18/2-09 Observatør / trening Skui

I og med at det er vinterferie denne uken dro hele familien utover til Asker onsdag. Fame skulle få rabiesvaksine, Kjetil skulle trene med Rykkinn og jeg skulle miljøtrene på Skui.

Jenni Lethinen skulle instruere på Skui i dag og jeg var veldig nysjerrig (som alltid 🙂 , så jeg klarte ikke å holde meg borte. Tenkte i første omgang at jeg  bare skulle observere de andre trene og få med meg tipsene Jenni ga til dem. Jeg ble med på briefingen for å få en forståelse av banen og hvordan Jenni anbefalte å gå den. Snakket litt med Jenni mens de andre varmet opp, og fikk et par tips på veien.

Det ble bygget to kombinasjoner, avdelt med gjerde, så jeg spurte pent om det var greit at jeg trent litt med Démi på den andre kombinasjonen, og det var greit.

Ingenting var planlagt i dag, så jeg tenkte bare å ta noen enkelthinder – hjul, pølse, hopp, stige. For først om fremst var jeg jo der for å se om jeg kunne få kontakt med Démi med andre hunder og mennesker tilstede. Jeg har meldt meg på kurs med Silvia Trkman som skal holdes der, og det blir fryktelig kjedelig hvis Démi og jeg har null kontakt 😦 . MEN det gikk over all forventning. Vel, Démi løp bort å snuste på Mikko når de var på samme kombinasjon, men jeg fikk henne tilbake til meg. Hun oppdaget også at det løp en hund på andre siden av gjerdet, spratt bortover på fire stive ben (som vanlig når hun er nysjerrig 😀 ), men kom også da tilbake til meg – flinke Démi! Det er håp for kurset. Tilbake til treningen. Hjulet har Démi tatt et par ganger før, men ikke det på Skui. Ble litt knot her for jeg ville at hun skulle søke selv uten masse hjelp fra meg. Ble noen ganger feil, men også noen riktige repetisjoner. Pølsa til Skui er ganske spesiell og duken er tyngre enn den vi har, men Démi brydde seg ingenting. Duken var vel å merke løftet opp av Gro, som også kastet ballen hennes, men jeg er likevel fornøyd med både Démi og Gro 😀 . Tok med et hoppehinder før pølsa, både med høyre- og venstreføring – gikk veldig bra. Prøvde meg på lengden med Démi (mellom størrelse) og som Gro sa, det skulle jo ikke være noe annerledes for meg enn andre, Démi ville ikke ta den første gangen. Nå har hun aldri sett et lengdehopp før heller da 🙂 . Gikk ned til to lengder og da spratt hun over, så nesten ut som om hun synes hindre var ekkelt. Lengden må jeg passe på å trene på Skui for det har vi ikke selv. Avsluttet med felttrening (kun nedgangen) og Démi touchet både target og bakken fint både med høyre- og venstreføring. Tok også hele stigen bare for å se om hun ville gå den, er jo helt annerledes enn den vi har. Hun gikk hele stigen. touchet target og så gikk hun av feltet, hmmmm – skal liksom vente på klarsignal da. Må trenes masse  mer på!

Takk for hjelpen Gro, takk for at jeg fikk sitte på til ridehallen Elin, takk for at jeg fikk ha Démi i bilen din Kari O, takk for at jeg fikk sitte på hjem til mine foreldre Mona (og takk for teen) og til slutt takk Jenni for flotte tips 😀 .

Håper kulda nå holder seg borte så jeg får trent litt hjemme i Rakkestad også!

5 kommentarer

Filed under Agility trening

5 responses to “18/2-09 Observatør / trening Skui

 1. Så moro med kurs med Silvia! Finnes vel ikke noen plasser igjen vel?
  Gøy å se det gå så bra for dere. Gleder meg til første stevne deres 🙂

 2. Kari O

  Når du klarer å ha kontakt med Demi samtidig med at det går en hund på SAMME bane(som slettes ikke var stor), så kan det umulig bli problemer på kurset med Silvia. Tipper det ikke blir 2 baner da! 🙂 Veldig hyggelig å ha deg der!! 🙂

 3. Gro

  Nå ble jeg glad! – du var fornøyd med meg…… :-)) Synes at Dèmi taklet godt at det var hunder på andre delen av banen. Litt nysgjerrig har hun jo lov ti å være. hyggelig at du kom!

 4. Hihi – neida – at du stort sett greide ha kontakt med Démi både med andre mennesker og hunder i ridehallen, var helt i samsvar med min forventning 😉 Siste mailen du fikk har forhåpentlig også beroliget deg i så måte – gleder meg til å se dere på kurset!!!

 5. Elin, Trixie og Thera

  Så dere på sidelinjen ja, Dèmi takler fint å ha både mennesker og andre hunder på banen ved siden av, flink var hun. Det er sånn som Kari sier at det blir neppe to baner på Trkman kurset. Hyggelig at du ble med i ridehallen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s