5/10-09 Veterinærbesøk

Da var det tid for 4. veterinærbesøk for å fikse på Démi sin tann, og nå håper jeg virkelig det blir siste, vel et til blir det jo

for å få satt på krone. Det hele startet for en tid tilbake da jeg gikk til min faste veterinær for jeg synes tannen til Démi begynte å se så stygg ut. Veterinæren mente at Démi sin hjørnetann nede burde forsegles pga en emaljeskade sannsynligvis forårsaket at hun hadde løpt på noe eller under lek. Tannen ble forseglet og den så like fin ut som den andre hjørnetannen. Jeg har fulgte med tannen jevnt og trutt, og oppdaget like før jeg skulle reise til Østerrike og agility VM at tannen begynte å bli stygg igjen. Reiste tilbake der tannen ble forseglet og fikk beskjed om at det burde settes på en krone, og evt rotfylles. Jeg spurte om det var et alternativ å trekke tanna,  da jeg så for meg at dette skulle bli dyrt, men det jeg ikke tenkte på var at det er jo hjørnetennene som holder tunga på plass. Fjernes hjørnetanna vil tunga henge ut på den ene siden, og Démi vil konstant sikle – ingen hyggelig scenario for en hund som ikke er 2 år engang 😦 . Det ble derfor krone som var alternativet. Ringte dyreklinikken som skulle gjøre jobben med krona og fikk et estimat på 6.000,- – 7.000,- ! Ringte forsikringsselskapet og fikk beskjed om at de dekket ingenting, for tannen var ikke brukket. Jeg prøvde å forklare at det ble dyrere for dem hvis tanna brakk, men nope – ingen dekning – sukk.

Dro til veterinæren i går morges, leverte fra meg Démi med en tåre i øyekroken – jeg HATER når hundene mine legges i narkose. Har selv hatt dårlig opplevelse med å få for lite bedøvelse når jeg skulle operere i armen, og det var jævl…. vondt!! Og jeg er redd for at de ikke skal våkne igjen. Dro så for å hente Démi på ettermiddagen, men hun var ikke klar før nesten 1 1/2 time senere. Så kom det til betalingen, hadde fått vite på morgenen at det sannsynligvis kom til å koste mellom 10.000,- og 14.000,- fordi tannen måtte rotfylles også! Hjelpes!! Skulle betale før jeg hentet Démi og fikk beskjed om å betale kr. 3.500,- ?! Jeg spurte når jeg skulle betale resten, og fikk til svar at det var alt?! Forsikringsselskapet mitt tok resten av totaltsummen på kr. 12.000,- sa damen. Jeg visste ikke om jeg skulle le eller gråte, jeg ble bare så lettet! Snakk om å få to forskjellige svar når man tar kontakt med forsikringsselskapet. Démi var veldig glad for å se meg, logret som en gal 😀 Restriksjonene for de neste 10 dagene (da skal Démi sette på krona) er; ikke leke med andre hunder, gå i bånd, ikke bite på harde ting og være forsiktig så hun ikke løper borti noe eller kræsjer med noe. En liten utfordring må jeg si når vi har 4 hunder + 1 vi passer, men, må man så må man.  Démi har jo fått løpetid igjen så hun må jo holdes borte fra gutta likevel, men nå også fra Fame, for de leker i ett sett. Vel da blir det ikke noe trening heller på en stund, tar ingen sjansenr for nå er tanna kjempe skjør.

Så det blir en hektisk tid neste helg; fredag 16. oktober – Démi får krone på tanna, lørdag 17. oktber – Démi og jeg reiser til Tyskland, søndag 18. oktober – avlsgodkjennelse, resultat? og mandag 19. oktober kommer vi hjem igjen.

9 kommentarer

Filed under Diverse

9 responses to “5/10-09 Veterinærbesøk

 1. Så bra at forsikringsselskapet tok regningen!! Lykke til med ro-perioden 🙂

 2. 10 rolige dager kan nok bli veldig lenge for dere begge…. Lykke til!

 3. Mona

  Godt for alt som kan fikses, selv om det koster penger – godt at dere slapp å betale hele regningen selv!!!

 4. Kari O

  å så deilig at du slapp å betale alt selv….uff…jammen er det dyrt… blir spennende fremover!! God tur og lykke til!!!

 5. Lise Hansen

  Så flott at det løste seg økonomisk sett, og bra at tanna blir fin igjen 🙂
  Er ikke glad i vetrenærer for tiden (joda) men hver gang blir det så dyrt og de oppdager flere ting som ikke er bra, Timmy har fått konstantert bi lyd på hjertet og må inn til spesialist. Vetrenæren lurte på om det var Giardian som var årsaken til lyden.
  Håper at det er en forbigående feil…….men det føles ikke bra ut for tiden.

  God tur til Tyskland, hilsen Lise og Timmy.

 6. monica

  Uff att man ska vara så avhengig av pengar, gott att det løste sig. God tur till Tyskland! 🙂

 7. Ja, det er utrolig hvor mye penger vi legger i disse hundene våre – men det er iallefall gull verdt å ha forsikring (og spesielt når de er med på å betale).
  God tur til Tyskland.

 8. Det var jo utrolig flott at forsikringsselskapet tok nesten hele summen 🙂 Lykke til med krona på Dèmi og lykke til i Tyskland, krysser fingrer for dere 🙂

 9. Lykke til i morgen i Tyskland!! Skal tenke på dere!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s