Agility NM 2010

Utrolig men sant, Démi og jeg skulle gå lag i NM 2010!

Hadde ikke forventet det når jeg startet å konkurrere med Démi i mars 2010! 🙂

Kjetil, Victor, jeg og hundene dro tidlig avgårde til Lillestrøm fordi vi ville unngå kø inn til hallen. Var MASSE kø i fjor. Heldigvis var det ingen kø 🙂 Jeg gledet meg veldig til å treffe Kjersti Zahl for første gang. En herlig trønder dame med to kromfohrländere. Vi har snakket MASSE på telefon, men aldri truffet hverandre. Hun ønsket å kjøpe valp etter Démi. Hvem er det første menneske som kommer bort til meg på parkeringsplassen? 🙂 Kjersti!! Fikk ikke skravlet så mye da, men vi avtalte og treffes senere. Jørn var allerede på plass ved agilityringen så vi plasserte oss ved siden av han. Démi og jeg hadde ikke noe hastverk da lagkvalifiseringen ikke skulle starte før kl.13, men først var det jo kvalifiseringen til NM individuelt.

Skal ikke referere alle individuelle løpene her, for da kan jeg skrive side opp og side ned, men jeg tar med at Kjetil og Cesar gikk videre til finalen 😀

To timer forsinket var det klart for lagkvalifisering 🙂 Yes! Endelig vår tur 🙂 Det var en kjempe fin bane, men jeg var litt spent på bordet. Démi har tatt bordet to ganger før, men ikke med piping. Bestemte meg for at bordet det kunne hun, og jeg skal ikke gjøre noe stort nummer ut av det. Etter vippa var det et hoppehinder som jeg var litt usikker på hvilken vinge jeg skulle sende Démi rundt. Vingen lengst fra ga helt klart best linje, men følte ikke at handlingen som hørte til satt i ryggmargen så jeg valgte andre veien, dumt valg….. 😦 Først ut på laget var Kjetil og Cesar – feilfritt. Så var det Nina og Mikko – 5 feil. Neste var Bente og Tobias – feilfritt. Så var det Démi og min tur, var ikke nervøs i det hele tatt, bare spent 🙂

Starten gikk knall bra, Démi hadde super fart og flott linje. Over stigen i bra fart, men jeg gjør den tabben at bordet som er hinderet etter stigen får fokus så jeg glemme å gi kommando for felt  😦 Får feltfeil 😦 , men Démi tar bordet og blir stående selv om det piper 🙂 Banen går fint videre, Démi tar mønefeltet og nøler litt før vippa, men en bra vippepassering. Så kom det hinderet hvor jeg velger feil vinge å sende Démi rundt, hvorpå linja mot de to neste hindrene blir helt feil. Første hoppet går greit, men så lander Démi langt forbi muren og i og med at hun har full speed fyker hun videre og satser på lengden før jeg får sukk for meg. Sånn er det å være uoppmerksom handler når man går med en fersk hund – fy meg 😦 ! Noen mente at Démi hadde tatt hinderet hvis det hadde vært et vanlig hopp, men jeg tror ikke det. Jeg ga henne helt feil linje!! Vel, Démi gjorde bare som hun fikk beskjed om – flinke Démi 🙂 Men som sagt, jeg hadde dyktige lagkamerater så det ble 1. plass på Rykk og Napp i kvalifiseringen med bare 5 feil 😀 GO RYKK OG NAPP !

Victor hadde vært utrolig snill en hel dag i hallen, uten kameratene sine, men vi gjorde alt for at han skulle slippe å være med på søndagen også. Vi fikk napp hos en kamerat, Victor kunne sove over der, puh!

Det var veldig mange færre på søndagen som skulle delta da det kun var 10 små hunder, 12 mellom hunder og 15 store hunder, så det ble ikke mye venting. Det var utrolig morsomt å se på finalene da jeg enten kjenner eller vet hvem de fleste er. Kjetil fikk feil i hoppløpet, men var fortsatt med på en 6. plass.

Så var det lagfinale. Lagene tok med seg resultatene fra kvalifiseringsrunden og skulle starte deretter, dårligste lag først. Det betydde at vi startet sist av de tre lagene som hadde kvalifisert seg til finalen. Da det var Rykk og Napp sin tur, ledet Bergens laget med 22 feilpoeing. Vi hadde 5 feil med oss inn, så dette ble spennende. Først ut var Kjetil og Cesar. De fikk feltfeil på stigen, og laget vårt sto nå på 10 feil totalt. Nina og Mikko var neste ekvipasje ut. De fikk vegring og feltfeil på vippa, laget sto nå med 20 feil. Siste ekvipasje før meg var Bente og Tobias. De fikk feltfeil både på møne og stigen og laget sto nå med 30 feil. I og med at Bergen ledet med 22 feilpoeng, måtte jeg gå feilfritt for at vi skulle vinne. Dette ble annonsert over speakeren og det beste av alt, jeg fantes ikke nervøs!! YESS 😀 😀 Det var det jeg hadde «krevd» av meg selv mentalt i forkant av NM 🙂

Banen var ganske åpen så det ble mye fart så det var bare å løpe. Starten gikk også i dag super, men nok en gang feilbedømmer jeg 😦 Démi løper over møne og kommer som en kule etter meg og er ved min side og forbi før jeg får blunket. Hun tar hoppehindre etter møne og fyker til neste hinder, bare så synd at hun skulle i røret 😦 En blemme fra meg, jeg mitt mehe, blir tatt på senga av en virvelvind av en Démi og sier hverken «Gjennom» eller presser på linja hennes, og hva gjør Démi? Fortsetter på linja jeg viser i en super fremadsending, for jeg sender henne jo frem med armen – duste handler 😦 Får ta med at Démi ikke fikk feltfeil, men møne var ikke bra.

Må ikke glemme at Rykk og Napp fikk sølv 😀 Her er hele gjengen, fra venstre Kjetil m/Cesar, Bente m/Tobias, Nina m/Mikko og jeg m/Démi 🙂

 Å ja, jeg fikk også snakket med Kjersti og Kjetil (begge kromieiere 🙂 ) og sett på både Birch og Angelina, synd jeg ikke tok bilder.

Jeg har lagt ved mine lagløp fra NM nedenfor. Skulle du ønske å se alle på Rykk og Napp sine løp kan du gjøre det her

9 kommentarer

Filed under Agility konkurranser

9 responses to “Agility NM 2010

 1. SMS’n min hadde helt riktig tekst 😀

 2. Gratulerer igjen, gøy med film 🙂

 3. Fikk du ikke bildene jeg sendte til deg?

 4. Gratulerer med fine løp !! Ja vi gleder oss til 2011 🙂

 5. Lykke

  Gratulerer !!!!!

 6. Veldig bra til ett debut år å være ;o) Veldig stolt av deg :o) Gleder meg til fortsettelsen i 2011. Stoooor klem

 7. Kari O

  Gratulerer! og dette er bare begynnelsen! må vel holde av vm helgen snart nå om jeg skal få sett deg gå der!

 8. Gratulerar. Detta är ju bara starten. Detta blir spännande att följa! 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s