20/2-09 Trening Rakkestad

Hurra! Endelig var det under minus 10 og Démi og jeg kunne trene 🙂 . Det var faktisk +2 grader når vi dro bort til drivhuset.

Dagens treningsagenda var:

 • Fremadsending
 • Slalåm
 • Hjul
 • Felt

Fremadsending; jeg ønsket og fortsette å jobbe med at Démi skal søke hindrene selv, selv om jeg ikke beveger meg fremover med en gang. Jeg gjør dette sammen med et armsignal og det ser ut som om Démi har begynt å skjønne at hun skal ta det hindre jeg har kroppen vendt mot når armsignalet kommer.  Testet også ut om hun ville fortsette frem for å ta neste hinder (to hoppehindre frem i dette tilfellet) uten at jeg hadde kastet leke enda. Vil jo at hun skal fortsette fremover til jeg gir annen beskjed med kroppen og sålenge det er hindre. Hadde baklengskjedet i forkant og var veldig fornøyd da Démi tok begge hoppehindre FØR jeg kastet leken 🙂 . Gjorde dette både med høyre- og venstreføring. Må trene mer på dette med forskjellige hindre.

Slalåm 2×2; jeg har trent alt for sjelden til at jeg har kommet noe videre fremover med slalåmen. Håper det endrer seg nå da det er meldt mildvær. Gikk litt tilbake for å se om Démi husket noe og det gjorde hun. Feilet et par ganger, men nå som jeg er blitt så flink til å være tålmodig (i hvert fall i dag 🙂 ), ventet jeg henne ut og hun korrigerte seg selv og gikk riktig 😀 . Fikk uttøkt vinkelen, og det er jeg veldig fornøyd med.

Hjul: ble som sagt litt knot på Skui på onsdag så jeg ville veldig gjerne få noen gode repetisjoner på hjulet. Ser at jeg må jobbe mere med høyreføring, men jeg er flink til å ikke hjelpe for mye og hun korrigerer seg selv 🙂 . Fikk gjentatt noen riktig hjulpassering både med høyre- og venstreføring OG med fremadsendig mot hjulet.

Felt: orket ikke å montere stigen alene da ryggen ikke var bra i dag (holder på å pusse opp et rom hjemme). Benyttet derfor vippen til felttrening. Satte to hoppevinger under slik at det ble minimalt med vipping. Første runde løftet jeg Démi opp og hun gikk fint ned i 2på/2av og touchet. Hun ble fint stående å repitere touch med klikk og belønning hver gang. Fjernet targeten og Démi fortsatte å touche bakken 🙂 . Slett litt med å få Démi med meg rundt for å repetere øvelsen, hun ville bare opp igjen. Tilslutt skjønte hun hva jeg ville, hoppet opp selv på nedgangen og gikk i posisisjon – flinke Démi. Nest siste repetisjon brukte jeg ikke target i det hele tatt og Démi touchet bakken likevel – YESS! Siste runde la jeg tilbake targeten og et par ganger prøvde Démi å bare bøye hode – ikke touche targeten – men jeg var flinke å ignorere det, og heldigvis prøvde Démi igjen mens hun sto i 2på/2av.

Bruker godbiter på felttrening så jeg er veldig påpasselig med å leke med Démi etterpå for å forsikre meg om at hun da vil leke igjen. Heldigvis så vil hun det, jeg er livredd for å miste den lekingen! Som nevnt i forrige innlegg så snakket jeg litt med Jenni på Skui og et av tipsene hun ga meg var at jeg ikke bare kaster leken fra meg, men også lar Démi få lekebelønning hos meg. Husker ikke hvilken hund Jenni nevnte, men hun hadde slitt med en av hundene sine at hunden ignorerte handlingen til Jenni for hun skulle bare frem – frem – frem for der kom leken. Testet litt på dette med et hinder, hvor jeg varierte om jeg kastet leken frem eller om jeg holdt leken hos meg. Dette var tydelig nytt for Démi, men etter en repetisjon svingte hun fint rundt vingen og tilbake til meg. Passet også her på å handle ordentlig. Varierte et par ganger, og jeg ser at jeg må heller teste dette med jevne mellomrom, ikke gjør det på hver trening for da kan jeg fort miste fremdriften. Har heldigvis ikke holdt på for lenge med dette. Tusen takk for flott tips Jenni. Alltid greit å få tips når det gjelder trening med leker, er jo ikke vant til agilitytrening med leke med Obelix.

4 kommentarer

Filed under Agility trening

4 responses to “20/2-09 Trening Rakkestad

 1. Kari O

  Så bra at du også fikk noe ut av kurset med Jenni!!! Håper vi sees på onsdag!

 2. Gro

  Det er da faen så flinke dere er….. :-))

  Du er flink og jobber systmatisk du!

 3. Dette likte jeg: «hun ville bare opp igjen» 😛 Minn meg på at jeg spør deg om fremadsendingstreningen din på telefonen en gang – jeg skjønte ikke helt hva du gjorde 🙂

 4. Elin, Trixie og Thera

  Utfordrer deg Beate. Skriv noe om 6 bilde fra 6 album.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s