24. – 26. april 2009 – Sporkurs

Endelig! Endelig skulle Démi og jeg gå nybegynnerkurs i spor 🙂 . Enten har tidligere kurs vært fulle eller så opplevde jeg at et|kurs vi var påmeldt et annet sted ble avlyst, men nå var det vår tur.

Jeg kan så å si ingenting om spor, men jeg hadde sett at Démi er veldig glad i å bruke nesa når vi er ute i skogen, så jeg tenkte – hvorfor ikke? Det er jo bare å prøve. Så i går var det start på sporkurset hos Din Beste Venn. Det var teorikveld med informasjon om hva spor er, hvordan går man spor mm. Veldig interessant og spennende, var spent på hva resten av helgen ville bringe av opplevelser.

Lørdag sto jeg opp i god tid og det er jeg glad for. Var veldig uvant å pakke en «spor-sekk», og det var ikke likt som en «agility-sekk» 🙂 . Jeg hadde kjøpt inn ekstra gode godbiter som fiskepudding, kjøttpølser og kalkunpølser – så godbitene skulle det ikke stå på! Tok også med et par forskjellige leker sånn just in case, hadde ikke så stor tro på leker i en såpass ny og uvant setting. Ja, hun leker mange steder, men dette var helt nytt.

Vi hadde en kjempe fin leirplass hvor vi først satt og pratet litt sammen før vi begynte å gå spor. Vi startet med å søke etter figurant, og i og med at Démi er ganske reservert overfor mennesker, jobbet Nina (instruktøren) litt med Démi for å få tillit. Démi var litt usikker i starten på hva som egentlig skulle skje, men jeg synes hun var flink til å finne spor og å jobbe med nesen. Jeg har alltid visst at det er veldig viktig å miljøtrene på forskjellige steder og med forskjellige forstyrrelser, men jeg har aldri trodd at jeg skulle få se hvor mye det egentlig har å si – det fikk jeg i dag. Démi og jeg har gått en god del på tur i skogen, men aldri bare oss to, enten har resten av vår hundegjeng vært med, eller venners hunder. Dette gjorde at Démi synes at det var litt skummelt å gå foran meg, alene inn i skogen gjennom kratt mm. Men på tross av dette gikk hun flere fine spor hvor hun fant Nina. Ene gangen var hun et par meter «of track», men så hoppet hun tilbake på sporet og fant frem 😀 .  Figurant var ikke det idelle for Démi for hun søkte jo bra, men gikk nesten i «stand» når hun så/fant figuranten, det ble ikke den ekstreme belønningen som vi ønsket. I tillegg så likte hun ikke sporlina. Og siste gang vi skulle finne figurant, på vei bort, kom noen av de andre ut av skogen mens vi var på vei bort, og det synes Démi var kjempe skummelt. De skulle jo ikke komme ut av skogen før hun fant dem……… Da datt hun litt sammen, men tok seg inn igjen. Etter lunsj jobbet vi ikke med figurant i enden av sporet, men godbiter. Démi var kjempe flink, fortsatt litt nølende med å gå ut i skogen, men hun jobbet kjempe bra ut i fra sine forutsetninger, jeg var kjempe stolt av henne! Démi var kjempe sliten på slutten og sov hele kvelden.

På søndagen hadde både Nina og jeg tatt med godbit skål for å jobbe med det som belønning, vi droppet også sporlinen. Nina la ut tre godbitskåler i skogen med godbiter i, med et stykke i mellom og Démi fant alle sammen :D! Terrenget var det en del mer åpent enn i går, og Démi hadde halen høyt og virkelig så at hun storkoste seg :-). Vi kjørte flere fine repetisjoner og Démi jobbet kjempe bra! Jeg har en stor jobb å gjøre med å få Démi mere sikker i skogen på egenhånd, og det å takle at det plutselig står en stubbe der, en gapahuk (gjorde faktsik det en gang), tørre å gå igjennom tett kratt mm.

Og en ting til – Démi har aldri stått bundet til et tre og blitt gått fra flere ganger, men likevel var det ikke en lyd. Hun pep bittelitt når jeg hentet hunden til en annen, men ellers var hun fantastisk flink! Det hadde jeg virkelig ikke forventet – FLINKE DÉMI! 😀 Før bildene vil jeg bare si tusen tusen takk til Nina som var utrolig flink til å lese Démi og måten hun fant løsninger for at Démi skulle klare oppgaven. Kjempe bra Nina! img_6122

 

 

 

 

Her er noen bilder fra sporkurset. Flink jente som sitter og venter 🙂

img_6105

Her er bilde av de andre på min gruppe – Dipsy;

img_6107Selda;

img_6108

Maja;

img_6109Démi og jeg»in action» 🙂 (litt vanskelig å se Démi 🙂 )

 img_6124img_6125 

  Démi og Nina img_6134

Démi og meg 🙂

img_6154

 

For flere bilder fra kurset se http://www.harms.no/bilder/main.php?g2_view=core.ShowItem&g2_itemId=2632

9 kommentarer

Filed under Kurs

9 responses to “24. – 26. april 2009 – Sporkurs

 1. Maya og Vigdis

  Takk for en lærerrik og flott skogsporhelg og takk for fine bilder. Kjempetopp.

 2. Bare ett spørsmål sto igjen ubesvart: Blir det flere spor på dere?

 3. Kari

  Dette høres kjempegøy ut!!! hundene elsker jo slike ting!! kantarellsøk neste?

 4. å så herlig!! Spor er det beste av alt 🙂

 5. Hallo i luken!
  Ja denne helgen var virkelig topp, deilig vær, flotte hunder og en knall gjeng uten like!
  Jeg har stjålet noen bilder av deg, men størrelsen varierte ganske kraftig. lurer på hva dette kan komme av?
  Ellers venter jeg spendt på telefon, jeg tar deg på ordet og ser fram til tur i Sørmarka!

  Mvh Nina

 6. Mona

  Xena og jeg skal på sporskurs i regi av Asker hundeklubb i juni og gleder oss veldig.

 7. Åh så gøy! Har lenge pratet om å være med på det kurset og Nina synes jeg er kjempeflink! Leo er helt gira når vi gjemmer oss i skogen 🙂 (moro at du fant meg igjen 🙂

 8. Skal du snart ut og legge ut spor nå da?

 9. Elin, Trixie og Thera

  Så fint at Dèmi syntes det var gøy. Jeg har også utrolig lyst å gå på sporkurs.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s