31/8-09 Trening Drammen + veterinær besøk

Jeg dro ganske tidlig utover til Drammen i dag for Démi skulle til veterinær i Krokstadelva. Det høres kanskje litt rart ut å dra helt dit når det finnes så mange andre veterinærer både i Østfold og i Asker/Bærum, men denne veterinæren har greie på en helt spesiell ting.

Nemlig det å ta prøver og fylle ut skjemaer som skal sendes til Tyskland i forkant av en såkalt «Körung» medtanke på avlsgodkjenning. Det var en totalsjekk på Démi på alt fra A til Å, og det ble tatt blodprøver all mass – seks reagensglass ble fyllt! Det var vekt og måling av høyde også, og endelig var Démi over 9 kg, 9,3 kg veide hun. De skal helst ikke veie under 9 kg, det står 10 – 14 kg på rasestandarden. Démi ble også målt, på skulderbladet og ikke foran som vi gjør på agilityen og hun ble målt til 42 cm, og det er også bra rasestandardmessig – der står det 38 – 46 cm. Da gjenstår det å se hva blodprøvene sier og så kan alt sendes til Tyskland . Det blir kjempe spennende å reise til Tyskland i oktober, krysser fingrene for at alt går bra. Etter veterinærbesøket var jeg og besøkte min venninne Johanne som bor på Geithus med sin glatthårede kromfohrländer, kjempe koselig å se både Johanne og Alba igjen, også selvfølgelig Licha, den gamle border collien hennes 🙂 Utrolig dårlig av meg å ikke ha med kamera, det får bli neste gang.

Jeg skulle instruere i Drammen i dag og da jeg var veldig tidlig ute benyttet jeg anledning til å trene Démi siden hun for en gangsskyld var med. Jeg hadde i forkant bestemt meg for å trene på serpentiner, og som vanlig gjorde jeg det enkelt for Démi i starten. Hele poenget er jo at hun skal forstå handlingen min på serpentiner og vite hva hun skal gjøre da. Hun tok det overraskende fort så jeg kom ganske raskt til rett linje med hindre og det med bra fart, i hvert fall for meg. Jeg rakk nesten ikke å bevege meg før Démi var over alle tre hindrene 🙂 Det var med venstreføring, med høyreføring derimot – «Great dog, shame about the handler 🙂 «. Snakk om treig kjerring! Ut i fra forutsetningene – første gang Démi trener på serpentiner – må jeg si meg fornøyd, det er jo jeg som roter det til.

Etter endt instruksjon fikk jeg Marianne til å hjelpe meg med pølsa – tusen takk Marianne 😀 ! Démi er ikke noe glad i duken på pølsa, liker ikke å få den på ryggen, men med litt åpning på pølsa først noen repetisjoner med maks fart, var det ingen problemer når duken lå nede. Jeg må bare si at jeg er utrolig glad for at Démi mildt sagt digger de pipeballene jeg kjøpte i Arendal, hun er helt gal etter dem! Forrige gang jeg trente hjemme så så Démi at jeg tok ballen i lomma og hun prøvde å presse opp verandadøra før jeg hadde låst den opp 😀 !

5 kommentarer

Filed under Agility trening, Diverse

5 responses to “31/8-09 Trening Drammen + veterinær besøk

 1. Du reise til Tyskland i oktober? Her er det noe jeg øyensynlig ikke har fått med meg…. Synes jeg ser henne presse opp verandadøra 🙂

 2. Skal du ha valper på Demi?

 3. BeateH

  Det er planen det, hvis hun blir avlsgodkjent. Ikke enda selvfølgelig, men etterhvert.

 4. Marianne

  Bare hyggelig å hjelpe -og takk for en veldig bra trening forøvrig!

 5. Elin, Trixie og Thera

  Det blir spennende ang Tysklandsbesøket.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s