16/12-08 Trening Rakkestad

Så var det tirsdag igjen og tid for agilitytrening. Både Démi og jeg var friske nok til å trene 🙂 . Som «alltid» 🙂 hadde jeg laget meg en liste på hva jeg skulle trene på.

Og den var som følger;

 • Hoppeteknikk
 • 2×2 slalåm
 • Felt
 • Handtouch
 • Sirkeltrening

Hoppeteknikk; som «vanlig» brukte jeg også tre hoppehindre denne gangen, men nå endret jeg litt på avstanden mellom hoppene. Etter oppvarming, lekte vi litt før vi begynte. Første runde ville Démi heller følge etter meg enn å hoppehindre, jeg hadde jo kjøpt ny leke til henne 😀 . Det neste gangen gikk det nesten bra bortsett fra at jeg kastet ballen i hoppevingen på det siste hoppehindre – TO ganger etter hverandre ! Men det ble «happy ending» – gikk bra både med høyre- og venstreføring.

2×2 slalåm; da var det tid for å begynne med 2×2 slalåminnlæringen til Susan Garrett. Satte opp to slalåmpinner og vi gjorde oss klare. Her kom første bommerten jeg gjorde (fant ut det etter å ha pratet litt med Solveig), første del jeg gjorde av innlæringen gjorde jeg hjemme, og dumme meg tenkte jo ikke på at vi nå var på et annet sted. Men etter mye tålmodighet fra meg og etter noen repetisjoner skjønte Démi hva jeg ville. Det var ingen fart å skryte av, så neste trening skal jeg gå et hakk tilbake igjen. Dette blir spennende 😀

Felt; samme som sist, belønner for 2på/2av. Fortsatt løfter jeg Démi opp på  nedgangen, men nå litt lengre over ønsket posisjon. Fikk til nosetouch på bakken både på høyre- og venstreføring. Veklset på å bruke target og ikke. Går sakte, men sikkert fremover.

Handtouch; lenge siden vi har trent på dette, og det har kun vært hjemme. Kjørte noen repetisjoner på det med perfekt resultat. Det ble også med forstyrrelser for nå hadde Mette, Molly og Ruffen kommet.

Sirkeltrening; satte opp to vinger med 4-5 meter mellom, og satte i gang. Først løp vi bare i ytterkanten av vingene. Démi fulgte meg fint og jeg fikk belønnet flere ganger. Økte tempo litt å da dukket utfordringene opp, Démi begynte å enten bite meg i buksa eller snike seg bak ryggen min 🙂 . Dette skulle jeg ikke ha noe av! Kjørte da noen sirkler, begge veier for at hun skulle forstå hva jeg ville. Kjørte så noen runder hvor jeg sendte henne alene rundt vingen og jeg enten tok i mot med samme side eller krysset foran henne. Det gikk kjempe bra – flinke Démi 🙂 .

Etter at vi var ferdig å trene, var det Mette med Ruffen, og Bodil med Tiril sin tur. Blir spennende å se hva neste treningsøkt bringer 😀

6 kommentarer

Filed under Agility trening, Annen trening

6 responses to “16/12-08 Trening Rakkestad

 1. Strukturerte treninger er bra 🙂

 2. Kjempegøy å lese når det er så detaljert! Dere er virkelig strukturerte 🙂

 3. Tror jeg må lære av hvordan gjennomføre dette liste-opplegget ditt – jeg lager liste, glemmer å lese på den, og har glemt mesteparten av det som står der….

 4. Kari O

  Ja hadde man bare klart å være halvparten så strukturert du…

 5. Elin, Trixie og Thera

  Liste, må man ha det, trodde man hadde sånt i hode eller er det alderen som tynger, hi,hi. Neida, synes du er kjempedyktig Beate og veldig strukturert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s