Kennelhoste

Kennelhoste ja, en utrolig smittsom sykdom for hundene 😦 Nå har dessverre

to av våre tre hunder fått kennelhoste så Moelven stevne som jeg gledet meg veldig til gikk i vasken…… 😦 Heldigvis er Démi allerede på bedringensvei, men hun skal være i form og ikke minst ha 7 symptomfrie dager før hun kan være sammen med andre hunder igjen.

Jeg har holdt på med agility i 10 år, men aldri sett maken til utbredelse av kennelhosten! Utrolig mange som har måttet melde avbud til Moelv! Men det er jo dessverre med hundesykdommer som med menneskesykdommer at det stadig kommer nye bakterier/ nye virus. Og det verste er at mange som har hunder med symptomer gir blanke i det og likevel går på utstillinger/hundearrangementer, og da fortsetter det å smitte. I tillegg MÅ man jo overholde de 7 symptomfrie dagene før hunden skal treffe andre hunder!!! Blir så forbanna på folk som er så uomtenksomme!! Og har man flere hunder, så gjelder disse «reglene» for den siste hunden som blir frisk, ikke den første…..

Det som er vanskelig er jo at alle kan være smittebærere selv om de ikke viser symptomer! Man har tre alternativer av dette 

 1. De som får kennelhoste, viser symptomer og er smittebærere
 2. De som får kennelhoste, ikke viser symptomer og er smittebærere
 3. De som ikke får kennelhoste, ikke viser symptomer og er smittebærere, eller er de ikke smittebærere??

Dette er ikke hva jeg mener, men det jeg har blitt fortalt.

Det er utrolig flott at vi kan gå på stevner som er innendørs og skulle gjerne hatt flere, men jeg gleder meg likevel til vi kan begynne å trene og konkurrere ute så smitter ikke dette så lett.

Da er det ro på hundene våre fremover, og så må vi se fremover og tenke på videre trening, samt neste agilitystevne som også er innendørs, men nå har jo hundene våre hatt det og da skal de jo bli såkalt immune, men hvem vet……. En ting er i hvert fall sikkert, jeg skal gjøre så hundene får kennelhostevaksinen på høsten, siden det er så delte meninger om den nesedråpevaksinen varer i 6, 8 eller 12 måneder.

Gleder meg til alle hundene er friske igjen 🙂

11 kommentarer

Filed under Diverse

11 responses to “Kennelhoste

 1. Jegt er så enig med deg.
  Vi burde være flinke å «snakke» til folk vi møter på stevner, når vi ser og hører at de har syke hunder. Da kan man jo håpe at folk blir litt mer redd for å få tilsnakk, og holder hundene hjemme.
  Vi var heldig å slapp unna etter Follo, men vi har fått med oss denne ikke ønskede gjesten fra ustilling engang.

 2. Hei Beate først og fremst gratulerer med plass på rekruttprosjektet, der vet jeg du kommer til og trives godt 😉 Så trist at hundene deres har fått kennelhoste, håper folk som vet de har smitte bruker hodet, og at Demi og alle andre blir frisk fort ! Så sees vi til Drammen istede 🙂 !

 3. Tusen takk for hilsen i gjesteboken 🙂 Gratulerer med plass for dere også 🙂
  Jeg har veldig lyst til og dra til Drammen, men er litt usikker på om jeg finner noen overnatting osv. Så har ikke helt bestemt meg enda 🙂 Det var veldig dumt med syke hunder, håper de blir bedre fort.
  Hadde det på to av mine hunder for noen år tilbake og det er ikke noe morsom 😦
  Men vi sees da i hvertall på smalingen i april 🙂 gleder meg alerede 🙂

  Hilsen Elin og Dixi

 4. monica

  Ja uff detta var ju irriterande. Bra att Demi är på bättringsvägen och en lättnad när alla blir friska igen.

 5. God bedring til de firbente! Håper alle blir raskt bra igjen!

 6. Takk og god bedring. Hilsen evig optimist:-) Vi ses i Mjønda’s hallen….

 7. Tilbaketråkk: Föreslår att vi avlyser träning imorgon | RT-gjengens blogg

 8. Mona

  Veldig hyggelig å se dere i Drammen – god bedring – håper dere er raskt tilbake «in business».

 9. Det er kjedelig når hundene blir syke og det er jo dessverre som du sier at det stadig kommer nye bakterier. Derfor kan man aldri være helt trygg. Det beste er jo å unngå steder der det samles mange hunder, men jeg har holdt på med utstilling og agility i mange år og har faktisk aldri hatt kennelhoste på hunden før. Nå går jeg bare og venter på at han skal få det, men han er kanskje en av de som bare sprer smitte, hva vet jeg…Tror vi kan ta noen forhåndsregler også ved å ikke la vannskåler, godbitskåler, leker osv gå på rundgang. Det gjelder jo egentlig oss mennesker også. Vi drikker ikke selv av samme flaske som andre. Bruker man sunn fornuft, så kommer man langt! Har man syk hund, så holder man seg hjemme! Veldig mange er jo ikke så flinke til å holde seg hjemme om de selv er syke, så hvorfor skulle de da være flinkere med hundene sine? Vi må jo ikke bli hysteriske heller, men hensyn bør man kunne ta. Veldig mange lar jo også hundene sine gå løse og hilse på alle de møter…selv om de som har den andre hunden ikke ønsker det. Ikke lett dette! GOD BEDRING til voffsene!! Snart er det vår og sommer!!

 10. God bedring til gjengen 🙂
  Jeg leste en plass at det kan lønne seg med kennelhoste-revaks hver 6. måned …

 11. Lurt å gi kennelhostevaksinen på høsten, det har jeg begynt å gjøre med mine. God bedring til Demi, håper det går fort over.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s