Agility VM 2010 – Rieden, Tyskland

Min 5. tur til agility VM ble dette. Har nå vært med som supporter både i Sveits, Norge, Finland, Østerrike og nå Tyskland. Det er like morsomt hver gang 🙂

Var litt skeptisk til turen ned medtanke på ryggen min og så mange timer i buss, men det gikk overraskende bra.

Torsdag 30/9; var det tid for trening, og Norge hadde ikke så tidlig trening så det ble en rolig morgen 🙂 Jeg var veldig spent på underlaget i ridehallen og det fikk jeg jo kjent på da vi ble spurt av landslagledelsen om vi kunne være banebyggere under treningen 🙂 Etter å ha sett de fleste ekvipasjene trene må jeg si at underlaget virket kjempe bra! Dette skulle bli spennende!

Fredag 1/10; Så var det tid for konkurranse og først ut var lag stor.  Det virket som en krevende bane da det ble mye disk. På det norske laget gikk Geir m/Bårdie – feilfritt, Titti m/Juju – feilfritt og Anja m/Dean som dessvere fikk en disk. Dean var kjempe høy på startstreken! Etter hoppløpet lå Norge på en 15. plass.

Så var det tid for hopplagløpet til mellom klassen og det virket som en knall artig bane!! Norge var lag nr. 5 og laget besto av Morten m/Quick – feilfritt, Inger m/Tulla – feilfritt og Kjetil m/Cesar – feilfritt 🙂 De lå på en 6. plass etter hoppløpet!!

Small laget var neste og også en artig bane. Norge var lag nr. 1 og laget besto av Stine m/Taco – feilfritt, Hilde m/Vaya – feilfritt og Anette m/Mira – 5,30 i feil. De lå på 16. plass etter hoppløpet.

Så var det finale for lag stor og Norge gjorde en kjempe innsats igjen, Geir m/Bårdie – feilfritt, Titti m/Juju – feilfritt og Anja m/Dean dessverre en disk, men likevel et veldig bra løp. For første gang hadde jeg ikke med meg videokamera, så nå fikk jeg virkelig SETT agility 🙂

Lørdag; Da var det tid for individuelt hopp, og først ut var liten. Stine m/Taco – disk, Hilde m/Vaya – feilfritt og Anette m/Mira – disk. Hilde lå på 8. plass etter hoppløpet. Så var det mellom. Morten m/Quick – 20 feil, Ingrid m/Tulla – disk og Kjetil m/Cesar – feilfritt. Kjetil lå på 16. plass etter hoppløpet. Så var det stor. Geir m/Bårdie – feilfritt, Anja m/Dean – 5 feil med superbra tid, og Jan Egil m/Cirkus – feilfritt. Etter hoppløpet lå Geir best an på en 42. plass.

Så var det finale for lag mellom, og det var kjempe spennende for alle tre var feilfrie etter første runde. Dessverre så disket både Morten m/Quick og Ingrid m/Tulla. Er kjempe stolt av Kjetil som klarte å holde fokus som sistemann på laget og å gå et veldig bra løp, med kun 5 feil – et riv. Alle feltene satt og det var supert medtanke på finaleløpet individuelt – agility. Tilslutt var det lille laget og de hadde kun 5,3 feil inn i finalen og hadde også gode muligheter. Alle tre gikk feilfritt og laget endte på en super 5. plass 🙂

Søndag; Tid for individuelle finaler 😀 ! Små var først ut, og det var ekstra spennende medtanke på hvor godt an Hilde lå. Først av våre var Stine m/Taco og hun disket dessverre. Anette m/Mira gikk et sinnsykt bra løp – feilfritt!!! Dette løpet resulterte i at Anette fikk 4. plass (av 73 ekvipasjer!) på agilityløpet separat! 4. beste i verden på agility!!! Synd hun disket i hoppløpet. Så var det Hilde m/Vaya sin tur og hun disket dessverre. Tid for mellom og først ut var Ingrid m/Tulla og hun gikk feilfritt, synd med disk i hoppen. Så var det Morten m/Quick, feilfritt, men han hadde dessverre 20 feil fra første runde. Kjetil lå bra an med 16. plass etter hoppløpet og han ga virkelig ALT! Er lenge siden jeg har sett Cesar gå så fort, både stige og mønefelt gikk bra -YES!, men så skjer det som ikke skal skje, Cesar hopper av vippa = 5 feil, og deretter disk. SÅ synd for nå var det så nærme! Tilslutt var det store og Jan Egil m/Cirkus stilte ikke til start da Cirkus haltet, så vi hadde kun to ekvipasjer. Først ut var Anja og hun gikk nok et bra løp, men fikk dessverre en feltfeil og et riv. Geir m/Bårdie gikk nok et feilfritt løp, men det var dessverre ikke raskt nok til å nå helt opp.

En ting er helt sikkert – agility har forandret seg mye på de fem årene jeg har fulgt VM! Skal man komme med der er det bare å trene og trene! Håper jeg får reist ned å sett på VM i Frankrike i 2011 også 🙂

2 kommentarer

Filed under Agility

2 responses to “Agility VM 2010 – Rieden, Tyskland

  1. Så gøy å lese om VM fra en tilskuer 🙂 Fin oppsummering og kjekt å sitte å mimre 😉

  2. Moro om lese om VM også når man har vært der. Var veldig hyggelig å være på VM med dere 😀 Gleder meg til neste år.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s