13. – 15. jan 2012 Spesialsøk kurs

Endelig var dagen kommet da Dèmi og jeg skulle på kurs i Spesialsøk 🙂

Kurset var i regi av www.spesialsok.no med Stig Meier Berg som instruktør. Kurset ble holdt på Asker hundesenter. Vi var totalt 8 ekvipasjer på kurset og en observatør. Det var morsomt at det var så mange forskjellige raser i tillegg til Dèmi; portugisisk vannhund, border collie, boxer, flatcoated retriever, labrador (2 stk) og siste husker jeg ikke i farten, tror det var en alaska husky. Sitter ikke med deltakerlisten foran meg.

Kurset startet med teori fredagkveld og det var veldig interessert. Fikk «litt» panikk da vi fikk forklart hvordan vi skulle jobbe med hunden; PÅ bord med folk rundt……………… NEI!! Dèmi synes det å stå på bord med folk rundt er det verste som finnes……  I tillegg skulle det stå en fremmed person på andre siden av «søksbrettet» ! Det var kun en tanke som surret rundt i hodet mitt, fredagskvelden – Skal jeg ringe Kjetil og heller ta med Fame på kurset, eller skal jeg bruke et helt kurs på å trene bord med Dèmi. Et kurs som egentlig skulle være innføring i spesialsøk…………………….. Konkluderte sent på natta at jeg fikk bare hoppe i det med Dèmi, og håpe på at jeg kunne lære noe av de andre ekvipasjene…..

På lørdagen ble vi teamet opp to og to, hvor en skulle trene og den andre skulle være coach. Ylva og jeg kom på team sammen, veldig hyggelig å ha en kjent person på team medtanke på hvordan «pingle» Dèmi kom til å være, og om jeg fikk rett 😦 Det var helt fælt og se hva Dèmi synes om situasjonen; hun skalv, hadde halen mellom bena, og prøvde å stirre meg i senk så jeg skulle hjelpe henne ut av situasjonen. Var egentlig en ganske ubehagelig opplevelse første gangen hun var oppe på bordet for jeg skulle ikke se på Dèmi, ikke si noe, kun holde i båndet og stirre på esken Dèmi skulle snuse på. Jeg gjorde masse feil første gangen, i tillegg til at jeg var kjempe nervøs noe som gjorde det enda verre for Dèmi 😦 Andre forsøk ble ikke så veldig mye bedre, så konklusjonen på første praksisdagen var at Dèmi ble litt tryggere på bordet, men gjorde ingen antydning til å gjøre det hun egentlig skulle, snuse på boksene………….

Søndagen morgen var det på’n igjen og jeg hadde bestemt meg for å starte dagen med null forventning, og bare la Dèmi styre hele greia. Så skjedde det noe veldig overraskende, Dèmi ville opp på bordet, frivillig 🙂 Hun var til og med bortom boksene og snuste litt. Jeg ble så glad at tårene begynte å trille, ja faktisk noen av de andre kursdeltakerne var også ganske blanke i øynene. Dèmi ville fortsatt ikke spise fra «belønningsbrettet», men fikk godbiter fra hånden til Stig. Det var en kjempe forandring fra lørdagen, Dèmi tok et kjempe steg i riktig retning. Jeg var bare SÅ stolt av henne 😀 ! Så var det tid for neste forsøk og da var vi tilbake til utgangspunktet 😦 Ja, ikke helt da, Dèmi gikk frivillig oppå bordet, men that’s it. Vi prøvde til og med en gang at jeg sto bak «søksbrettet» og Ylva sto ved siden av Dèmi, men etter en liten stund snudde Dèmi seg og gikk rolig ned av bordet.

Jeg må si at det har vært det mest slitsomme kurset jeg noen gang har vært på, og da mener jeg mentalt for meg. Så håpefull før hvert forsøk, og sa lei meg hver gang vi mislyktes totalt, bortsett fra den ene gangen hvor vi tok helt av. Jeg må bare poengtere at Dèmi fikk masse skryt/ros/lek etter hver økt, så hun var like fornøyd hver gang. For å ikke snakk om hvor mye jeg måtte jobbe, Dèmi hadde jo mye kortere økter enn de andre, og det var masse lek mellom hvert økt.  Jeg har vært på mange forskjellig kurs med Dèmi, både valpekurs, sporkurs og agilitykurs, men aldri før har jeg opplevd å ikke få til noenting av det som man skulle gjøre på kurset. Må si at jeg er en erfaring rikere, på godt og vondt. Kanskje jeg til og med kan bli en bedre instruktør etter dette……………

Kurset var veldig veldig bra, men hadde jeg visst at jeg skulle ha Dèmi på bord med folk rundt, hadde jeg nok vurdert å melde på Fame isteden, for det som var synd, var at jeg ikke fikk trent noenting på selv spesialsøket…..

Nå høres jeg sikkert veldig pessimistisk ut, men jeg er ikke det, jeg kjøpte til og med at sånt «søkebrett» for å kunne trene hjemme, men det SKAL stå på gulvet 🙂 Vi har ikke gitt opp 😀

Her er et bilde av Dèmi og meg fra kurset, takk til fotograf Ylva;

Tilslutt, tusen takk til Ylva som var coach min, og til alle de andre ekvipasjene som var på kurset – veldig hyggelig å bli kjent med dere, og dere hadde utrolig dyktige hunder 🙂

3 kommentarer

Filed under Kurs

3 responses to “13. – 15. jan 2012 Spesialsøk kurs

  1. Gøy å lese! Skjønner jo at du ble litt skuffet når du ikke fikk trent på det du skulle, men det var helt sikkert nyttig uansett! Og du er ikke akkurat den som gir opp:)

  2. Høres ut som du fikk mye fremgang på bordtrening av dette, men skjønner frustrasjonen din 🙂

  3. Hei Beate,
    Fin blogg du har. Så spennende med spesialsøk. Litt kjedelig å få så lite utbytte av akkurat det man kom dit for, men nå du fikk sikkert med deg noen starttriks 🙂 I oktober flyttet en jack russell valp til oss, og lyst å prøve litt søk med den etterhvert. Prøver å finne et nybegynnerkurs i blodspor, men kan hende vi ender på et spesialsøk-kurs.
    Er nok den som får bli med meg videre på agilityen også, så da håper vi på et kurs med deg etterhvert 🙂

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s