20/12-09 Status Obelix

Ja, nå har det vært mye for Obelix i det siste 😦

Det hele startet vel faktisk snart 2 år tilbake, med fall på isen noe som resulterte i patella luksasjon, operasjon og en brå slutt på agilitykarrieren. Obelix har alltid vært allergisk for melkeprodukter, men for ca 1 1/2 – 2 år begynte symptomene å bli verre, øynene rant mer og mer, aking på rompa og ikke minst tygging på frempoter og bakben. En detaljert allergitest gjorde utslag på gress, ugress, trepollen og husstøvmidd. Obelix har siden 1 1/2 år tilbake gått på immunterapi og får sprøyter 1 gang i mnd. I fjor sommer var allergien så ille at jeg lovte meg selv at hvis sommeren i år ble like ille, skulle han få slippe. Overraskende nok var Obelix veldig bra i sommer noe som gledet hele familien. Men nå plages han igjen, tross sprøytene 😦

Obelix har alltid slitt med tannstein og han har gått jevnlig til tannrens. I siste tiden har det begynt å lukte vondt av munnen hans og det var tid for ny tannkontroll. Nok en trist nyhet var det, Obelix hadde periodontitt og gingivitt, og en tann var knekt. Totalt ble 3 tenner trukket, og en kul på ryggen ble også fjernet. For å unngå mer plager i munnen til Obelix, smører jeg nå tannkjøttet hans hver kveld.

En uke etter dette skulle stingene på ryggen tas. Stingene blir fjernet og hva skjer? Såret spriker! Ingen antydning til groing 😦 Sjekker også munnen som vanligvis er et sted hvor det gror raskt, men nei, ingen groing der heller 😦 😦  Tar pulsmåling på Obelix og det viser seg at immunforsvaret er helt på bånn. Nå var jeg helt på gråten. Såret blir sydd på nytt og Obelix får akupunktur, og vi blir enige om å se an til over nyttår. Når vi kommer hjem senere på kvelden og slipper inn hundene ser jeg at plasteret til Obelix er borte, og ved nærmere undersøkelse ser jeg at utenkelige – Obelix har bitt over 3 av 4 fire sting! Er det mulig!! Ringer veterinæren og vi blir enig om at jeg setter på nytt plaster og skjerm, og kjører til dem dagen etter.

Fredagen blir det IGJEN sydd nye sting, og det overraskende var at når plasteret ble fjernet så er det en sårkant 😀 ! Akupunkturen må ha virket! Bestemmer meg for å kjøpe med body for skjermen plager Obelix noe fryktelig. Får med smertestillende for 1 uke. Skal tilbake å ta stingene over nyttår.

Lørdag må Kjetil og jeg ut en liten tur og jeg tar bodyen på Obelix og reiser avgårde. Hva er det første jeg ser når vi kommer hjem? En istykker tygget body! Heldigvis så er stingene inntakte!

Det er helt klart at Obelix er sliten og trist, men samtidig er han glad når vi kommer hjem, spiser og drikker, overlykkelig når vi går tur, bjeffer og danser. Uff, ikke lett dette her – tar en dag av gangen nå, men hele adferden til Obelix utenom når det gjelder tur, gjensyn og mat, viser at han er sliten, trist og ikke har det bra. Er nok muligheter for at Obelix aldri får ferie sin 10 års dag…..

13 kommentarer

Filed under Diverse

13 responses to “20/12-09 Status Obelix

 1. Trist å lese Beate, vanskelig tid dere går gjennom nå skjønner jeg. Føler med dere!

 2. Trist når man ser at det går mot slutten, stor klem fra oss

 3. Monica

  uff Beate, detta är inte en lätt situation. Han är i trygga händer hos dig, som är så flink att läsa honom. Ge honom en stor puss från oss. kram.

 4. ååå jeg vet så inderlig godt hvilke tanker dere har nå. Tenker på dere, dette er ikke lett.

  klem

 5. Trist lesing, uansett utfall så håper jeg dere får en fredelig jul uten flere vetrinærbesøk.

  Klem

 6. Marianne

  Huff.. tøff tid.. føler med dere og ønsker lykke til i tida framover..!

 7. Å fy stakkars gutt hva han har vært med om nå! Føler så med dere. Dere får nyte de gode stundene dere har med han. Stor trøsteklem fra Vic og Leo!

 8. Jeg krysser fingre for bedre tider og håper akupunkturen skal fortsette å hjelpe ham! Gi Obelix en laaang kos fra meg!

 9. Håper det går bedre med Obelix men skjønner at det er vanskelige tider dere går i møte. Trøsteklem.

 10. Huff dette var trist å lese Beate. Håper det snur og at formen bedrer seg.

 11. Skulle innom siden din for å ønske godt nytt år. Trist å lese om Obelix, håper det bedrer seg. klem

 12. Det finnes ingen ord til å beskrive dette….jeg vet så inderlig godt hvor vondt det er …..men det finnes ikke noe værre enn å se en hund ha det vondt! Spesielt også om man vet det ikke er noe som kan bli bedre….. STOR KLEM!!! Tårene renner!!

 13. Anne F

  Stoor klem, ikke noe artig dette…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s