Nov’08 Praksisdag på Gjøvik + trening Rakkestad

Da har jeg hatt min første praksis dag på rehabiliteringsavdeling på dyreklinikk. I utdannnelsen jeg tar, rehabilitering og fysioterapi på hund,

er en del av kurset å være i praksis minst 7 dager på forskjellige dyreklinikker. I går (mandag) var som sagt min første dag og jeg var på Smådyrsykehuset på Gjøvik. Dagen besto av seks pasienter og det var forskjellige skader på alle sammen;

 1. ryggproblemer
 2. operert for luksasjons i haseledd
 3. korsbåndoperert
 4. leg pertes og patella luksasjon operert
 5. frisk trening
 6. biceps sene kuttet av pga betennelse og forkalkninger

Det var utrolig spennende å få være med å se hvordan rehabilitering av de forskjellige skadene ble gjort, og det var veldig forskjellige tidspunkt side operasjon, alt fra 11 dager til flere måneder siden. Jeg lærte utrolig mye og jeg må si at jeg gleder meg stort til de neste dyreklinikkene jeg skal være på, håper både på klinikker i Sverige og Danmark 🙂

Og så til trening i dag, tirsdag. Jeg prøver fortsatt å planlegge treningen litt og i dag hadde jeg vært litt vågal å satt opp 4 punkter på treningslisten;

 1. Hoppetrening
 2. Rør
 3. Slalåm
 4. Felt

Hoppetrening; Démi har nå trent noen ganger på to hoppehindre etter hverandre, så i dag økte jeg til tre! 🙂 Startet med innkalling og det gikk på første forsøk. Prøvde så å starte sammen med henne, med «død»-leke i enden. Jeg gikk litt fra i håp om å rekke leken før Démi hvis hun jukset….not! Hun jukset, og stjal leken før jeg rakk frem 😀 . Prøvde en gang til, same procedure…. Gikk ned til to hindre og det gikk perfekt. Gikk opp igjen til tre, MEN nå hadde jeg leken i hånda og kastet den når hun satset før hinder to – YESS!!! 😀 . Kjørte både høyre og venstre siden + innkalling.

Rør; Démi har prøvd et lekerør i sommer, men nå var det påtide å prøve «ordentlig rør» 🙂 . Jeg tok frem det korte røret vårt (5 meter) og vi startet med innkalling. Det gikk kjempe fint, det morsomste med innkalling her er jo at hun ble sittende foran røret 🙂 . Kjørte også høyre- og venstreføring på røret og det gikk bra.

Slalåm; Da var det tid for å prøve slalåmen igjen og denne gangen ble det bare to pinner, og Démi hadde fin fart gjennom. Kjørte både høyre- og venstreføring et par ganger og det gikk fint.

Felt; Denne gangen skulle jeg klare å få med meg alt, belønne i riktig retning, ha godbiter tilgjengelig, få med hvor alle potene var til en hver tid og og og…….puh, mye å tenke på. Jeg gikk et bitte lite hakk tilbake i dag for nå ville jeg forsikre meg om at hun står i den posisjonen jeg ønsker når hun får belønning – og det gikk 😀 ! Hun touchet target mellom hver belønning, fikk belønning i riktig retning OG jeg fikk klikket når jeg skulle. Démi toucher nå flere ganger etter hverandre og jeg fikk henne til og med til å touche bakken noen ganger. Ser hvor viktig det er å gå veldig, veldig sakte frem her.

Jeg var veldig flink til å leke med Démi mellom hver treningsøkt og jeg var bare i himmelen når jeg klarte å få henne til å leke med leke etter endt trening – enda jeg brukte godbiter på feltet, YES 😀 !

7 kommentarer

Filed under Agility trening, Diverse

7 responses to “Nov’08 Praksisdag på Gjøvik + trening Rakkestad

 1. Det er kjekt å ha en hund som vil ha både leke og godis som belønning 🙂

  Når er du ferdig med utdannelsen din?

 2. Wow – så flinke dere er!!!

 3. Dette går jo så lett som en plett dette!

  Gro

 4. Jeg blir helt imponert over hva du gjør med Dèmi! Jeg har lyst til å begynne med hobby agility når Alba er ferdig som utstillingshund… Men akkurat nå strekker ikke tiden til alt.

 5. Så bra!! Det kan ikke være lett å trene en ny hund! Man kommer visst langt med å være konsekvent 😉

 6. Dere er alltid velkommen! Også haltet ikke Liss på trening eller dagen etterpå. Så da ser det ut til at jeg var flink med å gå henne ned, ikke sant!

  Ses på Østmarksetra?

 7. Elin og Thera

  Så utrolig flink du er til å trene henne. Så flott at hun tar både leke og godbit.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s