 🙂

 2. Dette minner meg om noe jeg har lest før i denne bloggen – her går det visst bare én vei – oppover 🙂 Gratulerer igjen!

 3. Gratulerer med kjempe bra resultater 😀

 4. Gratulerer med flotte løp ! Gøy å lese 🙂

 5. Det var kjempegøy å se dere i helgen! Så samkjørte 🙂 Og for en fart Zara har fått!

 6. Gro

  Takk for en hyggelig helg! Og gratulerer med kjempeflotte løp

 7. Gratulerer med alle de flotte løpene!!

 8. Elin og Thera

  Tusen takk for en flott helg. Gratulerer med mange flotte løp, dette går jo bare den rette vegen.

 9. GRATULERER MED FLOTTE LØP!!!! Men så er du en fantastisk flink fører også!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s