27/10-09 Status Démi alias «sølvgliset»

Ja, nå er det 1 uke siden Démi har satt på regulering, ja du leste riktig – regulering. Jeg får kanskje gå litt tilbake i tid.

5/10 var jeg hos veterinær og han klargjorde hjørnetanna til Démi for krone – en i sølv. Planen var at alt skulle fikse fredag 16/10 også skulle jeg reise til Tyskland 17/10, en fin plan. Så måtte plutselig veterinær avgårde fredagen, så det skulle gjøres torsdag 15/10 isteden, men da var ikke krona ferdig 😦 Dro til Tyskland med en lapp på tysk om hvorfor tanna var som den var og som jeg har skrevet i bloggen tidligere, ble Démi avlsgodkjent. Kom hjem sent mandag kveld og tirsdag 20/10 var det tilbake til veterinæren og påsetting av krona – endelig ferdig trodde jeg, endelig skulle Démi få leke med Fame igjen, bite på pinner igjen, og kanskje vi kunne trene litt igjen, men nei…….. den gang ei.

Mellom «kronetanna» og hjørnetanna oppe ble det nå for trangt, og vi kunne ikke utsette kronepåsettingen av fare for mer skade på tanna så da var det bare et alternativ – regulering! Aldri hørt om det på hund før jeg så jeg var rimelig skeptisk.  Spurte om det ikke var mulig å slipe på krona slike at den ble tynnere, men da er det jo fare for at den blir svakere og veterinæren hadde ikke det rette utstyret. Så da ble det regulering, akkurat som hos mennesker. Fire fester ble limt på tennene til Démi og det ble satt på to strikker. Så da var det tid for 2-3 uker med samme restriksjoner som sist, ingen lek med andre hunder, tygging på pinner, trening osv osv….

Her er bilde av «sølvgliset» og reguleringen.

Demi_tenner

Da er strikken strammet og jeg har snakket med veterinæren. Nå skal Démi gå med reguleringen frem til torsdag om 1 uke, da er det kontrolltime. Da skal strikken enten strammes et hakk til eller så skal den være på samme sted som nå, også går det 1 eller 2 uker til før reguleringen skal av.

Tilslutt et bilde av to gode venner 🙂

demi_cesar

9 kommentarer

Filed under Diverse

9 responses to “27/10-09 Status Démi alias «sølvgliset»

 1. Huff da! Har hørt om utstillingsgale oppdrettere som har satt på regulering på hunder med feil bitt, men dette er jo medisinske årsaker. 🙂 Håper stålgliset blir bra til slutt! 😀

 2. Jeg er imponert over at Demi lar strikken være der!

 3. SÅ fin sølvtann og sølvglis 🙂

 4. Hunden med jernbittet… hehe. Har aldri sett en hund med sølvtann… Kan du stille henne ut med regulering?

 5. Aileen

  Dette er jo helt utrolig! Har du merket noe på Demi? Husker bare selv hvor vondt det var rett etter påsettelsen av reguleringen!

 6. jørn

  FY FAN E DE MULIG, JEG HAR HATT REGULERING I 6 SEKS ÅR. MANGLER EN DRØSS AV TENNER I KJÆFTN. ÅSSÅ SÆTT DE REGULERING PÅ EN HUND??????? e de mulig??????

 7. Uff da, lille Demi…… får håpe det snart blir bra i munnen din da :-/ vet at din matmor lengter etter å trene med deg igjen :o), stor klem ifra lekekameraten din Fancy

 8. Der lærte jeg noe nytt! 🙂
  Så flink Demi er, håper det går bra med henne.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s