4/6-10 Kurs med Jaako og Janita

Endelig var det tid for kurs med Jaako og Janita! Jeg hadde gledet meg lenge og var veldig spent på hvordan dette skulle gå.

I og med at Kjetil skulle på VM uttak dagen etter så hadde vi fått endret det slik at begge treningsøktene var på fredagen. Torsdag kveld fikk vi tilsendte banetegningene vi skulle gå og jeg var kjempe spent! Jeg visste at det kom til å være mange hinderpasseringer og det var det, 37 på den ene og 38 på den andre. Det sto også i mailen at vi skulle forsøke og memorere dem så jeg startet med frisk mot på nr. 1 på Janita sin tegning da vi skulle starte hos henne. Jeg fikk raskt «litt» hakeslepp, HER var det mye rundt og hente hindre fra baksiden – og «rundt» er jo ikke akkurat Démi sin sterke side…….. Bestemte meg heller for å bruke ekstra tid på selve briefingen morgenen etter isteden, hadde ikke sjans til å huske det. Vi skulle jo uansett briefe på egenhånd før vi skulle starte kl. 10.

Her er banetegning, Démi og jeg fikk trent på 1-25 – delt opp selvfølgelig 🙂 ;

Vi (Kjetil, Victor og jeg + fire hunder) reiste fra Rakkestad litt før kl. 7.30 og vi slapp heldigvis kø og var oppe hos Jan Egil og Jenni i Odalen like over kl. 09.00, i god tid før briefing. Jeg skulle være på gruppe med Kjetil m/Fame, Lise m/Timmy og Simon m/Leia på begge kombinasjoner. Etter å ha luftet hundene og fått rigget til bur og stol var det klart for egen briefingen. Lise og jeg gikk litt sammen og jeg fant vel mine «vante» løsninger. Kl. 10.00 kom Janita og det var tid for felles briefing. Vi skulle vise hva vi vi hadde tenkt og jeg fikk følgende tilbakemelding «That’s the safe way» 🙂 Janita hadde 7 forskjellige løsninger på hinder 3-5 og jeg fant en og var fornøyd med det. Prøvde meg på et par løsninger, men fikk tilbakemelding på at jeg ville «loose time» Så viste Janita hvilken løsning hun mente var best og hjelpes – der skulle man ha kontroll på armer og ben, og det skulle gå fort. Trakk pusten og tenkte okay, nå er vi på kurs for å lære, vi prøver. Vi jobbet oss gjennom hinder 1-27 briefing-messig og det var MYE å huske! 

Démi og jeg startet på hinder 1-3 og 1-2 gikk bra. Handlingen på hinder 3 hadde jeg jo gjort på Agility power weekend kurset så når Janita viste meg hva jeg skulle gjøre, husket jeg det. En ting som Janita sa som jeg ikke hadde hørt før. Slalåmen var litt sånn felle hvis man fikk stor sving etter 3 og det Janita gjorde da var at hun tenkte hvordan ville hun handle HVIS slalåmen var 4? Hun fant ut det også sa hun at hun kunne da gjøre alt annet en akkurat det mellom 3 og 4 – utrolig lurt! Jeg skal ikke gå igjennom pr hinder for da må jeg skrive side opp og side ned, men det var utrolig morsomt å gå og Démi får til utrolig mye jeg ikke trodde bare jeg viser henne veien 😀 Vi fikk til både blindcross, snutebytte, halvjakko,  jaakotuss, germanese og noen andre utrolig fancy greier som jeg ikke aner navnet på. Og det at jeg kan sende Démi frem til inngangen av nr. 8 og selv være på baksiden, trodde jeg aldri skulle gå. Å ja, «rundt» fungerer mye bedre når jeg viser med samme arm og fot, hihihihihihi…… Og jeg må jo si at jeg var VELDIG stolt når Janita roper etter meg på siste runde «That was Finnish handling» 😀 😀 Vi kan, vi kan, vi kan – bare jeg holder styr på kroppen, hihihihihihihi.

Så hadde vi tre timers pause før vi skulle inn igjen. Det gikk med til lufting av hunder, spise lunsj og kake (kjempe god kake Liv 🙂 ), se på de andre og studere neste banetegning 🙂 Vi gikk 1-24, delt opp selvfølgelig.

Kl. 15.00 var vi i gang igjen. Det var andre finurligheter i Jaako sin bane og fordi vi hadde jukset litt med å sett på forrige gruppe, gikk vi raskere igjennom banen på felles briefingen 🙂 Jeg slet litt på hinder 3 på denne banen hvor jeg skulle ta en Jaakotus, for Jaako gjør det annerledes enn Janita gjør det! Og også annerledes en Jenni har lært meg. Men i følge Jaako så fikk jeg det bra til første forsøk, men så begynte jeg å rote 🙂 Jenni synes jeg hadde et annet forsøk som var fint, hihihihihihihi… Ene gangen klarte jeg til og med å sende med «feil» arm (i følge Janita’s måte) og snu meg feil vei, men morro hadde vi det 😀 Fant ut at det fikk bli hjemmelekse, skal jeg «herme» etter Jaako eller Janita eller Jenni……… Det må testes. Jobbet så litt med «brems – marker» og det funket utrolig bra på Démi. Jaako skulle vise meg med hånden og vips så var Démi borte hos han 🙂 Fikk også overraskende nok til en turn-away på 19-20 – flinke Démi. Vi fikk til både jaakotuss, delvis V-set, «brems-marker» (husker ikke hva det het 🙂 ) lapturn og turn-away. Følte Jaako var litt oppgitt over meg til tider, men i følge Jan Egil så betyr «mm» (eller noe sånt) at det var bra. Vi lever i troen, hihihihihihi.

TRE TING SOM JEG MÅ HUSKE PÅ VIDERE – HILSEN BÅDE JANITA OG JAAKO!!!

 1. Stol på Démi
 2. Ikke vent på henne, handl linja videre
 3. «Send/marker og stikk»

Jeg noterte alt på banetegningene, men dessverre så filmet vi ikke hverandre hele tiden Kjetil og jeg, da vi var så opptatt med å se på, og kanskje skravle litt 😀 Litt ble likevel filmet og her er en noe redigert versjon 🙂

Et utrolig bra kurs, Janita og Jaako er utrolig dyktige! Og jeg er super glad for at jeg tok Agility Power Weekend kurset i forkant, det gjorde det noe lettere, takk for tipset Yvonn!

Takkelisten går denne gangen til Simon som var så snill å ta med seg Victor til campingplassen når det var pause for oss! Veldig glad for at både Dorte og Simon, og Bodil hadde med sine Mathias’er (henholdsvis 8 og 10 år) så Victor hadde det kjempe gøy på trampolina med de når de ikke var på campingplassen.

6 kommentarer

Filed under Agility kurs

6 responses to “4/6-10 Kurs med Jaako og Janita

 1. Dette så bare utrolig gøy ut 😀
  Du får kjempefine svinger på Dèmi 😉

 2. Ja, de er flinke instruktører og man forstår godt hvorfor de gjør det så bra 🙂

 3. Her var det vanskelig å henge med – både vanskelig å huske banene og å skjønne hvor på banene video’n er fra. Jeg tror jeg går for en egen Beate-tuss – så slipper du å velge 😉

 4. Aileen

  Du gjorde det kjempebra med Demi:) Gøy å se på videoen når jeg har gått deler av banene selv (selv om jeg ikke kom halvparten så langt som dere, hi, hi, hi)

 5. Gro

  Fyttirakker`n så flinke dere er!!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s