29. – 30. januar 2011 – Treningshelg Skui-gjengen

Da var det endelig tid for treningshelgen som jeg hadde gledet meg til lenge – med Skui-gjengen 🙂 Og det ble knall morro!!!!

Det var treningshelg både for RT-gjengen og agilitygjengen, men dette blogginnlegget omhandler bare agilitygjengen da jeg ikke var med på RT-gjengen sin trening. Vi var 12 agilityekvipasjer som skulle trene; Catrine m/Litchi, Kjetil m/Fame, Ann-Cathrin m/Chilli, Gro B m/Fenja, Nina m/Mikko, Kari m/Timo, Karine m/Lux, Martine m/Nala, Mona m/Xena, Gro m/Izzy, Solveig m/Winnie og Démi og jeg 🙂

På lørdagen startet vi med denne banen;

Vi startet med å briefe banen (de røde firkantede nr 🙂 ) 1-3- gikk bra, men Démi søkte stigen istedenfor 4. Brukte navn +»bremsearm» for å få endret vinkelen til Démi og da gikk det mye bedre. 4-14 gikk veldig bra, jeg tok et blindbytte mellom 11 og 12 fordi etter pølsa hadde sett på en del av de andre hundene at de ikke så hinder 13, men ble med føreren. Krysset bak 13 og Démi søkte slalåmen super bra. 15 – 21 gikk også bra, krysset bak på 17, og tak Jaakotuss på 19. Flinke Démi 🙂 Terpet litt på 15 – 16 da jeg har lett for å bøye meg, men synes jeg fikk til flere gode passeringer på 14-18. Må huske at jeg presser mer på linja til Démi når jeg krysser bak henne.

Så var det tid for «min» lille kombinasjon inni banen;

Jeg er som sagt veldig «fan» av å stadig variere hvor hunden skal så den lærer å følge med på fører. Hundene er utrolig dyktige til å lære seg hvor de skal, det skal ikke mange repetisjoner til for det, noen ganger bare en……. Jeg er veldig fornøyd med nr. 1 og nr. 4 (samt nr. 4 med 1-2-3x-4-5), men på både nr. 2 og nr. 3 er jeg for sent ut med timingen 😦 Démi gikk riktig på nr. 3, men får for stor sving – andre forsøk var super bra, men skulle vært det på første – skjerpings Beate!!! Nr. 2 feilet Démi da jeg var for treg, prøvde her både bakbytte og sving før svingen, begge fungerte, men jeg må time det bedre så Démi får en «perfekt» linje. Trente tilslutt på feltene som vist på banetegninger øverst, og det gikk veldig bra, føler virkelig at vi er på rett vei. Testet også hvor langt vi er kommet i treningen med sideveis avstand på slalåmen og jeg kan gå ganske langt i fra, men ikke på nedsiden av hinder 15 og 16.

Søndagen var det denne banen som sto på tapeten;

Mener jeg kom meg gjennom banen (svarte runde nr, hinder 16 og 17 byttet vi om) på første forsøk, men det var MYE å jobbe med. Testet ut litt forskjellige måter å handle på når det gjaldt 1-5 og det var flere ting som fungerte, men det beste var nok glidende framforbytte på nr 3. Jobbet også ekstra med  12-14. Prøvde også her litt av hvert, men det beste var nok Jaakotuss, eller var det halvveis jaakotuss :D?? Det fungerte i hvert fall 😀 Neste runde trente jeg på fart mot feltene og jeg fikk hjelp til å se om Démi misset oppfeltet på stigen når jeg bare løp på – det gjorde hun ikke 🙂 Jeg har lettet litt på kravene når det gjelder hva Démi skal gjøre på mønet da hun nå et par ganger bare hopper over hele toppen av mønet og lander på feltet. Vil jo gjøre alt for å unngå skader. Alle feltene fungerte veldig bra i dag, ikke 100% i dag heller, men nå er vi oppe i 90% – flinke Démi 🙂 Var flink og avsluttet med en fartsbane – lilla firkantede nr 🙂

Igjen var det bane inni banen, og jeg valgte ut to varianter vi gikk;

 

Disse er fra et CleanRun blad og jeg skulle handle som forslaget i bladet var. Ville ikke tatt det som første valg, men jeg må jo utfordre meg selv 🙂 Nr. 5 – slet litt med hinder 3, men når jeg gjorde som jeg skal på «rundt»-kommando og timet det riktig gikk det veldig bra 🙂  Nr. 6 var det faktisk samme hinder som utfordret oss, hinder 3.  Jeg måtte holde THR lenge nok slik at Démi tok hindre fra riktig side, når jeg gjorde det gikk det super bra 🙂 Avsluttet igjen med samme fartsbanen som forrige økt.

Vil rette en stor takk til hele agilitygjengen både for all hjelp/kommentarer på banen, samt at dere gjorde det utrolig artig utenfor banen også 🙂 ! Skui-gjengen ruler 😀 !!!

3 kommentarer

Filed under Agility trening

3 responses to “29. – 30. januar 2011 – Treningshelg Skui-gjengen

  1. Så gøy at dere har hatt det så bra 🙂

  2. Takk for kjempekoselig helg og flott samarbeid om baner 🙂 Dere er SÅ flinke!!!

  3. Takk for en super helg med flott opplegg!!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s