12/2-10 Trening Kløfta + besøk Rakkestad

Jeg har alltid trodd på det å trene på forskjellige steder og på forskjellige typer hindre for å vise for hunden at alle hjul er ikke like, alle pølser er ikke like, felthindrene er ikke like osv. Selv om hindrene ser forskjellig ut, så skal de tas på samme måte. Så derfor tok jeg

kontakt med Stine Henriksen for å høre om det var mulig å gjestetrene en dag med Stovner hundeklubb, i deres treningshall på Kløfta. Ikke nok med at jeg fikk ja på det, Stine hadde også mulighet til å trene på dagtid 🙂 Vi avtalte fredag 12. februar. 

I og med at jeg ikke er så kjent på Kløfta/Ullensaker avtalte jeg å møte Stine ved Ulllensaker kirke ca. kl. 10.30. Vel fremme ved hallen gikk vi en liten tur med Démi og Taco. Begge var løse og det gikk kjempe greit. Taco var en stille og forsiktig herremann og Démi er veldig glad i sheltier 🙂 Så var det tid for trening. Ikke bare var hallen kjempe stor og flott, det var også varme der 😀 +7,2 grader!

Det var ikke snakk om å trene kombinasjoner med utfordrende handling, men kun trene enkelt og morsomt på ukjente hindre, og ikke minst ukjent sted. Démi synes tydeligvis ikke det var noe rart å være der, i hvert fall ikke når vi begynte å bygge 🙂 Vi satte opp en U med hjul – slalåm – hopp – hopp – hopp – hopp – pølse.  De hindrene som var annerledes her i forhold til våre og Rykkinn sine var; hjulet var oransj (gått på hjul som deler seg og svart eller hvitt), slalåm med hvitepinner (gått på gulepinner) og pølse med stoffduk (gått på seilaktig duk, og plastduk). Startet sammen med Démi første runde og hun gikk hele runden uten feil 🙂 Men konklusjonen ble som følger; nytt hjul – ingen reaksjon, hvite pinner UTEN bøyle – supert!, pølse med stoffduk – nølte litt, men tok den 🙂 Kjempe fornøyd med alt sammen! Fikk Stine til å pipe med ballen til Démi etter pølsa og kjørte noen repetisjoner der med 2-3 hopp og så pølse, og 2-3 hopp, pølse, hopp = ingen reaksjon på pølsa fra andre gang. Flinke Démi :D!

Det var utrolig gøy å se hvor  ivrig Taco var på en så enkel kombinasjon -løpe fort er gøy, hilsen Taco 🙂 Og fy søren for en avstandshandling Stine kan gjøre – I am impressed!

Kjørte noen flere repetisjoner på samme kombinasjon hvor jeg varierte med hvor jeg var og med høyre- og venstreføring. Klarte å dra Démi ut av slalåmen et par ganger når jeg gjorde fartsendringer mens hun var i slalåmen, må trenes mer på. Trente også på å krysse bak og Démi fortsatt fint frem. Testet også ut «Yes»-kommandoen min og den fungerte bra, men jeg må passe på timingen for en gang rev Démi det ene hoppehindre.

Vi satte stigen etter pølsa for å trene fart på stigen, det ble en skikkelig fremadsending. Démi nølte bitte litt på oppgangen av stigen, men fullførte fint hele og utførte feltet veldig bra. Andre gang og resterende repetisjoner – ingen nøling, gikk bra både med høyre- og venstreføring 🙂 Mønet sto inntil veggen og jeg kunne ikke dy meg, måtte jo prøve det også – er jo et annet underlag på felthinderne enn de vi har. Démi var superflink og gjorde jobben sin!

Konklusjon: kjempe nyttig å trene andre steder OG Démi var kjempe flink, litt nøling men ingen vegringer 😀 ! Flinke Démi! Og Stine, tusen takk for at jeg fikk komme å trene sammen med deg.

Jeg har også vært i kontakt med et par andre klubber medtanke på det å gjestetrene en gang og det er kjempe hyggelig at klubbene stiller seg positive til det – tusen takk!

På kvelden fikk jeg besøk av Gro og Kari. De hadde spurt meg tidligere i uken om de kunne komme å trene litt i drivhuset, og det kunne de 🙂 Dessverre så var det veldig kaldt, men etter å ha slåss litt med døra inn til drivhuset og helt på en del spylevæske på skinna til døra kom vi oss inn. Både Timo og Izzy imponerte stort med masse fart og glede! Gro hadde også en veldig bra sideavstand til Izzy på stigen! Timo er utrolig ivrig og det kommer til å bli så spennende å følge Kari og Timo videre!! Tusen takk for kjempe hyggelig besøk, og velkommen tilbake 😀

7 kommentarer

Filed under Agility trening, Diverse

7 responses to “12/2-10 Trening Kløfta + besøk Rakkestad

 1. 12 smilende fjes i samme blogginnlegg 😛 Ikke til å misforstå at du er fornøyd, og at Démi er flink, og igjen er jeg overbevist om at DU har vært flink under opplæringen av Démi 😀

 2. Stine er kanon koselig, så hyggelig av henne å gjestetrene med deg , misunnerlig:)
  Kjempe luksus å kunne reise rundt å gjestetrene:)
  Enig med Solveig, du har vært flink til å grunntrene Demi:))

 3. Hei Beate!
  Tok en titt innom siden din og ser at du er på god vei mot mål ( konkurranse) med søte Demi 🙂

  Moro at utviklingen er så bra, og at du føler at Demi fungerer så bra.

  Enig i at det er supert å få trent på forskjellige steder, med ulikt miljø, – og ulike hinder enn det vi trener til daglig . Mange flere burde gjort akkurat dette før de entrer konkurranseringen med sine hunder.

  Mange klubber er positive når vi spør om å få gjeste, – og du som er rundt og holder kurs , har vel også muligheter til å få trent litt i pausene på kurs 🙂
  Og – snart er sommersesongen her, —
  og jeg benyttet selv hele sommersesongen i fjor til å være tilstede på stevner for å trene på å være i ro ved ringen . og til å trene på de hinder som var tilgjengelig på treningsbane utenfor ringen.
  Veldig nyttig for meg og Scott !!
  I år er målet å gå noen prøveløp, for å få trene på å gå konkurransebaner 🙂

  Sees snart som utøvere i ringen tenker jeg :-))

  Fortsatt lykke til , – og velkommen på trening her hos meg til våren, –
  eller i Askim !!

  Klem fra Anniken ( J )

 4. Kari

  Tusen takk for en fantastisk kveld som jeg smiler av ennå!!! 🙂 Det ble kort men fantastisk godt!!
  ( hmmm….den hørtes kanskje litt tvilsom ut…) Ingen tvil om at vi kommer igjen!!

 5. Ser at du gjestetrener, veldig viktig. Skal selv prøve på det. Hvor ble invitasjonen min av når det gjaldt trening i rakkestad på fredag, bare lurer 😉

 6. Takk for fin trening! Hvem kunne vel vite at 1 minus her kunne bli til 14 i Rakkestad!!!!! Neste gang tror jeg vi tar inn på «villa Rakkis»!

 7. LeneogLeo

  Ja er ikke hallen fin? 🙂 Veldig sunt å gjeste-trene for våre unge hunder. Dere kommer til å bli farlige dere 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s