14/4-10 Hjemmetrening og joggetur?

Om det kan kalles en joggetur vet nå ikke jeg, men sliten var jeg og kondis har jeg ikke. Men et sted må jeg jo starte

for å få bedre kondis……. Jeg har funnet en bitte liten runde som jeg skal starte med. Når jeg klarer å jogge hele runden to ganger, da kan jeg prøve meg ute i de store skoger 🙂 I går var første «joggetur» på årevis. Først ut var Démi. Første stykke gikk jeg vanlig så Démi fikk gjort sitt, så gikk jeg raskt tempo så jeg ble varm, så jogget jeg litt, gikk litt, jogget litt og så gikk ned raskt for så å avslutte med normal gange. Démi synes dette var fryktelig rart, og hadde veldig fokus på meg, skjønte at noe rart skulle skje. Når jeg jogget løp hun ved siden av meg eller bak meg, det må jeg gjøre noe med. Vil gjerne ha henne ved siden eller foran. Så var det hjem og skifte hund til Fame, og kjøre samme runde der. Fame var en drøm å jogge med, for det første holdt hun seg langt foran meg (stram joggeline) og synes tydelig det var supergøy når jeg økte farten 🙂 Begge joggestrekkene ble forlenget da Fame var fin drahjelp for meg, hihihihihihihihi.

Kjørte tilsvarende runde i dag og Fame var like flink som i går, Démi har ikke helt skjønt hvor hun skal løpe, men med litt oppmuntring gikk det mye bedre 🙂 «Dessverre» var det en del folk ute i dag og Fame og jeg havnet nesten midt i en flokk med barnehagebarn. Fame er litt engstelig for små barn, i hvert fall når det er mange av dem, og hvor ble barnehagetantene av spør jeg?! 3-4 unger løp etter Fame og jeg prøvde å fortelle dem at Fame var redd, men det gikk ikke inn. De fortsatte å løpe etter oss. Tilslutt måtte jeg fysisk stoppe førstemann med hånden og fortelle at dette ikke var lurt. Jeg bestemt meg for å fortsette å jogge for da hang de ikke med, men de fortsatte å løpe etter. Samtidig hørte jeg en unge løpe tilbake til tantene og rope «Hunden er redd for barn, hunden er redd for barn….» så det gikk i hvert fall inn hos en unge.

Det ble også tid til litt agilitytrening idag og det ble 3 korte økter som følgende;

 • Rundt
 • Starttrening
 • Vippe

 

Rundt – gikk et par steg tilbake her da det er lenge siden vi har trent rundt. Sto ganske nærme hinderet og sa «rundt», både fra høyre- og venstre side. Démi var kjempe flink 🙂 Jeg kunne også øke avstanden til hinderet. Jeg husket til og med å ta henne i mot både som etter en u-sving og som etter frontcross, ikke dårlig 🙂

Starttrening – I og med at jeg kun foreløpig får trent på plattingen og det ikke er mer en 6,5 meter, ble det kun starttrening med å gå ifra, jeg startet ikke sammen med henne. Jeg varierte mellom og gå ifra, løfte armen UTEN og gi startkommando, kontra det å gå ifra, løfte armen OG SI startkommandoen. Démi var kjempe flink, tjuvstartet ikke en eneste gang! Jeg varierte også min posisjon ved første hinder, rett etter hindret, et stykke etter hinderet. Jeg husket til og med å stå helt i ro når jeg ga start kommando – YEESSS!!

Vippe – har variert litt på treningen de siste gangene, og i dag ønsket jeg å teste hvordan Démi tok vippa selvstendig. Har ikke fått trent så mye som ønsket på vippa og det er å gå litt for tidlig videre, men jeg måtte teste det ut da vi skal debutere i agility (gikk kun hoppløp i Tønsberg) i Drammen neste helg. Første to vippepasseringene sto Kjetil bak og holdt vippa igjen med foten, og senket den fort når Démi kom til enden, det gikk veldig bra. Så var det tid for selvstendig vippepassering og det gikk ganske bra. Démi var på nedfeltet før hun senket farten, men hun løp ikke helt til enden. MEN hun var ikke redd i det hele tatt, og  det ble flere repetisjoner på selvstendig vippe og alle gikk bra. Det var veldig bra de gangene jeg ga full gass også, da hadde Démi bedre fart og kom lengre frem på vippa. Er begrenset hvor mye gass jeg klarer å gi på 6,5 meter så det blir spennende å se på neste vippetrening på større treningsplass.

5 kommentarer

Filed under Agility trening, Annen trening

5 responses to “14/4-10 Hjemmetrening og joggetur?

 1. Gro

  Helt riktig det Beate: Ett sted skal man begynne! Flink er du som har begynt, pass bare på knærne dine………. Gleder meg til vi skal trene sammen igjen¨………….

 2. Det er skremmende hvor uheldige situasjoner som kan oppstå når voksnes nærvær mangler…

  Flinke deg som jogger!

 3. Barn uten barnehagetanter er det altfor mange av 😉 Blir mer og mer imponert av å lese bloggen din – nå også jogging!!! Vippetreningen ser virkelig ut til å gå fremover!!!

 4. Jeg bøyer meg i støvet….så flink du er? Var det sånn at du skulle til Drammen?

 5. Lise Hansen

  Så flink du er, smart å jogge litt for få mere kondis.
  Gleder meg til Drammen, starter bare på Lørdagen med Timmy. Det er vel nok tenker jeg.
  Vi ses neste helg, lykke til med treningen, leser du har mye fremgang:)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s