1/1-11 Trening Rakkestad

Nytt år og nye muligheter 🙂 Pakket sekken med godbiter, klikker, target og agilitysko – tok sele på Démi og tok bena fatt, bort til drivhuset 🙂

Det er lenge siden sist, men i dag hadde jeg faktisk en agenda i hode før trening, DET er lenge siden 🙂 Dagens agenda var;

  • FELT !
  • Slalåm
  • Handling (variere hva som skjer ved hinder 3. Dette for at Démi må ha et øye på meg, kan ikke bare løpe dit hun løp sist)

Her er hvordan hindrene sto i drivhuset idag 🙂 ;

FELT!! – her var det masse å ta tak i! Benyttet anledningen til å trene på alle tre felthindrene. Først ut var møne hvor jeg kjørte noen repetisjoner med target og klikker. Gikk så der, men det var tydelig at Démi skjønte hva jeg forventet, for når hun ikke fikk noen belønning og prøvde på nytt, var det veldig bra 🙂 Stigen fokuserte jeg kun på nedgangen, også her trengtes det oppfriskning. Vippa gikk veldig bra.

SLALÅM – her er det to ting som må trenes på – fart og innganger. Trente på slalåminngang fra røret under møne og fra hoppehinderne som står til høyre fra slalåmen. Démi tok 3 av 4 innganger, ikke så verst – men vi må opp til 100%! Testet igjen å legge ballen etter slalåmen, men det går ikke – blir for sterkt. Pushet henne både med min egen fart eller stemme, og det er helt klart farten min som trigger henne mest. Neste gang skal jeg teste å legge ballen bak oss før vi starter. Démi søker inngangen kjempebra, men skulle gjerne sett at hun øker farten allerede fra pinne 2 og ikke vente til jeg tar henne igjen. Jobbes mer med!

HANDLING – Her skulle jeg som sagt trene på å variere handling på hinder nr 3 for at Démi skal vende seg til at det er ikke bare å ture frem hver gang, hun må følge med på meg. Men først litt «rundt» trening. Jeg startet med å sende Démi rundt svart nr. 1 fra begge sider.

Så var det tid for svarte nr 1 – 5. Vi fikk det bra til, men det var utrolig hvor nærme slalåmen jeg måtte gå for at Démi ikke skulle ta hvit nr 3! Jeg var veldig bevisst med å holde hendene tett til kroppen, og vi fikk det bra til etter et par repetisjoner 🙂 Så var det tid for de hvite nr, og da å kjøre alle fire variantene. Trente mye på dette med Obelix, men har ikke fått anledning til å trene dette så mye med Démi. Det ble fire forskjellige handlinger; 4a – tidlig «gjennom» kommando, her kom det dårlige «rørsuget» tydelig frem, Démi nølte litt før hun tok et valg. 4b – bremset litt opp samtidig som jeg ga slalåm-kommando og svingte på kroppen, flinke Démi 🙂 4c – her brukte jeg jaakotuss på hinder nr 3, flinke Démi. 4d – her brukte jeg glidende framforbytte, flinke Démi. Når jeg varierte mellom dise fire ble det helt tydelig hvor dårlig timing jeg hadde på 4a og 4b, Démi ble usikker på hva hun skulle, dette må det trenes mer på!

Avsluttet treningen med hvite nr 1, 2, 3, 4a, 4c og 1x 🙂

2 kommentarer

Filed under Agility trening

2 responses to “1/1-11 Trening Rakkestad

  1. SÅ flinke – allerede i gang 🙂 Kan bli mange treninger de neste tre ukene (og de etterfølgende) 😛

  2. And I thought I was the sseinlbe one. Thanks for setting me straight.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s