31/3-12 Vårsprætt’n 2012 + litt hjemmetrening

Klar for konkurranse igjen, og nå hadde jeg fått trent litt mer på felt.

Fredag 30/3 var det endelig mulig å trene på treningsbanen vår, ikke slalåm og krappe svinger. Men hva gjør vel det når det er felt Dèmi og jeg trenger å trene på 🙂 Følte dessverre ikke at felttreningen var helt vellykket, men det fikk bare stå til.

Tidlig lørdag morgen kjørte jeg til Hilde Rognlien og parkerte bilen hos henne. Vi kjørte Hilde sin bil, og tok Moss-Horten ferga. Hilde husket veien til Melsom og vi kjørte rett på. Vi var tidlig ute så vi fikk tid til å lufte hunder og rigge oss til med alt pikkpakk. Dessverre så hadde de stengt opp til 2. etasje, så vi fikk ikke sittet på vår «faste» plass, men måtte sitte inne i den kalde hallen. Glad jeg hadde tatt på meg godt med tøy!

Dommer for dagen var Lee Gibson, og første løpet Dèmi og jeg skulle gå var hopp 3. På briefingen følte jeg at banen virket grei, med unntak av et hoppehinder rett etter pølsa som skulle hentes fra baksiden. Vurderte hvilken side av pølsa jeg skulle gå på, enten venstre hvor jeg ville få Dèmi mellom meg og hindre, og dermed stole på en lapturn. Eller satse på en «ut» kommando tidligere hvorpå jeg ville få mulighet til å stikke fra. Endte opp med det siste…. et dårlig valg. I og med at Dèmi gikk ut av slalåmen og hun måtte ta den pånytt, var jeg ikke der jeg skulle når jeg ga «ut»-kommando, i tillegg til at jeg trakk til meg armen – skulle selvfølgelig byttet valg når jeg var på etterskudd…. dårlig handler 😦 Var i hvert fall fornøyd med at jeg disket meg selv når «ut» kommandoen ikke funket.

Så var det agility 3 løpet. Lee Gibson dømte også den. Banen var grei, og jeg var veldig spent på hvordan det skulle gå med felthindrene + en hinderdiskriminering på starten. Starten var hopp – pølse – hopp rett frem og så var det rør under mønet, hvor man skulle ta møne. Dette skulle vi klare bare jeg gjorde jobben og hva skjer – Dèmi ser ikke på røret engang 😀 Flinke Dèmi!!! og Dèmi hadde felt på møne. I og med at Dèmi gikk ut av slalåmen på hoppløpet fulgte jeg ekstra nøye opp nå, men så glapp det like etter. Dèmi tok en kjempe bra fremadsending, men dessverre et hinder for mye. Fortsatte som om ingenting var skjedd, kom til stigen, Dèmi har bra fart i begynnelsen, men på toppen av oppgangen kryper hun sammen og hopper rett ut???!!! Jeg skjønte ingenting, men tenkte bare at den måtte tas pånytt selv om vi hadde disket. Fortet meg å ta den pånytt og heldigvis blåste ikke dommeren i fløyta. Dèmi hadde samme oppførsel på oppgangen nå også, men gikk heldigvis videre og hadde et bra felt! Flinke Dèmi 🙂 Bra vippe! – Flinke Dèmi 🙂 Så gjorde jeg en nybegynner feil, og vi disket igjen, heldigvis på målhindre så det passet fint å gå ut… Ser på videon i etterkant at det ser ut som om Dèmi tror stigeoppgangen er vippa. Det var mange forslag fra de som hadde sett på, fikk sola i øynene, oppgangen var brattere enn vanlig, og det var den. Uansett årsak, sånn skjer, vi får bare stå på videre.

Konklusjon etter Vårsprætt’n;

POSITIVT

 • Ingen tjuvstart
 • Klarte hinderdiskrimineringen
 • Alle feltene var ok
 • Det beste av alt – Dèmi virket fornøyd, lekte med ballen og var kjempe motivert 😀 😀 😀

MÅ FORBEDRES;

 • Mine valg på briefingen
 • Mine valg underveis i løpene
 • Min fart/intensitet – Dèmi går på 70% fart, og det er min skyld 😦
 • Mere momenttrening for å sikre at Dèmi vet hva de forskjellige handlingsvalgene jeg gjør betyr, og jeg blir enda mer bevisst på hva jeg faktisk ønsker å gjøre

For de spesielt interesserte, video av løpene –

Tusen takk til Hilde for en kjempe hyggelig tur 🙂 ! Tusen takk til Hilde, Rune og Unni for filmingen 🙂

Idag mandag 2/4 har vi fått trent litt i hagen. Tre hoppehindre ble benyttet og vi trente på starten på hoppbanen, der vi disket i agilitybanen og «ut»-kommando. Rimelig fornøyd med hva Dèmi gjorde, men jeg ser helt klart at jeg må tilbake å trene mer på det å sette opp en kombinasjon, som jeg endrer hinderrekkefølgen på med jevne mellomrom så Dèmi blir NØDT til å være oppmerksom på meg, og jeg MÅ være konsekvent i handling og timingen min!! Vi kan bedre en vi viste på Vårsprætt’n!! Nå er vi ordentlig i gang med 2012 sesongen, så nå krysser vi fingrene for at både Dèmi og jeg unngår sykdom og skader!

2 kommentarer

Filed under Agility trening

2 responses to “31/3-12 Vårsprætt’n 2012 + litt hjemmetrening

 1. Klart dere skal unngå skader !!!
  🙂

 2. Veldig enig i konklusjonen i etterkant på pølsa på hoppløpet 🙂 Tror på at stigen ble oppfattet som vippe pga lyset, men bra felt 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s