6. og 7. juni ’09 – Hjemmetrening

Det ble tid til hjemmetrening i helgen vettu 🙂 . En liten økt hver dag.

Første økt var på lørdag og da var planen følgende;

 • Slalåm
 • Rør

Slalåm; fortsatte der jeg slapp i går. Repeterte noen grader vi allerede hadde tatt og utvidet til litt flere . Démi gjør som hun skal, men det kunne vært mer fart. I følge DVD’en så kommer farten med sikkerheten. Satser på det 🙂 .

Rør; Jobbet med buet rør og igjen kastet jeg noen blikk på a-b-c-d skrivet 🙂 , trente på føre på begge sider, fremadsending – hunden 5 m fra hinder, veksle bak, veksle foran, fart mot og etter rør. Démi gjør som hun skal, men dette må repeteres. Er også flere punkter jeg ikke fikk trent på.

 

Økten på søndag inneholdt følgende plan;

 • Slalåm
 • «Rundt»
 • Starttrening/Bli

 

Slalåm; Samme som over kunne jeg skrevet her 🙂 . Kjørte noen repetisjoner på samme grad som i går, og så noen nye varianter. Er egentlig såpass fornøyd nå at jeg burde flyttet pinnene i kl 8 og kl 2, men det glemte jeg rett og slett. Får ta det neste gang jeg trener hjemme. Skal jo også trene to pinner på andre steder, bare jeg klarer å få med meg pinnene i bilen, glemte det sist gang……..

Rundt; Fortsatte der jeg slapp sist, med mine to bøtter opp på hverandre. Démi var kjapp til å forstå hva som krevdes. Tenkte første at jeg skulle legge på kommando for dette, men det er alt for tidlig. Repeterte både høyre- og venstreføring, samt at jeg varierte om jeg tok henne i mot med samme side/arm eller om jeg byttet side/arm. Virkelig artig å se at Démi bruker hodet sitt og ikke bare følger etter. Etterhvert skal jeg erstatte bøttene med en hoppevinge.

Starttrening / Bli; Planen min er at Démi skal stå når jeg skal starte henne. Jeg begynte i sin tid å bære henne på plass, men jeg har hørt flere nå si at det etterhvert blir og noen sier det allerede er kommet regel om at det ikke er lov til å bære hunden til start. Démi er jo ikke akkurat liten heller, så hvorfor ikke gjøre det enklest mulig 🙂 . Jeg «plasserer» Démi der jeg ønsker med handtouch,  og belønnet for det. Hun husket den 🙂 . Så la jeg på en»Bli»  etter at jeg hadde fått plassert henne og gikk i fra. Dette er lenge siden jeg har trent på, men hun sto faktisk uten å flytte en pote «alle» (ikke mange repetisjoner 🙂 ) gangene. Jeg gikk fra henne sideveis, fremover og litt bakover – flinke Démi 😀

Blir ikke så lenge til neste trening såvidt jeg vet, Skui allerede i morgen, godt jeg er flink til å kjøre superkorte økter 😀

2 kommentarer

Filed under Agility trening

2 responses to “6. og 7. juni ’09 – Hjemmetrening

 1. Mona

  Så flink du er, Beate! Vi har også drevet med hagetrening i helgen – jeg er veldig glad for å ha muligheten til det – kan selvfølgelig ikke bygge de største banene, men det er lettere å ha fokus på hva man egentlig trener på!!!

 2. Kari O

  Jeg er sikker på at den meget godt planlagte treningen din vil gi resultater! 🙂 Bedre med kvalitet enn kvantitet!! og du skal ha Demi leeeenge!!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s