10. – 11. nov’12 Treningssamling nr. 1 av 7 i Odalen

JA!!! Vi kom med, fy søren dette blir bra 😀 😀 😀

Jeg går litt tilbake i tid. 29. oktober kom det en e-post fra Jenni Lehtinen om at det ikke skulle avholdes noen privattimer i Odalen, for hun jobber mye mer som veterinær. Isteden tilbud hun folk å søke seg inn i en treningsgruppe med overskriften «Treningsgruppe for målbevisst trening». Det var veldig mange som søkte, men det skulle bare være 10 ekvipasjer – og gjett om jeg ble glad da jeg fikk beskjed om at Dèmi og jeg var en av de ti ekvipasjene 🙂 Så nå blir det 7 treningssamlinger i Odalen fra november til juni!

Tilbake til treningssamling nr. 1 🙂

Victor skulle til mammen min i Asker, så jeg skulle kjøre ut dit på fredagskvelden, overnatte, og reise opp til Odalen på lørdagsmorgen. Dessverre så ble Dèmi dårlig på fredagen så jeg måtte komme meg til veterinær. Og det var ikke noen hyggelig opplevelse for Dèmi, men vi fikk nå noen forskjellige medisiner som jeg skulle gi henne i håp om at smertene (sannsynligvis magesmerter) som Dèmi hadde skulle gå raskt over. Hun virker bedre på kvelden og vi reiste til Asker. Lørdagsmorgen virket Dèmi helt fint, var jo det 85-90% av tiden på fredagen også. Første halvdel av morgenturen gikk greit, men så viste hun tydelig at det fortsatt var vondt. Hun hadde ikke diare, men det kom heller ingenting – hadde jo spist lite.  I og med at det var lørdag åpnet ikke veterinærklinikken før kl. 10, så det var bare å sende melding til Jenni om at vi kommer senere. For å gjøre en lang historie kort – røntgenbilde så bra ut, alle blodprøvene så bra ut, så veterinæren konkluderte med mageinfeksjon. Dro så oppover til Odalen og rakk heldigvis litt av teori før lunsjen – var fremme kl. 13.00. Lørdagens plan var følgende;

 • 10.30  Velkommen på kurs! kort presentasjon av deltagere
 • 10.45  oppvarming til handlere
 • 11.15  koordinasjons øvelser  + løpeteknikkanalyse
 • 12.15  handlingsanalyse 1 (uten hund)
 • 13.30 lunsj
 • 14.00 oppvarming av hundene
 • 14.30 handlingsanalyse 1 (med hund)
 • 16.30 gjenomgang av handlingsanalyse
 •  17.30 avslutning

Det var en knall bra gjeng Jenni har satt sammen 🙂 Alle kunne ikke komme den helgen, men fordelt på størrelse blir det 1 small, 5 medium og 4 large. Jan Egil lagde en fantastik god varm lunsj, så det var godt vi ikke skulle løpe alt for mye etterpå. Dèmi virket veldig pigg, så jeg tenkte jeg skulle prøve å gå litt agility, det var kun to og to hindre, ikke mye løping. Kombinasjonen så ut sånn ca. som dette – tegnet etter husk 🙂

Elin og Jenni fulgte nøye på Dèmi, men de så ingen tegn på at hun ikke var i form, hun var like ivrig som alltd.

RUNDE HVITE TALL; Gikk først sånn som jeg ønsker å gå, men der er vi ikke helt enda fordi Dèmi sliter med å snu hode, for så å svinge kroppen rundt vingen. Jobber med dette!! Hjemmelekse til neste samling! For å få det til bra måtte jeg bli med til der nr. 2 står for da måtte Dèmi rundt meg og så ta hoppehindre.

FIRKANTET HVITE TALL; Det lille merket (skulle vært litt lenger mot høyre) var der jeg måtte stoppe. Denne droppet vi da Dèmi ikke kan «brekke» seg rundt vingen enda.

FIRKANTET SVART 1-2 og tilslutt RUND SVART 2. Her tullet jeg fælt. Det var så vanskelig å stå stille og vente på Dèmi ut av røret, samtidig som jeg skulle se fremover mot hoppehindre, og ha «øyekroken» på hvor Dèmi var. Det ble bra tilslutt 🙂 Hjemmelekse – trene på at Dèmi ser på første hinder før jeg starter henne, hun skal ikke se på meg. Tok derfor heller en frivillig start.

RUNDE SVARTE TALL; Her skulle jeg ha hunden på venstre side ut av røret, og ta et bakbytte på nr. 2. Her hadde jeg flink hund, selv om jeg ikke var flink. Må igjen jobbe med å åpne skulderen så jeg har kontroll på hvor Dèmi er – øyekroken, men må huske på at føtter/resten av kroppen peker mot hinderet. Gikk overraskende bra!

FIRKANTET SVARTE TALL; Her skulle vi trene på å stå bak hinder 2, gi signal/markere med hånden slik at hunden «samlet seg» og kunne hoppe «kort», samt gå tett rundt vingen.

Etter endt kurs reiste Lise og jeg til Ullershov gård for å overnatte. En gård fra 1700-tallet som besto av 20 bygninger, hvor vi skulle bo i stabburet som var ombygd til to soverom i første etasje.

Så var det ny dag og nye muligheter. Søndagen besto av;

 • 10.00 Handlingstrening for gruppe A (gruppene blir delt ut på lørdag)
 •  12.00 Handlingstrening for gruppe B
 •  14.00 gå ned hundene
 •  14.15-14.45 lunsj
 •  14.45  teori
 •  16.00-18.00 helsesjekk m. kiropraktisk kvikkscan og muskelanalyse til hundene (gruppe A først)

Jeg hadde bedt om å få komme på gruppe A, fordi jeg hadde lang vei hjem, og jeg skulle til Asker for å hente Victor først. Vi skulle trene på følgende kombinasjon (tegnet etter husk), og det var «måvals» som var tema;

Første utfordring for meg er timingen av når jeg skal bevege meg fra hinder 2. Jeg skulle stå med rompa mot hoppepinnen og markere med hånden på bortsiden av vingen slik at Dèmi skulle skjønne hvilken side av vingen hun skulle være på. Dèmi misforsto meg og virket usikker på hvilken side hun skulle, så her ble det ny hjemmelekse – trene på at Dèmi skal vite hvor hun skal når jeg gir/markerer med håndsignal, uavhengig av hva jeg gjør etterpå. Neste utfordring var hinder 4. Her skulle vi også variere rørinngang på nr. 5. Jeg ser helt klart fordelen med å bruke samme arm fra før hinder 4 og til Dèmi har tatt hinder 4, MEN det var dette med lang arm/sleng arm – nok en hjemmelekse… Tullet også litt med å gi Dèmi nok plass slik at hun rev. Ble ganske bra tilslutt, både måvals og jaako 🙂 Når det var 4 til svart 5 brukte jeg måvals, og 4 til hvit 5 brukte jeg jaako. Elin har filmet meg her, så det blir spennende å se alt det rare jeg gjør.

Det jeg også skal tenke på fremover er om jeg skal trene inn en kommando for at Dèmi skal svinge tett rundt vingen, og om jeg eventuelt skal ha to kommandoer for det, en for høyre og en for venstre. Når jeg eventuelt skal bruke det på f.eks «rundt» kommandoen min, må jeg bruke «rundt + «tett sving» kommando. Skal hun helt tilbake til meg, brukes ofte «tett sving» kommandoen flere ganger etter hverandre, kontra en gang/færre ganger når svingen ikke er helt rundt. Ved innlæringen må jeg huske på;

 • bevege meg, ikke stå musestille = weightshift.
 • belønningsplasseringen
 • ved trening på «tønne», husk å fortsette flere runde før jeg belønner
 • endrer jeg vinkler, husk å ha pinnen lavt, alternativt trene alle vinkler før pinnen går opp
 • husk også forskjellig fart før pinnen heves

Må også huske å trene «slipp»/»takk» for å få et rask slipp av pipeballen, da det kan brukes nå jeg trener alene, og ikke Dèmi skal ta ballen/slippe ballen fort – når det blir feil.

Tusen takk til Jenni og treningsgjengen for en super helg 😀 !! Gleder meg allerede til neste gang 😀 Å ja, tusen takk til Jan Egil for kjempe god varm lunsj begge dager 😀

2 kommentarer

Filed under Agility kurs

2 responses to “10. – 11. nov’12 Treningssamling nr. 1 av 7 i Odalen

 1. Dette blir dritgøy Beate 🙂 Det var synd du ikke fikk med deg begynnelsen, men fint å se at Dèmi var på bedringens vei når du kom på lørdag 🙂 Dere fikk til masse på søndag, veldig gøy å se 🙂

 2. Glemt å si at jeg har «lånt» tegningen din til bloggen min, har ikke tegneprogram for å tegne bane, håper det går greit.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s