7. – 8. mars 2009 – Kurs med Silvia Trkman

Så var tiden kommet for Démi sitt første agilitykurs og det var ikke med hvilken som helst instruktør!

Instruktøren var nemlig den doble verdensmesteren i agility klasse mellom – Silvia Trkman. Hun er også kjent for sine løpende felt og korte svinger. Og som Solveig har skrevet så bra i sin blogg: «Ved kursets slutt var jeg ikke i tvil om at Silvia ville kunne greie å få de fleste hunder til å bli verdensmestre – det er “bare” å trene riktig (som alltid med fokus på timing og bevegelse) og sørge for å beholde gleden over agility hos både oss og hundene :-P«. Silvia var utrolig dyktig til å instruere uansett forutsetning på eier eller hund. Jeg var selv veldig spent på hvordan dette skulle gå, så uerfaren som Démi er, og det er jo tross alt over 1 år siden jeg gikk konkurranse med Obelix. Men jeg hadde bestemt meg for å ta de utfordringene vi fikk på strak arm og gjør det beste ut av det, og det viktigste av alt – vi skulle ha det gøy 😀 Og en ting er sikkert, jeg gjorde et mega sjakktrekk når jeg trente på buede rør forrige onsdag, fordi at på 8 av de kombinasjonene Démi og jeg gikk, var 7 av dem med buet rør!

Av 12 deltakere på kurset, var det kun Ann-Cathrin og jeg som var i «puppy class» eller barnehagen, som vi også kallte det 🙂 . Link til alle banetegningene finnes her. Kurset var lagt opp med praktisk trening  fra kl. 09 – 17 på lørdag, OG teori på kvelden fra 19 – 21. Søndagen var det praktisk trening fra kl. 09 – 15.  Jeg vet nesten ikke helt hvordan jeg skal skrive ned alle inntrykkene så det kan hende at bloggingen blir litt ustrukturert, men det får heller være 🙂 . Først og fremst må jeg si at Silvia var kjempe hyggelig, lett å forstå og hadde virkelig enkle og tydelig svar på det meste. Som alltid var det lett å forstå teorien, men verre å få til i praksis 😀 . Jeg så blant annet at jeg flere ganger sier «Okay» på videoen, men likevel gjør noe annet – klønete handler! Men Démi imponerte stort, hun hadde fin kontakt med meg stort sett hele tiden og det var bare en 2-3 ganger at trangen til å finne hestemøkk ble for stor. Og selv om hun var fryktelig sliten på slutten, virket det som om hun fortsatt hadde det gøy. Démi har jo tross alt gått 4 kombinasjoner pr dag, hun har jo aldri trent så mye!

Nederst ligger en lang filmsnutt av Démi og meg, med litt instruksjon av Silvia – for de spesielt interesserte.

Så til teorien som Silvia holdt. Det var tre temaer for kvelden og de var ikke overraskende TRIKS – FELT – SVINGER 🙂 . Og de «puppy class» som Silvia holder i Slovenia er virkelig noe man burde vært på. Jeg tror nesten jeg må flytte til Slovenia i 3 mnd med neste hund. Ja, 3 mnd varer «puppy class» – to kvelder i uken, ikke rart de blir flinke. Jeg har ikke tenkt å referere hele teorikvelden her, for mesteparten står på Silvia sin hjemmeside. Har likevel satt opp noen punkter som jeg ikke har klart å få med meg fra hjemmesiden hennes (jeg er jo litt treg);

 • Løp når du belønner
 • Ved innlæring av innkalling, husk å også trene på innkalling med full fart på hunden selv om handler står stille
 • Innlæring av cik&cap, ved bruk av f.eks bøtte, klikk når hunden er på vei rundt OG er tett inntil. Hjelp den rundt første gangen
 •  «When restraining the dog» – ikke slipp før hunden virkelig vil fremover
 • 2på/2av, ved trening hjemme, bruker en skuff snudd opp ned. Click&treat så mye at de ikke rekker å gå av.
 • «Tugging» i 2på/2av, får vekten bakpå, lærer virkelig å bli stående. Går hunden ut av posisjon, stopper leken
 • Husk å varme opp ikke bare fysisk, men også mentalt med f.eks triks.
 • Ene bc’en hennes er redd for alt (husker ikke om det var Bi eller Bu), når hun konkurrerer er hunden i buret til det er 3-5 hunder igjen til hennes tur. Fra hunden tas ut av buret til de skal starte, trener de på triks.
 • Gi beskjed om endring av retning før hunden satser på hindre foran
 • Hun mener selv at hun sparer mer tid på hopp (tighte svinger) enn løpende felt
 • Ved innlæring, liker ikke ting som må fjernes i etterkant som f.eks target, grinder etc. Nevnte at noen har begynte å få hunden til å touche sin egen pote istedenfor target. Poten er jo alltid der.
 • For å trene løpende felt må hunden kunne løpe «full speed» først
 • Når planken er hevet ved innlæring av løpende felt, ikke sett hunden på f.eks bordet planken er opp mot og start den derfra, få heller hunden til å hoppe opp selv. NB! Når det blir for høyt gå over til vanlig stige

Vet ikke om det ble forståelig for andre enn meg, men da har i hvert fall jeg en huskeliste 😀 .

Når det gjelder tips til Démi og meg (og de fleste andre 🙂 )var det jo det å være tidsnok ute, vise tydelig hvor hunden skulle videre, passe på at kaste leken når Démi hadde fokus fremover.  Silvia synes felttreningen min var helt ok, men jeg måtte huske på å gi godbiten nede på/ved target og at jeg trente på å si fri signal uten at jeg rørte på kroppen.  Må jo «skryte» litt på slutten, jeg fikk en telefon fra Ann-Catrin på mandag kveld, og det var virkelig en hyggelig info hun kom med, Silvia hadde sagt til den som kjørte henne til flyplassen at Chilli og Démi var talentfulle hunder 🙂 .

Her er en laaang video avDémi og meg fra kurset (NB! er en stor fil, start og trykk så pause til den er lastet opp, før du så starter den igjen. Kan være at den hakker litt, er en liten kunstpause inni der også 🙂 ):

http://vimeo.com/3556699

12 kommentarer

Filed under Agility kurs

12 responses to “7. – 8. mars 2009 – Kurs med Silvia Trkman

 1. Veldig veldig veldig missunelig på det kurset 😉 Heldige dere!

  Takk for ett godt referat!

 2. Dette var skikkelig gøy å se. Dere er jammen meg flinke!

 3. Begynner å le igjen, jeg – bare jeg ser på video’n av dere 😛 Som jeg sa på kurset – det var enkelte steder (når du fikk med deg armer og bein) – at jeg virkelig fikk se hvor stort potensiale Démi har – skal bli moro å følge dere videre!!!!

 4. Åhhh dere er så heldige!!
  Veldig bra huskeliste og film liker vi!
  For en fart den jenta har 🙂

 5. Kari O

  Ryktene om hvor flink Demi er har allerede spredd seg 🙂 å si okay, men gjøre noe annet….hmmm det hørtes fryktelig kjent ut..

 6. Artig å se filmen! Ser veldig lovende ut!:) Spennende!! 😀

 7. Hei, hyggelig å lese i din blogg også!

  Flott referat fra kurset du har skrevet. Har desverre for dårlig internett til å se filmen (mobilt bredbånd) men det jeg så «live» fra helga av dere imponerte meg godt.

  Trivelig å hilse på dere!

  Lisa

 8. Gleder meg å se dere på agilitybanen – det ser rett så bra ut!:)

 9. Kim

  Kul att ni också gått kurs för Silvia! Vi var ju i bergen veckan innan och kursade där… Riktigt nyttigt så klart! 😀

 10. jørn

  En terrier sliten?? neppe…..

 11. Anne Christine og Stein Brenne

  Hei! Kjempegøy å se dere på kurset, dere har kjempepotensiale! Silvia mente det hun også – skrøt av begge valpene etter kurset da vi kjørte henne til flyplassen!

  Nyttig å få sett dere om igjen på videoen, jeg varmet opp hund nesten hver gang dere var på banen. Du er så flink til å løpe videre etter feil så ikke hunden merker feilen, og så belønne fart! Kurset ga så mye nyttig input å bruke videre, er så inspirert! Her trener vi kik&cap rundt stålamper og lekekasser på Håkons leketeppe i stuen! Sofus bretter seg nesten rundt dem og elsker det!:)

 12. Elin, Trixie og Thera

  Fy flate for et kurs dere har hatt, nå ble jeg enda mer misunnelig. Blir Kjempemotivert av å lese og se video av dere.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s