2/6-10 Trening Askim

Da var dagen kommet hvor Démi og jeg skulle på vår første utetrening i Askim for i år 🙂

Først en liten korrigering fra Oslo hundeshow. Har nå sett andre sine åpne løp fra fredagen så nå husker jeg hva som skjedde 🙂 Hoppløpet disket jeg på en VELDIG dårlig Jaakotus. Den må trenes mer på, sitter ikke i ryggmargen. Åpen agility disket vi ikke, men vi fik 15 feil (stige/møne felt + vegring). Over til Askim.

Det var mange på treningen, både kjente og ukjente, så det blir litt rar oppramsing av hvem som var tilstede 🙂 Tilstede: Per m/Nokia, niesen til Per m/blue merle sheltie, Yvonn m/Fancy og Bella, Lise m/Timmy og  X, Line m/Zigzag, Anniken m/Scott, Marianne m/Gorm, Lisbeth m/Wheaten terrier, Magnhild m/dalmatiner, en beagle, en pincher – håper ikke jeg har glemt noen – også Démi og meg 🙂

Jeg var på gruppe med Yvonn, Marianne, Anniken, Magnhild og Lisbeth. Første kombinasjonen vi skulle gå så slik ut;

Jeg har satt igjen Démi så mange ganger på starten i konkurranser nå, så jeg ville første trene noen starter. Démi synes det var kjedelig så når jeg brukte for lang tid på å komme tilbake til henne, så satte hun seg 🙂 Repeterte et par ganger til før vi fortsatte . Gikk så over til stigefeltet med target, og Yvonn hadde ballen. Gikk egentlig ganske bra 🙂 Skulle så ta med slalåmen for å få fart mot stigen, men på vei bort til slalåmen tok Démi med seg hoppehinder og oxer (hinder 6 var oxer) før slalåmen 🙂 Apropo oxer, jeg ble overrasket når jeg leste i agilityreglementet at man ikke skulle bruke oxer i klasse 1 hopp og klasse 1 agility, det visste jeg ikke. Tilbake til kombinasjonen. Tok noen fine stigefelt passeringer hvor Yvonn også fikk sett «nikke» til Démi 😀 Den kommer nok ikke i konkurranser enda, men etterhvert 🙂 Startet så på røret og tok resten av kombinasjon (eller rettere sagt til nr. 15) og den fungerte egentlig kjempe bra, men fy søren for en fart hun har begynt å få på trening! Her er det skjerpings og full fokus på treningen ellers så henger jeg ikke med.! Flinke Démi! 😀 Vippen stod for seg selv, tok noen repetisjoner på den med høyre- og venstreføring samt rygging!

Over til neste kombinasjon og det var en klasse 3 bane. Den så slik ut;

Jeg hadde bestemt meg for å ta den i 4 deler, hvis jeg kom så langt. Startet med 7-10 hvorpå jeg skulle teste å krysse bak slalåmen. Jeg slet faktisk med 7-9 først for Démi hadde så jæv… lange steg og var på vei mot møne. Plasserte meg så riktig og alt gikk så meget bedre. Krysse bak slalåmen fikk vi også til på 2. og 3. forsøk. Tok så 7-12. Så var det over til starten, og planen var å ta 1-4 og deretter 1-6.  Jeg skulle ikke feige ut å sperre feil rørinngang, men heller trekke henne til meg, gikk på 1. forsøk! Dette var flaks tenkte jeg og prøvde igjen, og da gikk det galt, men jeg sto et helt annet sted…… Plassert meg igjen korrekt og det gikk så meget bedre 🙂 Er kjempe fornøyd med hvor bra Jaakotus fungerte på hinder 5 (flere ganger på rad 🙂 ), men hinderdiskrimineringen etterpå var alt for vanskelig for oss. Har aldri trent på det, men jeg måtte jo prøve. Fikk det til med å virkelig «putte» Démi på møne, men det blir feigt!! Flyttet derfor hinderdiskriminering litt lengre opp på treningslisten min 🙂 Skal snakke litt med Jaako og Janita om det på fredag, når vi er på kurs! Har sett video av de trene hinderdiskriminering, blir spennende å høre deres oppskrift! Avsluttet kombinasjonen med 16-18.

Er strålende fornøyd med Démi idag, det er ikke mange ganger vi har vært i Askim og trent og nå var det to valpekurs på gressletta, samt et par ekvipasjer som trente lydighet langs ved banen – Démi brydde seg ingenting 😀 ! Det var også noen nye hindre som så annerledes ut, hjulet, pølsa, samt en slalåm med blanding av røde og blå pinner (ikke annenhver) – ingen reaksjon fra Démi, hun bare kjørte på! Brydde seg heller ikke om at det var ukjente og kjente hunder på den andre kombinasjonen når vi gikk – Démi ruler!! 😀

1 kommentar

Filed under Agility trening

One response to “2/6-10 Trening Askim

  1. Å det er herlig å ha hunder som fokuserer på å jobbe 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s