Uke 30 – Felttrening og trening Askim

Etter Midnattsolhoppet var det klart at vi trengte å trene felt. Démi er altfor avhengig av at jeg gjør en spesiell ting…………….

……… og den ene måten å gå på klarer jeg ikke å gjøre hvert løp, i hvert fall ikke i «kampens hete». Det er jo ikke mer enn ca. 8 uker siden jeg begynte å legge på kommando på oppgaven til Démi så jeg kan jo ikke forvente underverker på så kort tid. Og jeg har nok vært litt for «dum snill» og belønnet selv om det ikke var helt 100%, men bare 80%. Ikke lett for Démi å skjønne hvordan jeg vil ha det da…….. Og nå som farten hennes øker og øker så hender det stadig vekk at jeg er et stykke bak og da må Démi likevel gjøre jobben. Her må mengdetrening til!! Som jeg skrev i forrige innlegg – I HAVE A MISSION !!!!

Her er kort fortalt hvordan uken har vært siden vi kom hjem fra Tromsø;

MANDAG: hviledag

TIRSDAG: Trente møne (med target) og vippe. Det gikk et lys opp for meg, jeg belønnet jo på feilmåte! Er det mulig??!!! Det var jo ikke sånn jeg skulle gjøre!!! Snakk om å være fjern! Jeg FØLTE bokstavelig talt den store lyspæren stå å blinke over hodet mitt. Jeg har jo kastet ballen etter klikket/»Bra»-et, men selvfølgelig skal jo ballen komme til Démi der hun gjør jobben sin, hun skal jo ikke belønnes med å løpe videre….. Jeg ble stadig flinkere til å belønne og Démi var flink til å gjøre jobben sin, selv om hun ble litt overrasket over ballen sin posisjon første gangen 🙂 Lekte masse med henne, mellom hver passering.

ONSDAG: Trente kun stigen (med target). Démi klarte 90% riktig og endelig klarte jeg å være «streng» og ikke belønne en nesten riktig passering 🙂 OG jeg belønne «riktig» 🙂

TORSDAG: Trente stige og møne (med target). 90% riktig på stigen og 100% riktig på møne.

FREDAG:  Trente stige og møne (begge med target). 100% riktig på møne og stige, jeg prøvde til og med et foranbytte mens Démi var på feltet 🙂

LØRDAG: Trente stige og møne (begge med target). 100 % riktig på begge.

SØNDAG – TRENING I ASKIM: Yvonn og jeg dro til Askim for å trene. Jeg tenkte jeg skulle teste ut hvordan Démi tok feltene med god fart i forkant og med meg hengende bak. Hjemme i hagen er det begrenset hvor mye hinder jeg kan ha foran. Satte opp et rett rør i forkant av stigen, så jeg virkelig skulle få teste hvordan treningen fungerer så langt. Satte opp denne kombinasjonen som jeg har stjålet fra Solveig sin hjemmeside + la som sagt til rett rør foran stigen;

Og tro det eller ei, jeg hadde en AGENDA 😀 – DET er lenge siden 🙂

  • Feltrening – med fart (jeg på slep 🙂 )
  • Slalåm – med fart + slalåminnganger
  • Serpentiner
  • Tre mellom

Og her er hvordan den treningen gikk

 Felttrening – med fart (jeg på slep :-)) det gikk bra. Jeg testet ut både å være foran Démi og å henge etter – Démi gjorde jobben sin 🙂 Dette er selvfølgelig med target enda.

Slalåminnganger: trente på to slalåminnganger (4 – slalåm, 8 – slalåm) og det gikk fint begge ganger, og Démi har grei fart i slalåmen, men vi har mer å hente der.

Serpentiner; dette føler jeg går veldig bra så lenge jeg timer riktig 🙂

Tre mellom: dette må vi helt klart trene mer på, har nesten ikke trent på det i hele tatt. Démi er ikke problemet her, men jeg og min plassering OG timing.

KONKLUSJON; jeg må først og fremst si at jeg VET at denne feltutfordringen tar tid å løse, men hvis jeg ikke tar noen tester innimellom, så vet jeg jo ikke om jeg jobber på riktig måte eller ikke. Testen på søndag viste at jeg jobber riktig og at vi har tatt et bitte bitte lite steg i riktig retning, men det er LAAANGT igjen.

4 kommentarer

Filed under Agility

4 responses to “Uke 30 – Felttrening og trening Askim

  1. Kjenner til den der følelsen med blinkende lyspære ;))

  2. For en treningsuke!!! Dette MÅ jo bare bli bra 🙂

  3. Ting tar tid og vi har jo masse av tid og nok å trene på:)) ellers hadde vi hatt det kjedelig på treningene.

  4. Det er bra at du har hatt noe å gjøre i uka, som f.eks å trene, dette høres veldig bra ut Beate:-)

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s