18/11-08 Trening Rakkestad

Démi og jeg skulle prøve oss på en kveldstrening sammen med de andre i drivhuset, men det ble ikke helt som jeg hadde håpet. Det ble nok litt vel mange forstyrrelser……….

I og med at drivhuset er såpass nærme huset vårt bestemte Bodil og jeg oss for å gå bort. Bra oppvarming av hundene 🙂 – flinke er vi! Vi hadde med oss Tiril, Cesar og Démi. Det var fælt å gå fra Obelix hjemme, men han ville bare stått og bjeffet i drivhuset. Stakkars Obelix 😦 . Kjetil er hjelpetrener på håndballen til Victor så de skulle møte oss ved drivhuset.

På trening i dag var Bodil, Yvonn, Mette, Lise, Per, Kjetil og jeg. Også Victor da 🙂 . I og med at Démi og jeg skulle gå tidlig hjem sammen med Victor, startet vi trening med en gang. Hadde i dag satt opp kun to punkter

 1. Hoppetrening – med ny vri
 2. Felt – fortsatt med target

Hoppetrening; startet med å leke med Démi. Satte opp to hindre som sist gang, rett frem. Kjørte som tidligere høyre- og venstreføring, samt innkalling. Ny vri i dag var at jeg ikke bare la fra meg leken i enden, men hadde den på meg, og jeg kastet den ikke før Démi hadde startet. Første gang, løp hun utenom hinder 2 = dårlig kast fra meg, men de andre gangene gikk det bra. Svingte så litt på hinder 2 slik at det ble en svak sving. Jeg holdt meg da i innersvingen og det gikk også bra.

Felttrening; her kan jeg nesten skrive, se forrige blogging. Gjorde akkurat det samme som sist, med target for å få Démi i 2PÅ/2AV. Hun står litt skjevt, men jeg synes ikke det gjør noe – vi er jo i innlæringsfasen, kan kreve mer etterhvert. Nå touchet Démi target mellom hver belønning 🙂 Tok både høyre- og venstreføring. Hun begynte å bli ganske fjern i og med at de andre hadde begynt å bygge om banen så når jeg skulle ta en siste gang ned feltet gikk hun med venstre forben og bakben utenfor stigen. Fikk rettet det opp ved å kjøre to repetisjoner til. Prøvde å leke med henne etter dette, men fokus var alle andre steder, snuse på de andre, hilse på Kjetil og Victor osv.

Mens de andre briefet fant Démi og jeg et hoppehinder med lav pinne. Jeg trente på at hun skulle søke frem å ta hindre, og så gå enten rundt venstre- eller høyre vinge. Varierte også dette med at hun noen ganger skulle løpe rett frem mot leke. Det gikk overraskende bra til at hun aldri hadde gjort det før. Démi nølte litt når vi skulle svinge til venstre, men det følte jeg at jeg også gjorde. Tok kun noen få repetisjoner, før jeg avsluttet. Lot Démi gå løs, mens de andre briefet ferdig. Trente litt innkalling sammen med Victor, han fikk noe godbiter av meg. Pratet litt med de andre og når jeg snudde hode for å se etter Démi, var Victor i full gang med å føre henne gjennom enn 12 pinners slalåm med godbit! Ikke helt sånn jeg hadde tenkt det, men jeg ville ikke rope for avbryte det fordi kanskje Démi ville bli skremt, og jeg ville heller ikke ta motivasjonen fra Victor – han var så stolt når han var ferdig, etter 11 pinner 🙂 . Victor spurte meg også om han kunne få gå slalåm med Obelix når han ble frisk 😀 – skulle ønske han kunne………….

Trente litt sitt og bli på sidelinjen, mens andre gikk agility på banen. Det var ikke 100%, men ca. 75, MEN jeg har jo aldri prøvd med SÅ store forstyrrelser, bjeffende hunder, hunder som løper, mennesker som løper, valper som trenes med klikker. Synes Démi var flink jeg, hun stakk jo ikke en eneste gang selv om hun gikk ut av bli’en, hun løp jo bare etter meg 🙂 . Jeg sto å så litt på når Mette og Ruffen gikk og Démi var helt vill 🙂 Hun prøvde å hive seg etter Ruffen hver gang han passerte oss 😀 . Håper den iveren er der når vi skal gå på banen bare Démi og jeg.

6 kommentarer

Filed under Agility trening

6 responses to “18/11-08 Trening Rakkestad

 1. Artig å lese om treningen din med Démi! 🙂 Gleder meg til å se dere i aksjon på banen om en stund! Må jo bli bra dette!

 2. Dette må vel bli familiens nye agilitystjerne ;o)

  Synes du er flink til å trene henne!
  Alba er i hardtrening (nesten) Før helgens store utstilling i Vikingskipet.

 3. Så gøy at Victor er med på treningen. Ja, nå er det bare å kjøpe en hund til han også….:)

 4. Hi, hi! Så Victor er ivrig, det er bra :-)!
  Veldig gøy å lese om treningen din med Dèmi!

 5. Gro

  Høres jo ut som om du er godt i gang med trening av Demì! Gleder meg til å se dere…………….

 6. Jeg er imponert over systematikken i treningen din – sette opp liste med to punkter, og til og med greie å holde seg til det – kjempebra 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s