30/10-08 Kurs, terapitest mm

Jammen har det ikke gått nesten 1 mnd siden jeg blogget sist! Da er det vel påtide med en liten oppdatering på hva som har skjedd i det siste 🙂

Skal vi se, hva har jeg nå gjort i den siste tiden………  Jo, jeg skulle vært på sporkurs med Démi helgen 10. til 12. oktober, men det ble avlyst. Ikke fordi det var for få påmeldte, men fordi det var noe bråk mellom han som skulle holde kurset og hundeskolen, skikkelig kjipt 😦 . Kanskje det var likegreit, Démi fikk jo løpetid den 7. oktober så det er ikke sikkert vi hadde fått lov til å delta.

Helgen 17. til 19. oktober var jeg på Kiel tur med 9 venninner og feiret bursdagen min, 29 år + 😀 ! Det var knall morro 😀 , jeg tror ikke jeg har ledd så mye før, hihihihihi…..

Ellers så har det blitt tid til å termografere et par hester og noen hunder. Jeg har omsider fått diplomet mitt fra hundemassasje utdannelsen, så nå kan jeg titulere meg som Autorisert hundemassør 😀 Jeg har begynte å jobbe med CASE hund i forbindelse med rehabilitering og fysioterapi av hund studiet. Oppgave skal leveres 15. januar og presenteres for klassen i februar, så det er bare å jobbe på! Har også en eksamen nå i november, puh….

Det var kurshelg forrige helg hvor vi gikk igjennom elektroterapi, både i teori og praksis. Igjen må jeg si tusen takk til alle som stilte opp som «prøvehunder» – Berit m/Sandra, Elin m/Emmely, Ann-Cathrin m/Tigra, Catrine m/Aqua, Monica m/Tyra og Gro m/Tilly. Og takk til Bodil for at jeg fikk låne med meg Zara. Det er jo ikke dumt å få en gratis sjekk på hunden og samtidig litt behandling 🙂

Åh ja, jeg holdt nesten på å glemme at jeg har signert en samarbeidsavtale med Antrozoologi senteret i Ås, så nå har jeg et lokale hos dem hvor jeg kan jobbe med hund 🙂 . De driver med dyreassistert terapi, utdannelse av hunder og mennesker, de har også noe undervisning for elever som går på Universitet i Ås. Onsdag kjørte de en «test» på Obelix og Démi for å se om de egner seg som terapihunder. Det var mest for morro skyld fra min side, og det var trening for studentene. Obelix var først ute og han gikk igjennom hele testen;

 1. Møtte en hund i det Obelix kom inn døren til bygget
 2. En person gikk frem til Obe og hilste på, neste gang prøvde å klappe og siste gang prøvde å løfte opp.
 3. Obe ble sluppet inn i et rom hvor det satt en person ved bordet. Alle gikk inn i rommet etter han og stengte døren
 4. Obe og jeg gikk opp i 2. etasje og møtte en person i rullestol
 5. Obe og jeg gikk opp i 2. etasje og møtte en person med krykker. Tredje gang vi møtte vedkommende, mistet hun den ene krykken rett foran Obe.
 6. En person lå i en sykeseng, Obe skulle ligge i sengen hos vedkommende
 7. Obe skulle gå opp og ned en trapp som var «åpen»
 8. Obe skulle bli sittende og bli liggende etter å ha vært igjennom testen

Jeg har ikke fått konklusjonen på testen enda, men det var to ting som overrasket meg, det ene var at Obelix trakk seg unna når figurantene ville kose. Det andre var at Obe reagerte mye mindre på krykken som falt enn det jeg forventet. Blir nok ingen terapihund av Obelix, men det var interessant å være med. Démi var mest med for å vise studentene en hund som ikke egner seg for terapi hund. Hun gikk bare igjennom noen av de ovennevnte punktene – 1, 2 (kun forsøk på hilsing), 3, 6, 7 og 8. Det flotte med Démi er at i alle situasjoner som hun ikke følte seg trygg på, så søkte hun meg, satte seg rett foran meg og søkte kontakt 🙂 . Jeg synes det er veldig bra. Det andre jeg likte var at hun er veldig lett å lese – spesielt på halen og kroppsholdningen, og at det er lett å få henne til å avreagere. Uansett hvor guffen hun synes situasjonen var, kunne jeg leke med henne, og halen kom rett opp igjen. Jeg føler meg i hvert fall trygg på at jeg har gjort en bra jobb så langt. Jeg klarte jo til og med å miste bilnøklene 3 ganger, nesten i hodet hennes og hun reagerte ikke, men studentene fikk seg en god latter 🙂 . Tilslutt fikk jeg alle studentene til å gå på kryss og tvers i hallen mens jeg og Démi gikk i mellom dem. Det var ingen bjeffing, ingen reaksjon fra Démi annet enn at hun «unngikk» å gå rett mot dem/på dem.

Det har blitt lite hjemmetrening da Démi har hatt løpetid og 1. etasje har vært delt med grinder. Det lille vi har fått trent er target, kontakt, sitt, bli, akseptere å bli tatt på hodet + at vi har lekt en del og trent på å kunne roe ned igjen.

Tilslutt et bilde av søsteren til Démi – Dana! Synes de er veldig like 🙂

5 kommentarer

Filed under Diverse

5 responses to “30/10-08 Kurs, terapitest mm

 1. Hihi – du og nøkler ….. «Lite hjemmetrening» skriver du, og så har du trent på 7 forskjellige ting – det må da være bra i et så tett program som du har hatt 🙂

 2. Det høres ut som om Demi har utviklet seg til å bli en trygg dame 🙂

 3. Självklart har du gjort en bra jobb med Démi! Det är det ju inget tvivel om! 🙂

 4. Så gøy med tester 🙂
  Dèmi er heldig som har deg til mamma! Dere er jo så aktive og flinke.

 5. Elin og Thera

  Så gøy med sånne tester. Du er kjempeflink å trene Dèmi, hun er og blir en topp hund.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s