VAW 2009

Viking agility week 2009 er nå over og det har vært en artig, spennende og slitsom opplevelse – var helt utslitt når vi kom hjem lørdag kveld. Her kommer et referat fra turen.

Vi skulle reise nedover på fredag formiddag, men som vanlig så skjedde det noe på jobben til Kjetil så vi ble forsinket – og det resulterte i kjempe kø! Jeg har aldri brukt så lang tid ned til Arendal noen gang. Vel, vi kom ned i 21-tiden, fikk rigget oss greit til. Det var ikke så mange som var kommet enda, men i løpet av lørdagen strømmet det på med bobiler og campingvogner. Det var selvfølgelig flest fra Norge, men også noen fra Sverige, Danmark, Nederland, Luxemburg m.fl. Det ble en uke med mye god mat og drikke, masse latter og sene kvelder med gode venner 🙂

I og med at jeg ikke går agility selv enda, blir det Kjetil sine resultater som refereres. Som sikkert de fleste har fått med seg så er jo Kjetil og Cesar tatt ut til å være med i VM troppen, og denne uka var jo en fin mulighet til å trene og få gått mange løp. Det resulterte i to 1. plasser, to 2. plasser og en 3. plass, flinke var de. Det ble en skikkelig kjedelig avslutning på uka for Kjetil og Cesar. De skulle gå finalen og var den eneste ekvipasjen som fikk masse vinkast slik at 4 – FIRE! – hoppepinner blåste ned før Cesar hadde tatt hindrene – noe som gjorde Cesar nølende og usikker, pluss at pinnene lå både i Kjetil og Cesar sin løpebane – og så fikk de ikke gått om igjen.  Skikkelig dårlig gjort 😦 !!!

Ellers så må jeg jo bare gratulere Gro med Izzy og Jørn med Tasha for mange kjempe flotte resultater i løpet av Viking agility week, og ellers alle som fikk flotte resultater 😀 Jeg har filmet en del løp, men det må jeg komme tilbake til – får se når jeg får lastet dem opp.

Når det gjelder Démi sin opplevelse av VAW09, må jeg jo si at det ble masse miljøtrening OG agilitytrening 😀 . Hun er blitt så flink at hun kan legge seg ned når jeg sitter og ser på agility. Visse hunder ble for interessante, men stort sett tar hun livet med ro. Démi er flink til å høre på meg. Hun fikk også leke med en kromi som heter Jakko – fra Danmark. De hadde også en tispe som de konkurrerte med. Totalt var det 4 kromi’er på VAW – kun en som konkurrerte. Bilde og video kommer senere.

Démi og jeg fikk trent på litt småtteri da en treningsbane sto fremme. Vi trente på;

 • Rør, buet – forskjellig type handling
 • 90 og 180 graders svinger – veldig var for min handling, må gi tidlig beskjed ved stor fart før sving.
 • Starter – starte sammen, gå i fra
 • Bord 🙂 Ble brukt ene dagen i agility klasse 1 og 2
 • Dekk
 • Felthindre – skulle bare test på nytt sted. Démi var ikke redd, men hoppet over oppfeltet, hmmmm- ny utfordring. Hun prøvde også å fly ut fra midtdelen……………. Ble ikke redd, tok det fint etterpå! Har MYE felttrening å jobbe med, nå også oppfelt! Må nok endre strategi her….
 • Leking med forstyrrelser.

To ting som jeg er kjempe fornøyd med under trening; 1) Démi digget noen små pipeballer som jeg kjøpte på plassen (totalt 6 stk kjøpte jeg 😀 ). 2) Démi ville trene og hadde fokus på meg selv med andre hunder på deler av banen og fotballspillere veldig nærme 😀 Flinke Démi!

6 kommentarer

Filed under Agility konkurranser, Agility trening

6 responses to “VAW 2009

 1. OG – flinke Beate 😀 (skjønner ikke at du alltid «glemmer» det….)

 2. Det var kjekt å se deg og dine Beate 🙂
  Jeg også benyttet anledningen til å trene Mie en del der gjennom uken; perfekt måte å bygge opp en konkurransehund på.

 3. Mona

  Høres ut som dere har hatt en lærerik og artig uke – flott miljøtrening for Demi!!

 4. Gratulerer med Kjetil sine fine løp! Høres ut som en fin uke 🙂

 5. Det var en gøyal uke, men fy så krevende også!
  Flink til å peppe du!

 6. tool

  det jeg var ute etter, takk

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s